Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Chobotnicko, to je mi moc lito. Verim ze to bude vse v poradku a ze uz se mimi udrzi. Ja cetla ze zamlkle byva jen jednou vickrat ne a ty hned 2× to je hrozne. preji hodne stesticka a urcite pisni jak dopadly testy. Ja pujdu na imunolog. testy taky ale az v prosinci ci lednu. Tak drzim palecky at to vyjde jak ma. No jdu spat dneska jsem hotovka mela jsem 12ku.
Caroli Tobe odepisu zitra. Ja chtela privitat jen nove prichozi mezi nami.
Chobotničko: Také Tě vítám a moc držím palečky s těmi testíky!
ahoj holky, omlouvám se, že jsem takhle vpadám, jelikož sem nepatřím, ale mam zkušenosti s tou imunologií, moje cesta k miminku byla hodně trnitá, nakonec se zadařilo přes Ivf, měla jsem mimo jiné alergii na přítelovo sperma a také na trofoblast (neboli na miminko), kdyby mi na to nepřišly včas,tak bych pravděpodobně také potratila, ale dá se to úspěšně léčit, brala jsem tři měsíce před Ivf prednison na potlačení imunity a sex pouze s kondomem, taky je potřeba přeléčit záněty, pokud nějakou jsou a pak brát ten prednison i v prvním trim. těhu a znova si nechat udělat imuno testy, mě už v těhu dopadly dobře a prednison jsem ve 14 týdnu vysadila…, prý to bývá hodně často důvodem potratů, imunologie nebo genetika, moc vám budu držet palce, at jste brzo těhulky a s úspěšným koncem a snad jsem vám svou zkušeností trochu pomohla
MR píše:
ahoj holky, omlouvám se, že jsem takhle vpadám, jelikož sem nepatřím, ale mam zkušenosti s tou imunologií, moje cesta k miminku byla hodně trnitá, nakonec se zadařilo přes Ivf, měla jsem mimo jiné alergii na přítelovo sperma a také na trofoblast (neboli na miminko), kdyby mi na to nepřišly včas,tak bych pravděpodobně také potratila, ale dá se to úspěšně léčit, brala jsem tři měsíce před Ivf prednison na potlačení imunity a sex pouze s kondomem, taky je potřeba přeléčit záněty, pokud nějakou jsou a pak brát ten prednison i v prvním trim. těhu a znova si nechat udělat imuno testy, mě už v těhu dopadly dobře a prednison jsem ve 14 týdnu vysadila…, prý to bývá hodně často důvodem potratů, imunologie nebo genetika, moc vám budu držet palce, at jste brzo těhulky a s úspěšným koncem a snad jsem vám svou zkušeností trochu pomohla
Moc děkuji za Tvůj příspěvek, právě proto jsou diskuse platné, přesně pro takovou naději a názor, který jsi napsala! Ten problém co máš Ty mám já a moc dobře vím, co to znamená, jsem na půl cesty jen s tím rozdílem, že už jsem dvakrát okusila tu hořkou bolest a zklamání. Víra mě ale neopouští..
Ještě jednou děkuju!
Myslím, že tyhle testy na imunologii a popř. i genetiku by měly dělat mudři už po prvním potratu, bohužel některým se do toho vůbec nechce, spousta holek to nemá ani když jdou na ivf a pak to bohužel končí neúspěchem nebo v horším případě potratem
, já měla štěstí na výborného doktora…
Jsem ráda, že jsem vám dodala naději, je to moc smutné a do téhle diskuze jsem zabrousila přiznám se náhodou, nemůžu ty smutné zprávy moc číst, pač mě to strašně bolí, opravdu vám všem držím palce, at brzo držíte ten svůj ulíček štěstí v náručí, někdo to má holt tvrdě vybojované, ale určitě se to vám všem povede!!! hodně štěstí ![]()
Ano, je to bohužel o doktorovi, komu se kdo dostane do spárů! Já mám také štěstí na klinického imunologa, který zase pořádně vyčinil gynekologovi, za jeho „prasácký“ přístup. Najednou to všechno šlo…
Ještě jednou díky že jsi zabrousila do této diskuse a přeji hodně štěstí
![]()
Všem Vám moc děkuji za přivítání a za tolik odpovědí a hlavně za držení palečku.Moc Vám Všem moc,moc,moc děkuji,je strašně milé,když člověk dostane odpovědi a ví,že v takové situaci není sám a má se člověk kam obrátit a ještě dostane spousty rad,moc Vám všem děkuji
testíky mě čekají příští týden ve čtvrtek,ale kdy budou výsledky,tak to se vše dovím až tam,samozřejmě Vás budu všechny informovat co mi řekli atd.Tak ještě jednou Vám všem moc děkuji za Vaše přivítání a za všechny vaše rady
Vaše Chobotnicka
Ahojky holky, ja taky dekuji za tyto informace jsou moji nadeji, ze dalsi nase tehotentvi uz bude v poradku a dockame se toho miminka. Hledala jsem zpravu z genetiky pro moji dr.(nema ji neb jsem k ni presla az po tom tretim nezdarnem tehotenstvi a po genetickem vysetreni) a dokonce jsem zjistila(zapomela jsem na to),ze tam to imunologicke vysetreni mam doporucene z te genetiky… Takze na ty testiky pujdu taky ale jeste mam na jeden mesic HA na upravu ms (a snad to zabere i na ovu). Pak uz HA nechci videt a budem delat vse pro to aby jsme uz meli u sebe ten malinky uzlicek stesti… Preju to vsem!!! Akorad na ty testiky budu muset az do Brna do specializovaneho centra. Ale jak nam tam pomuzou budu mooooooooooooooc rada… touzime po miminku uz 5 let.
já měla také nepravidelné ms a tak beru duphasto 1-0-1 lokálně.užívám ho pořád a musím říci,že ms se upravilo to je fakt ,taky pořád beru GS Mamavit,kde jsou veškeré vitamíny a kyselina listová,vše je to na přírodní bázi a užívá se před a i celé těhu.je to zároven na správný vývoj miminka.na celý měsíc 30 tobolek stojí v lékárně 153kč asi jak kde,tak pěkně taky všichni zobejte jako já.Také co je dost duležité je ten čajík z toho kortyhelu,ale pozor pije se do ovulačky ,pak už né.kočky moje snad už se všechny brzy dočkáme a snad nám to všem co nejdříve vyjde,ono jakmile např.já má už člověk po třicítce,tak ten čas strašně rychle utíká a každý měsíc doufá ![]()
Duphaston? Ten jsem brala na udrzeni mimi a stejne nepomohl. Beru HA MINERVU. Tak jsem moc zvedava. A pak mam zacit brat kyselinu listovou(acidum folikum) a nebo to muzu stridat s calibrem baby plan po mesici. Holky Vy tu pisete takovych informaci, mam radost clovek vi aspon neco ale mrzi me ze jsou dr. nekteri tak bezohledni a nic nereknou a pritom vidi jak se trapime. Oni jsou od toho aby nam rekli co a jak, jak ma clovek vedet na co se zeptat???? Meli by to vysvetlit automaticky. Nerikam ted jsem zmenila gynekologa tak uvidime. Mela jsem doktora a on mi nerekl skoro nic. Ted mam doktorku a je to lepsi. No uvidime co bude dal…
duphaston beru lokálně na pravidelné ms,ale když jsem byla těhule tak mi bylo doporučeno ho brát 2-0-2 vaginálně,ale bohužel i tak se mé těhu bohužel neudrželo
v 5 týdnu byl konec ![]()
hodně co jsem četla ,tak prej je dobrej prednison ,nebo taknějak se jmenujou ty prášky a nebo ultrageston a ten je prý taky na udržení těhu,tak nevím.
Noo, Prednison mě čeká v dohledné době asi nevyhnutelně od listopadu, potvrdí-li se, jako že všechno tomu nasvědčuje, aby se zabránilo další odmítavé reakci. Já sama beru calibrum BP, bylinky přímo od bylinkářky, specializující se na neplodnost a listovku.
V podstatě odrazový můstek budou kompletní testy i manžela a genetiky a uvidí se.
Takže držme si svorně pěstičky…
Tak si vás čtu a zdravím všechny holčiny a hlavně MR.Známe se z jiné diskuse a byly jsme spolu ve stejný čas na IVF.Obě jsme měli //,ale u mě to skončilo v 6+3tt spont.potratem
a revizí.Od té doby nemám MS,prý psychoza,tak beru PROVERU a čekám ![]()
dagmariana: tak tedy vítej…Moc mne Tvůj příběh mrzí, a snad bude brzo lépe..Doufám, že budeš brzo v pořádku.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.