Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vývojová_dysfázie
Hned mě napadla vývojová dysflasie. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, ptám se pouze těch, které mají dítě, které v tomto věku nemluvilo, zda se někdy rozmluvilo. Začínám být zoufalá ze syna, jezdím s ním k logopedce, která mi dodala naději, že mezi 4 a 5 rokem se malý rozmluví ale já už tomu přestávám věřit. Ve školce má asistentku pedagoga, jezdím s ním ke klinické psycholožce, v úterý jedu poprvé k dětské psychiatričce. Malý rozumí téměř všemu, sám se oblékne, svlékne, nají se ale říká jenom máma, táta, bó (bolí), haf a pár citoslovců.
muj syn takhle mluvil do 4 let. kolem toho 4.roku jak nastoupil do skolky se rozpovidal ale ve skluzu je pořad… v 7 letech mluví jako 4leták pruměrný…
Zkusenost nemam a v okoli taky nikoho. Asi zalezi na diagnoze, ne? Spis me orekvapilo, ze pises, ze rozumi temer vsemu a ne vsemu. Ale v peci doktoru jste, tak hodne stesti.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, ptám se pouze těch, které mají dítě, které v tomto věku nemluvilo, zda se někdy rozmluvilo. Začínám být zoufalá ze syna, jezdím s ním k logopedce, která mi dodala naději, že mezi 4 a 5 rokem se malý rozmluví ale já už tomu přestávám věřit. Ve školce má asistentku pedagoga, jezdím s ním ke klinické psycholožce, v úterý jedu poprvé k dětské psychiatričce. Malý rozumí téměř všemu, sám se oblékne, svlékne, nají se ale říká jenom máma, táta, bó (bolí), haf a pár citoslovců.
pritel ma takoveho syna..ted mu je sedm ….rozmluvil se…ale je to jako s domorodcem, nepouziva gramatiku, spatne vyslovuje, placa blbosti …..ale zato neustale.
Ve školce jsem měla takového chlapečka. Čtyři roky, nemluvil. Jinak chytrý a rozuměl všemu, když chtěl. Zjistili mu poruchu autistického spektra.
Od zname kluk dlouho nemluvil, neco rikal, ale nikdo mu nerozumel. Ted ma sest a je na tom furt stejne. Mluvi ale nikdo mu nerozumi. Diagnozu nema a jde normalne do skol,
Ale mluvit nejspis nebude normalne nikdy ![]()
@stinga to prave jako taky nikdo nechapeme, ze ho nedali do zvlastni
Bude se tam akorat trapit, jak muze psat, kdyz neumi mluvit?
Nejvic divny mi je, ze nema zadnou diagnozu. Ale nevim teda jestli byli u psychologa. Vim ze byli na usnim nekolikrat jestli slysi a dochazel od 4let k logopedce
Ale to zadne ovoce neprineslo. Ale rozumi vsemu a klidne hraje i spolecenske hry
Takze buhvi kde je problem
Rodice te jeho reci rozumi. Ale cizi clovek vubec nic ![]()
Memu synovci je 4,5. Vydava v podstate jen zvuky, pokud chce rict nejake slovo (ano, ne, jeste, jmena sourozencu..) mluvi jako hluchonemy. Moc nerozumi, chodi do specialni skolky, vsem to prijde ok a ze to dozene.
Diagnozu nema, ale ziji v zahranici
@viky23 zvlastni ted uz prece neexistuji. Vsechny deti jsou v normalni skole, tak asi proto
@Vemas tak to je škoda, v zahraničí se to většinou nijak neřeší, u nás je ten systém péče daleko propracovanější
@blumen píše:
@viky23 zvlastni ted uz prece neexistuji. Vsechny deti jsou v normalni skole, tak asi proto
ale existují, jen se jinak jmenují