Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se s vámi poradit.. Byli jsme na roční prohlídce a uběhlo 6 měsíců od poslední dávky Hexa a prevenaru.. Dr nás nenaočkoval,a že prý až v 18ti měsících a v 15ti spalničky, že jsou důležitější… Jak to máte vy?? v okolí děcka většinou mají okolo toho roku tu poslední dávku
![]()
no, já osobně bych už do 2. roku spalničky, zarděnky, příušnice nedala.
TAkže za mě, nejprve doočkovat už to rozdělané, pak po 2.roce teprve MMR vakcínu
na MMR (Spalničky, zarděnky, příušnice) bych nechvátala. My měli ve 12ti hexu, 13 poslední Prevenar. V 16ti měl být Priorix, ale pro nemoci stále odložen.
Jsem právě koukala na to očkovací schéma Prevenaru a měl by být mězi 11 až 15 měsícem.. Nás by to očkování čekolo tedy až okolo 8měsíce, což je možná pozdě,ne?
Nás se Mudr. na nic neptala a v roce nám píchla poslední hexu+prevenar a pred tydnem v 15.5 měsících MMR. ![]()
Se tvému dr. divím, že vám to nedal.
Poslední hexu dostal náš synek asi dva měsíce po dovršení jednoho roku (a to jsme s očkováním začínali později). MMR nemá doteď. Na vakcíně je napsána jen spodní hranice pro podání a jelikož my na školku nepspícháme (takže nejdřív za rok a půl), není kam spěchat ani s vakcínou. Doktorka sice má protesty (víc teda držkuje sestřička), ale zatím se výmluva vždycky našla ![]()
tak u nás byla v roce 4.hexa, v 15ti měsících priorix tetra, v 18ti. měsících 4. prevenar, v 21.měsících 2. priorix tetra
Kačka dostala 4. Prevenar a 4. hexu předevčírem - ve 13 m a spalničky dostane v 16 m. 7.6.
My jsme na roční prohlídce dostali hexu, pak v cca 16 měsících MMR a 4. prevenar prej až ve dvou letech ![]()
Jsem ráda, že spolu s tou hexou ten prevenar nedostal, protože i ta hexa samotná ho šíleně „sejmula“, nohu měl z toho šíleně nateklou a vůbec to byla nejhorší reakce na očkování, jakou zatím měl… ![]()
Kate Katka právě reakci žádnou neměla. Abi předtím ani teď - teda teď měla teplotku 37,5°c Ale to spíš bylo zoubkem než tímto.
My dostaneme 4 dávku hexa a prevenar 13 ve 2 letech, první dávku měl ve 4 měsících
Ahoj, chtela bych se zeptat k očkování Hexa a Synflorixu. Může byt interval mezi 3. a 4. dávkou více než rok? Podle toho co píše Terezm to vypadá že ano. Naše holčička byla očkovaná ve 4.,5. a 6. mesících, a když měla v roce dostat 4.dávku tak byla nemocná a pak jsme hned odletěli do zahraničí kde jsme dosud. Teď v prosinci jí bude 18 měsíců a vracet se budeme v jejích 21 měsících. Tak nevím jestli to mám nějak řešit tady, nebo jestli to stačí až po návratu do Česka. Máte někdo podobnou zkušenost?