Očkování - klíšťata

14546
8.3.11 12:21

očkování-klíšťata

Ahoj, prosím vás o vaše názory. Nechat nebo nenechat očkovat tříleté dítě proti klíšťové encefalitidě? Já jsem se ptala doktorky a řekla mi, že ano, že můžu, ale že by počkala. Moje sestra se ptala doktorky a řekla jí, že ne, že jsou teď případy, kdy dítě i ochrnulo a že jsou u malých dětí větší rizika - vedlejší účinky! Tak jsem poprosila kamarádku a ta se také zeptala své mudry a řekla, že by rozhodně neočkovala malé děti do 4 let. Tak mám zmatek. :roll: V létě i na podzim jsme pořád v přírodě a riziko je velké, ale na druhou stranu, děti pořád prohlížíme a používáme různé přípravky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22012
8.3.11 12:32

Já dceru očkovat zatím nenechala.

Myslím, že toho mají i tak dost a jelikož zatím za celý život nechytla jediné klíště (ačkoli trávíme suma sumárum minimálně třetinu roku v oblasti Litovelského Pomoraví), nechystám se k tomu ani letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.3.11 12:40

Jadvi, ahoj :mavam:
Na tohle jsou odlišné názory. Záleží na oblasti, kde žiješ. Pokud v té, kde se vyskytuje hodně infikovaných klíšťat, očkovala bych. Já se toho docela bojím :nevim:
Můj dr. toto očkování doporučuje a očkuje děti od dvou let. Zároveň mi ale říkal, že u takhle malých dětí to až tak potřeba není, když onemocní klíšťovou encefalitidou, tak nemoc nemívá takový průběh jako u dospělého, spíš mírný. My budeme očkovat příští rok, to bude mít necelé tři roky :wink:

• Citovat
  • Upravit
25182
8.3.11 12:46

My budem očkovat za měsíc. Linda bude mít dva roky pryč.

Syna jsme taky tak očkovali. My sami jsme také očkovaní, já od dětsví.

Do lesa chodíme často.

Rizika jsou u všech očkování, i u těch základních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.3.11 12:50

Je to každého samozřejmě názor, ale připadá mi, že toho mají děcka opravdu strašně moc. I doktoři mají různé názory, ale neurologové spíš tvrdí - až později. A spíš očkovat dospělé než děcka. U dětí bývá průběh lepší s lepší prognózou než u dospělé populace.

Je to dilema. Klíšťata míváme každý rok, žiji v Brně u přehrady, zde je výskyt klíšťovky… bojím se, ale raději se stříkáme repelentem a děckám dávám B-komplex.
Přiznávám, že každý máme za rok tak jedno klíště, manžel o něco více (2-3) neb fláká repelentování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
8.3.11 12:57
MiTom píše:
Je to každého samozřejmě názor, ale připadá mi, že toho mají děcka opravdu strašně moc. I doktoři mají různé názory, ale neurologové spíš tvrdí - až později. A spíš očkovat dospělé než děcka. U dětí bývá průběh lepší s lepší prognózou než u dospělé populace.Je to dilema. Klíšťata míváme každý rok, žiji v Brně u přehrady, zde je výskyt klíšťovky… bojím se, ale raději se stříkáme repelentem a děckám dávám B-komplex.
Přiznávám, že každý máme za rok tak jedno klíště, manžel o něco více (2-3) neb fláká repelentování.

přesně tak, co člověk to názor…

my bydlíme na vsi. Máme psi a kočky, takže i ty můžou klíště donést. Rádi chodíme do lesa. Že je tu výskyt infikovaných klíšťat, víme.

Repelnty jsou taky dobrá věc, ale když jsem se o nich bavila s dr. varovala mě. Nesmí se to dítěti dostat do úst, očí. A jak zabráníte, aby si nešáhlo na ručku kde to bude nastříkané, a pak do pusy. To nejde uhlídat.

A že je očkování hodně. Asi ano, ale i my jsme jako děti byli očkované. Třeba neštovice bych naočkovat nedala.

Syn má naočkovaný i prevenar. Pneumokoka jsme měli v rodině. Nikdo by to nečekal. Dospělý chlap 33 let tím onemocně. Ráno byl v pohodě, odpoledne omdlel v kuchyni, 10 dní v komatu. Uzdravil se, ale neslyší. To je jen příklad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
8.3.11 13:41

Ahoj, taky jsem toto dilema řešila, ale nakonec jsem se rozhodla, že malou očkovat nenechám. A to bydlíme v JČ na vesnici a všude kolem lesy. Nechám ji až tak ve čtyřech nebo pěti letech. Takhle malé děti prý klíšťovku prožívají asi jako chřipku a jak už tu holky psali opravdu i tak toho mají dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
8.3.11 14:58

všem vám děkuji za názory, asi to necháme ještě odležet než půjde do školky, díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
9.3.11 17:00

Jadvigo dám sem odkazy na knihy ke stažení

Ockovani obchod se strachem Buchwald.pdf

Ockovani pro a proti Martin HIRTE.pdf

Třeba Ti to pomůže udělat si názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14546
9.3.11 17:08

Leno, já ti moc děkuji, ale po pravdě ani nevím, jestli to chci číst, zas bych našla něco, čeho bych se pak bála a nemohla nechat očkovat vůbec na nic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
9.3.11 19:03
jadviga píše:
Leno, já ti moc děkuji, ale po pravdě ani nevím, jestli to chci číst, zas bych našla něco, čeho bych se pak bála a nemohla nechat očkovat vůbec na nic :wink:

Rozumim, přesně to se stalo mně :lol:

• Citovat
  • Upravit
13.4.14 20:15

Maminky, prosím od kolika jste nechávaly očkovat své děti proti klíšťové encefalitidě? a jakou vakcínou? chtěla bych nechat syna, ale nevím, zda na to není malý a zda s tím máte dobré zkušenosti. děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
13.4.14 20:28

Kamarádka nechávala svoji dceru očkovat v 5 letech, jakou vakcínou, to nevím. Ale říkala, že víckrát by ji očkovat proti kl. encif. nenechávala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.4.14 15:54

Já jsem tedy s očkováním neměla žádné problémy. Vakcínu jsem měla FSME a vše v pohodě. A 3. várku mi dokonce zaplatila pojištovna. Takže si nemam na co stezovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
18.4.14 20:38

My zvládáme očkování na encefalitidu dobře. Celá familie. Musím zaklepat, nikdy nebyly žádné špatné reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek