Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Maminky mám na vás otázku máme 4 měsíce a pár dní. Malý se mi teď v poslední době dost často začal propinat do luku. Když byl maličký dělal to pořád. Fyzio i osteodynamiku jsme řešili. Pak to na nějaký čas přestal dělat. Nedávno se tímto způsobem začal točit na levý bok. Teď už se ale netoči nebo omezeně. A začal se mi zase propinat a tentokrát na pravou stranu.
nevíte čím by to mohlo být? Snažím se aby za ním nebylo nic co by mohlo poutat jeho pozornost ale dělá to i když tam opravdu nic není.
Jo a teď se mu udělala vyrážka pod krkem a na hrudi je to jako kopřivka ale nemá to červené myslíte že by to mohlo být z potu?
děkuji ![]()
Tak potnicky v tomto vedru nejsou nic neobvyklého. Luk mi dělaly obě děti, dodnes sem tam spí v pozici luku. Při otáčení je ale luk špatná pozice, musí se schoulit do klubíčka a přetočit na bok odrazem od nohy za otáčející se volnou rukou. Je vhodné ho na tuto polohu navést a stimulovat na hračku. Já to takto dělala u obou dětí a naučily se to. Ale není to hned, pár dnů i týdnů to potrvá.
@PETRAKIM my jdeme příští týden na Fyzio tak ji řeknu ať mi poradí.
ale on to teďka týden nedělá vůbec. Jinak cvičím jak píšete za hračkou.
![]()