Novorozenec 10 denní

26
17.7.24 09:14

Novorozenec 10 denní

Ahooj :mavam:
Prosím Vás, mám malé první miminko, žádné zkušenosti a stále strach aby miminku nic nechybělo :nevim:

Jak čistíte novorozenci pusinku? ( Má lehce bílý jazýček muže to byt od mléka? )

Dost často má škytavku, máte někdo zkušenost? :think:

Po kojení si občas ublinkne, dáváte odříhnout novorozence? :think:

Jsou velká horka, všude čtu jak se miminko snadno přehřívá 8o V čem necháváte mimča přes den/noc nebo ven do kočárku na procházku? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
599
17.7.24 09:21

Ta pusinka může být mléko ale i moučnivka, zmiň se Dr. Teď stejně chodíte každou chvíli. Nebo ji zavolej. Škytavku prostě mívají, neřešila jsem akorát jsem malou měla na očích.
S tím odrihavanim. Já dávala a dávala jsem si na rameno plenu protože často říkala i s obsahem 😁 ale třeba když večer usnula u prsa už jsem nechávala spát, s hlavičkou na stranu na monitoru samozřejmě.
Měla jsem narozenou v dubnu a většinu léta byla v body s krátkým rukávem. Já třeba nezavinovala, měla lehkou decku, kterou stejně odkopala a koukala jsem jak bude v noci. Většinou jen overalek nebo taky body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22838
17.7.24 09:31

To odříhnutí je hodně důležité proto, aby právě to ublinknuté nevdechnul. To by byl průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37244
17.7.24 09:36

Může to být od mleka. Miminka skytaji často. Odrihnout jsem dávala jen pokud u kojení neusnulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.7.24 09:58

1. Nikdy jsem necistila
2. Je to normalni
3. Davala jsem, ale nebudila jsem, pokud usnuly
4. Pres den klidne jen v bodycku, prekryte treba lehkou plenou..ale uplne novose jsem v lete nemela

Příspěvek upraven 17.07.24 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
17.7.24 09:58

Může mít moucnivku a ta je pro miminka bolestivá, pokud je ve velké míře. Uvidíš, co ti řekne dr. My na to máme neocide gel :palec:
Malá ma 7 týdnů ( ale je o měsíc dřív rozena) a skyta několikrát denně a to tak, že první 3 skytnuti jsou i s obsahem 🙈 😂 takže vždy ublinkava.
Pokud máš miminko s podezřením na reflux, tak pro něj není údajně dobré odrihnuti na rameni.
Odrihavam přes den, v noci ne, ať ji nevzbudim. Máme vyvysenou postylku na jedné straně, protože naše blinkala hodně.
Měj se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.24 13:42

Ahojky, já mám taky 10 denní miminko, nejsi v tom sama :mavam: Hele ten náš pije z lahvičky, měli jsme problém s přisátím, najeli na lahvičky a prso už je tabu. Ale odsávám, to zas jo. Jenže malý z té lahvičky strašně hltá a pak se zalyká :roll: Takže my se naučili nechat ho odbrknout (ublinknout) opravdu po každém jídle, jinak škytá a nemůže spinkat. Ještě se občas stane, že se mu mlíko vrátí i do nosu, tak jak uslyšíš, že miminko jakoby chrčí, zkus mu vyčistit i nos. A jinak já žiju v Anglii, ale taky tu teď začínají horka. Dneska jsme v obýváku s klimatizací, ale tak aby to nefoukalo na něj. Má plínku, bodyčko a přes nožky lehkou dečku. A můžu tě uklidnit, že si též nejsem jistá, jestli dělám věci správně… Ale malý teď vedle mě spokojeně chrupká, prospívá a zatím žije :lol: tak je to asi ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.24 13:43

Jo a to bílé v pusince, to se asi miminku vrací to mlíko. Náš to tak taky má, ale teda bezprostředně po krmení. Proto dáváme odříhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.7.24 14:58

Čím mažete suchou kůžičku u novorozenců? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
17.7.24 15:07

Ahojda.
Pusinku jsem nijak necistíla.
Skytavku jsem neresila, max jsem tteba zmenila pomohu nebo dala prso.
Odrihavat jsem davala, ale povedlo se jen nekdy.ale ja mela problem s kojenim, nemela jsem mleko..dokrmovala jsem s UM. Po UM odrihavala.
Novorozence jsem mela vloni v zari-byly jeste horka. davala jsem do kocarku jen v zavinovcce, tu jsem v horku rozepla.na sobe mela dupacky. ☺️neboj, vse pak budes delat automaticky..kazdy ma ze zacatku strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
17.7.24 18:13

@Lenka381 infadolan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie