Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jsem už zase na prášky. Mareček prostě pořád řve. Ano, pár chvil denně je rozkošný, usměvavý, ale zbytek řve - až vztekle ječí.
Hlad snad nemá, kojím po dvou hodinách. Hlavně je ale schopný začít řvát 10 minut po kojení, někdy i dřív. Prdíky nemá (prdí v pohodě sám). On je asi hrozný aktivec, točí se na břicho a zpět v pohodě už delší dobu, zdá se mi, že by chtěl lézt, ale to mu nejde, tak řve. Hračky a vše si cpe do pusy, ale taky vydrží minutku a zas řve. Když ho chovám, nosím po bytě, pár minut ok, ale pak sebou začne šít a řve. Co na něj trochu funguje jsou nové vjemy - cizí lidi, cizí prostředí, když ho pozoruje z náručí - jenže to přece nejde celý den:-(
Co mám dělat?
Děkuju…
Může to být růstový spurt,kojení po dvou hodinách je časté ne?Teda já se v tomhle nevyznám
.Radím vyčkat a obrnit se trpělivostí.
Nebo může být věčně nespokojené miminko,které potřebuje pozornost-takové jsem měla a věř že tě plně chápu
A spinká dost?Já měla prcka v lehátku a měla ho třeba na lince aby viděl jak vařím atd.bylo to fajn,že mohl být stále se mnou ![]()
přežít ![]()
My jsme v tomto věku hodně jezdili venku s kočárem, stáhla jsem boudu a malá koukala na stromy a tak kolem. Pokud už se točí na bříško můžeš hod át do kočáru i na bříško. Unás byla příčina - nuda, jakmile se začala točit tak se zabavila krásně sama.
Ahoj a to Ti tak dělá delší dobu? Nemůžou ho trápit třeba zoubky?
jak dlouho už řve? Darek to měl tak týden a teď už zase ok…podezřívám zuby, páč v té doby všechno hodně cumlal a celkově byl podrážděnej a teď už zase ani tolik neslintá…
jestli se mu ty dásně jakože sem tam neozývají
![]()
Naše malá slečna taky dokáže pěkně zabékat. Má 5 měsíců a já myslím, že to budou zoubky u nás i u vás. Ty dokážou pěkně potrápit. Pokud vše strká do pusy kouše a pláče u toho, tak je to jasný.
U nás to bylo to samé. U mojí Veru bych řekla, že to byla frustrace z toho, že jí nešlo provést fyzicky to, co chtěla v mozečku udělat. No a taky dr ji nazvala hysterickou a dala nám magnesium
. Nešlo s ní ani cvičit, nic. Jakmile jsem si třeba u dr obouvala boty( poslala nás i na neurologii a tam jsem se musela zout), tak sestra mi chtěla Verču podržet, ale ona dostala strašný záchvat, že ji nedrží já. Fakt mazec. Dr říkala, že to není možný tohleto snad ani:D. U tak malého dítěte., Ale bylo. A upravilo se to samo ![]()
Ahojky,my tohle šílené řvaní máme pokaždé, když dávám malého do kočárku a do autosedačky.Jakmile budu jezdit s kočárem a áuto pohrčí a jede,tak je to dobré,ale jak se stojí to je konec světa.Jinak doma je moc hodnej
Taky mě to štve a je mi ho líto,když tak pláče a vzteká se,ale musím doufat,že ho to přejde a přijde na to,že i jízda v kočárku může být fajn
Takže nezbývá nic jiného než vydržet ![]()
Na ty zoubky jsem se ptala minule, prý už možná pomalinku začínají růst, ale trvat to může i několik měsíců… Já si myslím, že on se mareček jedna k nudí a za druhé, jak píše Lakynka, že chce fyzicky dělat něco, co ještě nezvládne
V sedátku taky vydrží sotva 5 minut a už se kroutí, že chce ven. Dneska jdeme na vítání občánků, tak jsem ho právě dvakrát převlíkala (aby byl fešák) a to se mu líbilo - ani nekvikl, naopak smál se, dokonce vesele hýkal
Takže na něj opravdu platí jen a jen vjemy.
Rybano - Marýsek řve od narození
Asi se mění důvody, ale prostě řve a řve… Já se furt uklidňovala a čekala - že po šestinedělí, že ve dvou měsících, že ve třech… a pořád nic…
Přes den vůbec nespí, deset minut jednou, dvakrát za den je maximum. Občas mám pocit, že to vůbec nezvládám, že jsem hrozná matka, že se mu neumím celý den věnovat tak, aby se nenudil, tj. neřval…
Vereniko - kojím po dvou hoďkách, protože malej málo přibíral a takhle je to na hraně, ale ok… Naposledy (ve třech měsících) při 62,5cm vážil 4,9kg.
No a nebude mít opravdu hlad,když málo přibívá a te´d je to nahranici?Sofinka byla kojena do 7měsíců a ve 4měsících vydržele 3-3,5hod.uplně v pohodě bez jídla.
Olčík píše:
No a nebude mít opravdu hlad,když málo přibívá a te´d je to nahranici?Sofinka byla kojena do 7měsíců a ve 4měsících vydržele 3-3,5hod.uplně v pohodě bez jídla.
Já nevím…A myslíš, že by křičel už 10 minut po jídle hladem? V noci se budí po 3-4 hodinách a neřve (zatím…
)
Já bych řekla,že jak píšeš tak spí strašně malinko
Ani v kočáru neusne na dýl? Nechci tě nějak prudit,ale takhle malý mimčo by mělo spát i několik hodin v kuse
Zkusila bych se zeptat vaší dr. ať hozkusí zvážit před kojením a po kojení kolik vypije a pak bych se zaměřila na to spinkání.
Drž se,je to náročný,ale nezbývá než vydržet
V kočárku spí málokdy - když náhodou usne, musím drandit, jinak se hned vzbudí (když zastavím). Spícího domů ho nedovezu, vzbudí se už ve vchodě do baráku
Celkem usíná v autě, ale jen při dlouhých cestách (to jest po půl hodině plynulé! jízdy usne) Zeptám se MUDry, co s tím spánkem přes den. Převažování proběhlo - tedy tak, že jsme chodili na váhu po týdnu, kolik nabírá týdně, bylo to 100g - málo, ale ne tragicky málo, tak zatím na dokrmy nedošlo.
To koukání ven z korbičky, jak tady někdo psal, má taky rád - ale nechci na něj nechat svítit sluníčko, tak jen ve stínu, nebo když je zataženo - to se mu líbí, ale taky jen třeba 15-20 minut ![]()
Zkusila bych zavést nějaký režim.Nakojit oblíct a šup na procházku 2× denně a uvidíš že se tam spát naučí,když s ním budeš dvě hoďky jezdit tak určo usne a bude spát jak špalek.miminka potřebují spinkat.Optej se tý dr. co ti na to řekne
dornicka: hih, uklidním tě. Verča mi spala vždycky tak 10min a víc nedala. A to byla fakt pidi mimino. KDybych to nezažila, nevěřila bych. Kojená nebyla, jen 5 týdnů a pak byla spokojeně na UM, tak hlad fakt být nemohl, přibírala krásně. A spala 3× denně, víc fakt nikdy. A i teď, ve 13-ti měs ji stačí 35min za celý den. Prostě nepotřebuje tolik spát. Syn doteď spí víc jak ona, on byl a je jiný. Tak klid
. I když takový hodně spící dítě je fajn:D