Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte
,chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás dává miminku pod hlavu polštářek na spaní.Malýmu byly dva měsíce a trochu měl rýmičku,tak jsem mu dala polštářek pod hlavu a nechávám ho tam i teď i když nemá žádný problém.Myslíte,že to něčemu vadí nebo, že je ještě brzo na polštářek???
Ahoj, nenechávla bych, při té rýmě je to něco jiného, ale když bude malý už v pohodě, vzala bych mu ho, on to bez něj nějaký ten měsíc v klidu přežije ![]()
Myslíš, že by mohl mít problémy třeba se zádíčkama nebo tak něco?
Není lepší když má rýmu vypodložit nohy postýlky,než dávat polštářek?Nebo se prodávají i klíny pod matraci.
alimra6 píše:
Myslíš, že by mohl mít problémy třeba se zádíčkama nebo tak něco?
Může si ve spánku zabořit čumák do polštářku a udusit se.
No tak udusit asi ne, ale není to dobré na páteř. Při rýmě taky podkládám nohy postýlky, je to lepší. Malá polštář nemá ani teď. ![]()
Jj s tou postýlkou to není špatný nápad,ale budu ráda,když rýmu už mít nebudeme.Nedávám mu velký polštář pod hlavu,máme takový pidi,ale radši už ho dávat nebudu,máš pravdu ![]()
Polštářek určitě ne v tomhle věku,je to nezdravé pro páteř,má se dávat až když si mimčo samo sedne…
Panuška píše:
No tak udusit asi ne, ale není to dobré na páteř. Při rýmě taky podkládám nohy postýlky, je to lepší. Malá polštář nemá ani teď.
Ale může,věř mi ![]()
Snad jsem drobkovi moc neublížila má ho tam pár dní
A stím udušením ani nestrašte ![]()
Hodaka píše:Panuška píše:Ale může,věř mi
No tak udusit asi ne, ale není to dobré na páteř. Při rýmě taky podkládám nohy postýlky, je to lepší. Malá polštář nemá ani teď.
No jasné dnes je možné vše, dceři jsem dávala třeba přes obličej plínku protože jinak neusnula. taky by se v ní mohla udusit to je jasné. Stejně tak jako bryndák kolem krku a podobné věci. Ale jen mi to přišlo jako zbytečné strašení. ![]()
Ahoj,my polštářek nedáváme,ale pod matraci dávám srolovaný ručník nebo osušku. A bohatě to stačí.
Panuška píše:Hodaka píše:No jasné dnes je možné vše, dceři jsem dávala třeba přes obličej plínku protože jinak neusnula. taky by se v ní mohla udusit to je jasné. Stejně tak jako bryndák kolem krku a podobné věci. Ale jen mi to přišlo jako zbytečné strašení.Panuška píše:Ale může,věř mi
Plínku dávám taky,a nejsem nijak uzkostlivá nebo hysterická,ale známé se to stalo tak proto jsem to napsala.Tak se omlouvám.