Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky,to mám jednou problém sblinkáním po té s přejídáním a ted jsem zase zoufalá
a opět se jdu s váma poradit ženy
jste taková moje záchrana..
No tak k problému.
Malá se mi budila na jídlo vždy po 3-4hod…a ted se třeba budí po 1,5hod a brečí…tak nevím jestli to jsou prdíky nebo má hlad,,když jí přiložím k prsu tak hodně saje jako by měla hlad…co když mi slábne mlíko?mám i vitamíny pro kojící ženy.ale mlíko mám…stačí trochu zmáčknout a teče…ale tak třeba ho mám teda slabé…a jak tohle poznat?právě na preventivní kontrolu jdem až po 6nedělí a dnes nám je 27dni no tak poradte… ![]()
Dcera se po návratu z porodnice budila taky tak po 3-4 hod.Ale doma se automaticky začala budit po 2 hod(jako by měla budík) a to jsem přestala kojit a přešla na UM, stejně to nepomohlo. Pokud mimčo nehubne a tak bych to nevyděla jako extrém.
slabé mléko neexistuje…jestli ho máš dostatek tak to neřeš,prostě si mimčo určuje kdy a kolik pít,nic víc…neřeš to,třeba za měsíc to bude jinak.jsou to různá období.. ![]()
Slaby mliko neexistuje, proste bud mas nebo nemas a ty mas… tak se neboj, treba ma mala jen vetsi zizen, casteji hlad (myslim, ze kolem 3 tydnu prichazi prvni rustovy spurtik).
ahoj,když byla moje malá takhle malá, taky mi pila někdy co 1.5h nebo 1h , většinou nevydržela déle než dvě h nepít. Takže jsem přikládala podle potřeby, mlíka bylo naštěstí dost. Prostě to udělej jak chce ona, řešila bych to jedině kdyby neprospívala. ![]()
ahojky, tak ja mam nazor mudry cerstve ze vcerejska, taky mi prislo ze se mala budi strasne brzo na kojeni (po 1,5hod), doktorka rekla, ze je jeste malinka (14dnu) a tak ji davam jist casteji, jak si rekne, ale ne vic jak po hodce a pul kvuli prdikum… taky mi poradila at zkusim treba po 5 minutach vystridat prsa, ze se mezitim jeste v tom predchozim prsu dotvori mliko a musim zatukat, ze to zatim funguje, mala je spokojenejsi a drzi si striktne svuj rezim po dvou hodinach, vyjimkou je kdyz vyrazime na prochazku, to je potom schopna spat 5 hodin a vybira si to zase v noci ![]()
a v porodnici jsem taky krmila po 3 hodinkach nekdy i dyl a pribyvala vic nez ted, ale pry to je normalni…
Ahojky,
buď v klidu, to je normální. Prostě dítě roste a má větší hlad, to neznamené, že bys měla slabé mléko. Hlavně to neřeš UM. Pokud by byl nějaký problém, tak ti malá nebude přibírat. Měli jsme stejný problém. Mudr mi říkala, že je to obrobí růstu, kdy dítě vyžaduje více mléka. Já to měla v 6týdnech, ve 3 měsících, malý chtěl pít co hodinu.
Ahojky, jak psaly holky můžeš být v klidu i když se to lehce říká.Já mám doma dvouměsíčního prcka, který spával po večerním koupání třeba do tří nebo do čtyř hodin do rána.No a teď už je vzhůru třeba o půlnoci a pak do rána to stihne ještě třikrát.Taky jsem poprvé trochu koukala,ale řekla jsem si,že zase trochu vyrostl tak si mění režim.Sice to není ideální režim, ale co nadělám.Jsem s ním přece doma,tak to chvíli vydržím a ono se to časem srovná
.Hlavu vzhůru určitě to bude dobrý.Hlavní je aby jsi byla ty v pohodě a pak bude i miminko
Držím pěstičky ať jste v poho ![]()
Diskuse „hysterické těhule“ už tu běží…
Neškodila by možná i jedna „hysterické prvomatky“…
![]()
Nic ve zlém. ![]()
Miminko má stejný nárok na šestinedělí jako máma. Srovnává se. Jednou pije víc, jednou míň, jednou po třech hodinách, jindy po hodině. Pokud máš pochybnosti o přibírání, dojdi si do poradny na převážení dřív, žádný doktor si nedovolí Tě odmítnout. ![]()