Teplota 37,7 u novorozence

21.9.10 19:35

horečka u novorozence

ahojk .před chvilkou jsme šli koupat..zdála se mi malá něják moc horká…je pravda že brečela asi hodinu v kuse,,,trapí nás prdíky.tak je možné že byla rozehřátá z toho breku..naměřila jsem jí 37.7 nevím jestli mám plašit…ted se napapkala a usla jako špalek…ja jí 26dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65393
21.9.10 19:41

37.7…po odečtu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.10 19:48
Petra Z píše:
37.7…po odečtu????

do zadečku se neodečítá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.9.10 19:50

Odecita o pul stupne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.9.10 19:51

Pokud měříš v zadečku, musíš z měření odečíst 0.5 stupně. Pokud jsi naměřila v zadečku 37.7, tak po odečtení má malá teplotu 37.2 . Co vím, tak u novorozence je to normál, zvýšená teplota se bere až nad 37.5 (samozřejmě po odečtení), horečka nad 38 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.10 19:54

a v porodnici to neodečítali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.9.10 20:05

Ano, na netu jsou informace rozporuplné. V porodnici nám nic naštěstí nevysvětlovali. V knize O matce a dítěti je psáno - odečítat. Naše mudra se mě vždy ptá, jestli je to hodnota po odečtení. Na pohotovosti v naší dětské nemocnici mi také řekli, že se odečítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.9.10 20:10

Určitě se odečítá, takže je to ještě OK. Jestli se ti zdá teplejší, zkus častěji kojit nebo jinak krmit, tekutiny pomáhají proti horečce. Jinak takhle malinké miminko reaguje i na ten pláč, takže tím to určo taky může stoupnout.

Ať je stále v pořádku :kytka: .

Jinak pokud by to vylítlo, u novorozenců a dětí do 3 měsíců (krom případu reakce po očkování) se každá horečka doporučuje konzultovat s lékařem. Ani sirupy nejsou určené dětem do 3 měsíců (krom reakce po očkování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.9.10 20:48

Při měření v zadečku se VŽDYCKY odečítá půl stupně, jak už ostatní holky psaly. Takže teplotu má úplně normální (37,2 u novorozence je v pořádku).

Kromě toho, 37,7 rozhodně není žádná horečka, i kdyby to bylo už po odečtu. To je stále zvýšená teplota… v takovém případě bych jen po půl hodinkách sledovala, zda nestoupá a pokud ano, zavolala bych si na dětskou pohotovost, co s tím u takto malého miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
22.9.10 08:10

Pupíčku,tak jak???
a teda koukám,my v porodce odečítali---a to jsme rodily ve stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.10 10:37
Petra Z píše:
Pupíčku,tak jak???
a teda koukám,my v porodce odečítali---a to jsme rodily ve stejné…

fakt?mě řekli že se neodečítá…tak nevim…malá je už v pohodě..ale začala se mi budit něják častěji na jídlo…snad mi to moje neslábne…k doktorovi mame jit až po 6nedělí..takže ani nemám kontrolu kolik přibývá na váze,,,,a já doma žádnou nemám ani kuchynskou…teda normální váhu pro dospělé jo ale ne tu digitální…no tak nevím, snad neztrácím mléko nebo tak něják…achjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
22.9.10 12:53

Ahoj, jestli pochybuješ o přibírání, dojdi si do poradny na zvážení. Já tam chodila snad po 14 dnech :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65393
22.9.10 13:22

Tak vidíš.....stejná porodnice ale toto jinak…
a na převážení si klidně dojdi…já taky chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucaaaa
20.11.10 04:49

horecka

zdravym koukala jsem jak tody si pisete o horeckach no v nemocnici meli teplomeri primo na ne tak se tam neodecitalo ale jak mile jsme doma tak se odecita pul stu[ne malej mel 37,8 a pritel neyl doma byla jsem zoufala tak ste me uklidnili ze je to u novorozencu normalni kdyz sem mu dala mutrilon tak teplota klesla bala jsem se tak jen pisu ze v porodnici se odecitat nemuzu doma ano dekuju ahoj :huban:

• Citovat
  • Upravit
1041
22.11.10 09:02

Ahojky, já bych každopádně každou teplotu u novorozencu konzultovala s doktorku… ve dvou tydnech se mi malej zdal taky nejakej telplej, tak jsem ho zmerila, mel taky kolem 37,7 . Tak jsem si rikala, ze to nic neni, ta teplota se udrzovala asi tri dny, chvilku byla, pak zase ne… No a potom to najednou vyskocilo na 39,5. Malej mel infekci mocovych cest… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí