Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojk .před chvilkou jsme šli koupat..zdála se mi malá něják moc horká…je pravda že brečela asi hodinu v kuse,,,trapí nás prdíky.tak je možné že byla rozehřátá z toho breku..naměřila jsem jí 37.7 nevím jestli mám plašit…ted se napapkala a usla jako špalek…ja jí 26dní…
pupííííček píše:
je nechtíc jsem to sem dala dvakrát
jak se to maže… ![]()
Ahojky - předpokládám, že teplota je před odečtem (měřená v zadečku) - takže 37.2. Osobně bych to neřešila…jen bych malou hlídala a srážela obklady až když by vystoupila nad 38.
Držím palce, ať je to jen „planý poplach“ ![]()
Normální teplota u kojence do 6 týdnů je 36,5C-37,2C meřená v konečníku bez odečtení. Odečítá se pak až po 6 týdnech - 0,5 C naměřené v konečníku.
Horečka to rozhodně není tak je od 38 C. Zkusila bych ji změřit třeba za půl hodinku, myslím, že to bude v pořádku.
Palina.zl píše:
Ahojky - předpokládám, že teplota je před odečtem (měřená v zadečku) - takže 37.2. Osobně bych to neřešila…jen bych malou hlídala a srážela obklady až když by vystoupila nad 38.
Držím palce, ať je to jen „planý poplach“
a ono se to něják odečítá????já myslim když měřím do zadečku tak ne..aspon sestry mi to v porodnci říkaly.
Pupicku: ano odecita se v zadecku.
o PUL stupne.Takze z 37,7 ma 37,2
pupííííček píše:Palina.zl píše:a ono se to něják odečítá????já myslim když měřím do zadečku tak ne..aspon sestry mi to v porodnci říkaly.
Držím palce, ať je to jen „planý poplach“
Dětem se při měření teploty v zadečku odečítá půl stupně.
Příspěvek upraven 21.09.10 v 20:49
pupííííček píše:
tak ted jsem z toho jelen
Jelene, je to tak… ![]()
V zadečku odečíst o půl stupně.
A neměřila si po koupání? to bývá z té teplé vody teplota vždycky vyšší. Ale jestli řvala, tak klidně mohla být trochu přehřátá, nebo si jí možná víc oblíkla, dneska bylo u nás dost vedro, těm prckům stačí málo. Každopádně 37.7 v zadečku večer nic není, bud v klidu.
Při měření v zadečku se VŽDYCKY odečítá půl stupně, jak už ostatní holky psaly. Takže teplotu má úplně normální (37,2 u novorozence je v pořádku).
Kromě toho, 37,7 rozhodně není žádná horečka, i kdyby to bylo už po odečtu. To je stále zvýšená teplota… v takovém případě bych jen po půl hodinkách sledovala, zda nestoupá a pokud ano, zavolala bych si na dětskou pohotovost, co s tím u takto malého miminka.