Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o váš názor.
Malému budou za týden 4 měsíce a ještě nedostal jediné očkování.
Doktorká nám je už po třetí odložila kvůli tomu, že nejdřív pořádně nezvedal hlavičku na břiše, pak že má jakousi svalovou napjatost a poslala nas k neurologovi a na rehabilitace.
Malej už dělá obr pokroky,a ale i tak nás při příští poradně prý očkovat nebude.
Mám obavu aby mu to pak nechtěla napíchat najednou.
a taky se to tím všechno posune. ![]()
Máte s tím někdo skušenosti? ![]()
Náš taky dostal první hexu ve 4 měsících a jsem za to spíš ráda, najednou to určitě nenapíchá
dostane normálně další za měsíc a pak zase za měsíc..
takže, myslíš, že je to to lepší?
Asi na to to tělíčko bude lépe připravené že ?
Maly byl ockovany az v pul roku. Nejprve hexa, za 14 dni Prevenar, za mesic druha hexa a za 14 dni zase prevenar. Ted jdeme v unoru na hexu a pak za 14 dni beztak na prevenar. Nase to najednou nedela. Jestli vase jo, tak ji rekni, ze prijdes radeji na 2×
Bud ráda, třetí dcera má taky vše posunuté- naštěstí je pořád nemocná… Syv měl úplně jiný režim očkování- kvůli neurologickému nálezu… vše najednou opravdu nedostane!
Buď ráda! Já jsem to oddalovala jak jsem mohla!! Malý měl první hexu v 6m… Máš fajn dr.. Ta naše celkem tlačila.
Určitě, co jsem tady tak četla v diskuzích, tak to někdo dostal i třeba ještě později..
Proč jste rády, že to očkování doktoři posunují? Jinak náš prcek měl nález na mozku po porodu (cysty v PK) a každé očíčko jinak velké a neuroložka taky doporučila odložení očkování. Poprvé byl odkován ve 3,5 měs..
ahoj, muj malej dostal prvni davku az v roce. A zjisti si v kontaktech na RNDr. Petráše na www.ockovani.net jak se ockuje starsi miminko, podle toho, kdy zacnete. Malej dostal uz jen dve davky infanrixu Hib a treti bez Hibu az po pul roce. A rozmezi mezi davkama bylo dva mesice. Starsi deti se neockujou uz tolikrat, co maly miminka. A pokud ma neuro problem, tak to ockovani vetsinou jeste zhorsi, proto to mate odlozene
Protože je to velký zásah do tělíčka, a čím je starší, dokáže se s tím lépe vyrovnat.. Ono je to složitější, jak jsem to zjišťovala, ale napsala jsem to tak nějak amatérsky jak to je ![]()
careynka píše:
ahoj, muj malej dostal prvni davku az v roce. A zjisti si v kontaktech na RNDr. Petráše na www.ockovani.net jak se ockuje starsi miminko, podle toho, kdy zacnete. Malej dostal uz jen dve davky infanrixu Hib a treti bez Hibu az po pul roce. A rozmezi mezi davkama bylo dva mesice. Starsi deti se neockujou uz tolikrat, co maly miminka. A pokud ma neuro problem, tak to ockovani vetsinou jeste zhorsi, proto to mate odlozene
Jj, přesně tak, i pneumokoky budem dávat i kvůli tomu až po roce, sice se to už platí, ale místo 4 injekcí dostane jen 3.
Evulec píše:
Protože je to velký zásah do tělíčka, a čím je starší, dokáže se s tím lépe vyrovnat.. Ono je to složitější, jak jsem to zjišťovala, ale napsala jsem to tak nějak amatérsky jak to je
Aha a nemělo by se tedy očkovat až požději u všech dětí? Musím se na to zeptat doktorky.
holky moc vám dík…měla jsem obavy, že doktorka dělá špatně, ale jak vidím možná budu i ráda ![]()
no jo ten pneumokok mě nenapadl… no třeba ho stihnem zdarma. A když ne, tak to neni zas taková pálka…Hlavně aby byl zdravý
Příspěvek upraven 17.01.12 v 16:02
hefilka píše:Evulec píše:Aha a nemělo by se tedy očkovat až požději u všech dětí? Musím se na to zeptat doktorky.
Protože je to velký zásah do tělíčka, a čím je starší, dokáže se s tím lépe vyrovnat.. Ono je to složitější, jak jsem to zjišťovala, ale napsala jsem to tak nějak amatérsky jak to je
Jo, nový moderní očkovací kalendář píše, že první hexa má být až v 6 měsíci… Ale není to schválené a než se ti „mistři nahoře“do toho pustí bude rok 3000 ![]()
Nemáme ani Prevenar, Rotarix nic…