Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malej byl naposled očkovanej v půl roce,nevíte kdy následuje další přeočkování?Mám pocit že už v roce?Jde o to že jsem u dr. půl roku nebyla tak abych něco nezameškala?Díky.
Nás očkovali ve 13 měsících.My teda chodili do roka na pravidelný kontroly,tak se divím že jste tam půl roku nebyli
![]()
Justýno záleží kolikáté bylo to očkování v půl roce… jestli první nebo druhé. Jestli první, tak to už je nejvyšší čas, pokud už to není propadlé a pokud druhé, tak další nejdřív po půl roce (ale záleží na dr., jestli očkuje 2+1 nebo 3+1). Ovšem pokud takovéhle věci nemáš nastudované, tak bys možná měla k tomu dr. chodit… ![]()
Katchi píše:
To jste za celeho pul roku nebyli v poradne?
taky se divím ![]()
tumpach píše:Katchi píše:taky se divím
To jste za celeho pul roku nebyli v poradne?
ne nebyla, už tu na to byla jedna rozhořčená diskuze a vzápětí pokračovala ještě rozhořčenější, kde zakladatelka žádala o radu, když syn nic v určitém věku neuměl
![]()
Jinak k tématu, malá měla tři dávky hexy kolem toho půl roku a další bude teď v únoru..
Také jsme měli poslední očko v půl roce, na další KO jdeme v 8m, pak v 10m, a pak po roce na 4. hexu a synflorix ![]()
Ale měla by jsi asi změnit Dr. když si tě nezve na kontroly ![]()
Monny píše:Máme to stejně.
Také jsme měli poslední očko v půl roce, na další KO jdeme v 8m, pak v 10m, a pak po roce na 4. hexu a synflorix
Ale měla by jsi asi změnit Dr. když si tě nezve na kontroly
Ve 3mesici prvni hexavakcina, v 4mesici je druha,v 5tem treti a mezi rokem a rokem a pul je ctvrta, 15mesic jsou spalnicky,priusnice a takovyhle bordel
prvni ockovani a druhy je 21–25mesic a na 2letech je preockovani proti tuberkuloze…pak jeste v 5ti letech, v 10ti,12ti a 15ti,ale to uz je jen preockovani…takze do tech 2 let je porad nejaky ockovani ![]()
Takhle to mam v brozurce,ktera byla u tehu prukazky
![]()
malej měl minulý týden 12 měsicu a byly jsme na očkováni..to taky koukám ze jste nebyla trak dlouho u dr my chodily každe 2 měsíce
![]()
záleží na tom, kolik dávek už dostal a kdy, u prvního syna to bylo tuším někdy ve 3m první dávka, pak byl nemocný, tak jsme to posunuli, poslední dávku dostal cca v 7m, pak pauza půl roku a ve 13m čtvrtá dávka hexy.
Teď druhý syn byl očkovaný na moji žádost poprvé v 6m, pak byl nemocný, tak druhá dávky v 7,5m, třetí dávka bude doufejme v 8,5m a půl roku na to by měla být ta čtvrtá.
Podívej se do očkováku, zda tam máš tři razítka o očkování, pokud jen dvě, tak by to byl malinko průšvih ![]()
A jinak teda dr má snad i povinnost tě obeslat, nevím, zda na prohlídky, tam spíš jen ta půlroční, roční, a tak, ale na očko by tě určitě měla vyzvat koresponďákem
můžu se vetřít? kluk měl ve třech měsících dost divnou reakci na hexu a první prevenar - naše mudr to očkuje zároveň. A já mám teď dilema, asi to očkování odložím o čtrnáct dní (mudr to očkuje přesně po měsíci) a nechám mu to dát odděleně… Četla jsem příbalový leták u vakcín a píšou tam, že se má očkovat nejdříve po měsíci, ale kdy nejpozději tam napsáno není, nevíte jak to je? Můžou mít ty vakcíny odstup cca dva měsíce místo jednoho? Očkuje vaše mudr taky dvě najednou? Kluk mi po tom očkování 14dní „nemluvil“ a nesmál se, byla jsem zděšená ![]()
Prvního jsem též nechala očkovat zároveň, reakce byla tak nějak v normě, protivnost, unavenost, ale už bych to neudělala, myslím, že to byl hodně velký hazard. Podle mě 2 měsíce jde určitě rozestup dát, vždyť co kdyby byl nemocný, tak se to též musí odložit. Nevím, zda tam může být až půl roku, mám pocit, že se to i liší mezi jednotlivými dávkami ![]()
Ale i kdybys dávala po měsíci, tak bych mezi hexou a pneumokokem nechala 14dnů, kdyby dr prudila, tak ať si trhne, její dítě to není.
Vím, že to může být náhoda, ale nechala jsem druhorozeného až v těch 6m a reakci neměl vůbec, ale lautr nic. A ani teď při druhé dávce, žádné teploty, žádná protivnost, spal standardně. Pokud nechám dát pneumokoka, tak až ve 2letech.