Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj v pondeli jsme si prosli prvnim ockovanim. Prcek nemel teplotu ani jinou reakci. Druhy den zacal byt velice rozmrzeli a plactivi. Obcas nepomuze ani prso. Myslite, ze je to nasledek toho ockovani? Jinak spinka celou noc tak myslim, ze hlady to neni.
může to být…reakce jsou obvykle ještě 2-3 dny, podle příbalového letáku očkovací látky.
Rozhodně. Náš v den očkování taky nikdy žádnou rekaci neměl a druhý den byl na zabití.
Určitě to může být tím.U nás je to to samé a to už jsme teĎ byly počtvrté.Prvíden-dva v pohodě a potom je celý den ukňouraná a protivná.
u nás ma mudr. na nástěnce, že po očkování se má dítko sledovat 7 dnů, tak si myslim, že ty následky jsou klidně z toho
Urcite,nas malej byl protivnej celej tyden…a ted v pondeli jdeme na druhou Hexu,tak se mam na co tesit… ![]()
Určitě reakce.. můj malý byl očkovaný skoro 14 dní zpátky ve středu. Do té doby papal 10-11 krát denně, ale po očkování to šlo na 6-7 denně max a s děsným řevem, protože nechtěl prso. Až teď v sobotu se to upravilo a zas pěkně papá co dvě hodiny, jako předtím a po prsu se sápe. Tož tak. Chce to klid a vydržet, ale je to těžké, člověk tomu chudáčkovi nemůže nijak pomoct, max. ponosit a tak.
Ahoj, včera jsme byli na očkovani, malej byl v pohodě, ale teď v noci je rozpálenej, teplota 38,ale spinká. sice trochu neklidně, vrtí se pořád, ale spí. mam ho budit a dát paralen čípek? mam docela strach ![]()
Teplotu 38 nesrážej, pokud spí, tak ho jen hlídej. Paralen čípek NE, jen nurofen. Paralen, co se dříve doporučoval, se zjistilo, že nějak brání vytvoření protilátek po vakcíně. Pokud se tedy nějaké tvoří…
Jaké očkování syn měl? Hexu?
@Halamka no vidis a me dr. rekla, ze davat hned pri teplote paralen cipky. Takze ja bych mu ho dala, mela jsem dat pulku, ale zalezi na veku ditete
No někdy se musí hledat a bádat… Mě dr zase říkala, že paralen ne, že když už, tak nurofen. A to bylo v roce 2008 ![]()
Tak uvidíš, pokud by mu teplota lezla nahoru, tak nejdříve vyzkoušej octové zábaly-nařeď ocet s vodou 1:2, namoč do toho žínku nebo plenku a otírej mu zápěstí a kotníky. Teplota by po tom měla jít dolů. U dcery to zabírá zaručeně.
ALE POZOR!!! Nesmí mít studené končetiny-ruce, nohy. V tom případě se zábaly nedělají!!
Pokud by horečka lezla kolem 39°C, tak to nahlas dr jako nežádoucí účinek.
![]()
@Halamka Měl hexu a synflorix najednou. Mě doktor řekl, při teplotě paralen čípky, jenže jak píšete, našla jsem právě to, že se dávat po očkování vůbec nemá, takže jsem mu ho nedala..A nurofen je až od 3 měsíců, a to mu ještě není..
@spiritt nurofen můžete dát dítěti od 6kg-2.5 ml v dávce po 6/8 hodinách.
Ale doufám, že teď je prcek již bez teplot.
Ono každý lék má své proti a opravdu je lepší na srážení teploty používat ty babské rady-viz. ocet a léky až když to jinak nejde.
Jinak, pokud Vám mohu poradit, tak nedávejte píchat dvě vakcíny najednou, to nepoznáte, jaká vakcína dělá neplechu. Je to dohromady očkování proti 7 nemocem a z toho ten Synflorix je proti X kmenům a navíc tím dostal docela velkou dávku těch „konzervantů“ ve vakcínách.
Pevně věřím, že je malý teď v pořádku a domluvte se s lékařem, že další dávky rozdělíte-dáte jen hexu a další měsíc jen synflorix, pokud ho chcete doočkovat.
Držím palečky, ať je prcek v pohodě
![]()
@Halamka Včera měl ještě zvýšenou teplotu, ale večer to už konečně přešlo.
A má 5,5kg, takže bych ten nurofen stejně asi radši nedala.
A s tím rozdělením vakcín - už jsem si to taky říkala, hned, jak mu vyskočila ta teplota, že příště radši zvlášť. Navíc takhle ani nevím, po které z těch vakcín měl tu reakci.
A díky
.