Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky prosím kdy Vám přeočkovávala dr Vaši ratolest po první dávce priorixu tetra? Malá má 18 měsíců první davku dostala v 16 měsících a dr ji chce přeočkovat už teď. V letáku jsem se ale dočetla že přeočkování se provádí v 21 až 24 měsíci. Po pravdě po reakci kterou měla bych raději počkala až bude tepleji a nebude řádit všude chřipka. Jak jste to měli Vy
Já mám v letáku že u klasického Priorixu (bez planých neštovic) je 2. dávka až mezi 21.-25.měsícem a u Priorixu tetra je druhá dávka s odstupem čtyři týdny po první.My máme klasický Priorix.
Náš malej dostal první Priorix tetra na konci listopadu, to mu bylo 17 měsíců a na druhou dávku máme přijít v květnu, takže za půl roku. A i v nějakém letáku, co tu mám (obecně o očkování) je psáno- zarděnky, spalničky, příušnice 1. dávka 15. měsíc, 2. dávka 21.-25. měsíc.
My máme naplánované přeočkování tetrou po 6. měsících po první dávce ![]()
Starší měl jedno očkování v cca 16 měsících a druhý v cca 27 měsících…
edit: a tak koukám, že se ptáš na priorix tetra (achjo, mateřská demence se projevuje v plné síle
), tak tu mou reakci ignoruj ![]()
prosím, napište mi, kdy jste dostali druhou dávku priorixu tetra ? nás chce doktorka přeočkovat asi 2,5 měsíce po první dávce, není to brzo, jsem myslela, že je to až za půl roku ![]()
díky moc
Domnívám se, že mi dr. říkala, že Priorix se očkuje 2. dávka za půl roku a Priorix tetra se dává 2. dávka za 1-2 měsíce. Já jsem toto očkování odložila, takže si nejsem jistá a řekla bych, že i každý lékař si to časové rozmezí upravuje sám.
Jak píšu výše, na 2. dávku Priorixu tetra máme přijít za půl roku.
Dobry den.Chtela jsem se zeptat zda lepsi ten priorix tetra nebo ten klasicky? Ceka nas ockovani za par mesicu.Predem dekuji ![]()
Není lepší, prostě je tam navíc ještě vakcína proti planým neštovicím. Takže je na tobě, jestli se rozhodneš nechat naočkovat prcka i proti nim, nebo tomu necháš volný průběh.