Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, nevedela jsem jak nazvat diskusi, ale jde mi o tohle: s malym (5 mesicu) jsme byli dnes na ockovani hexavakciny…ted se mi probudil a hroznej rev a ejhle teplota 38,4 po odectu…dala jsem nurofen, chce se mu ale hrozne moc spat…nevim jestli ho muzu dat spat??rodice radi, ze s horeckou mimco nosit aby visely plice, nevime co je na tom pravdy…prece ale zase nemuze byt vzhuru kdo vi jak dlouho??
Nechala bych klidně vyspinkat.....spánek posiluje přece ![]()
O tom nošení jse nikdy neslyšela
Ahoj!
Dej ho spinkat, chuďátko malé…
Pokud bude neklidný, tak ho nos, ale jinak nevidím důvod, proč by nemohl normálně spát.
Ježiši, tak ho dej spát. Já nevím, kde se takový pověry berou. Copak ty s teplotou nejsi na spaní? Dej Nurofen, čajík, a nech ho spinkat. Sem tam kontroluj..
určitě ho dej spinkat. to je úžasná pověra. tu jsem ještě neslyšela ![]()
no prave, ze povery…to je tady u nas normalni takovyhle rady
dam ho spat, dala sem mu vyc pod hlavu aby mel aspon…jinak jeste jedna otazka, ctu ze vykoupat ve vlaznejsi vode kdyztak, je to tak?dekuju za rady ![]()
Pokud jsi mu teplotu srazila Nurofenem, tak už jinak nesrážej. Teplota by neměla moc rychle klesnout..
To jen když by měl ještě horečku, tak se dá praktikovat koupel. Ale dávej pozor, ať není voda příliš chladná, aby to pro něj nebyl šok. Spíš by měla mít jen o něco méně, než je jeho teplota. Ona ta voda postupně zchládá během koupání.
je mi to jasny s tou vodou…tak uvidime, nurofen jsem davala pred ani ne hodinou tak nevim za jak dlouho mam cekat ucinek, jeste musim docist letak…jinak radu starsich sem spatne pochopila, nosit co je vzhuru a pak normalne dat spat
sem si rikala, ze sem snad blazen, tak uz mi to bylo vysvetleno normalne…no ale i tak teda…hlavne aby mu to nestoupalo a bylo dobre, sem vyplasena prvomatka
dekuju vsem a snad sem ze sebe neudelala uplnyho blbce ![]()
taky dávám pinkat i s horečkou teďka mi malý teplotoval asi 5 dní to by jako neměl spát nebo jak jako ![]()
A s tou koupelí to je myšleno tak že nemáš dávat moc teplou vodu aby se prcek ještě víc nerozehřál ![]()