Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,nevíte někdo náhodou jestli i v roce 2012 bude od Metalky sleva na rotarix?A na kolik to vyjde celkem? Jste pro očkování,doktorka mi to skoro nařídila,tak nevím… ![]()
Rozhodnutí je na tobě, já třeba neočkovala, přišlo mi to jako zbytečná zátěž. Případná infekce je spíš otravná, než že by nechala následky.
Podle mě zcela zbytečná vakcína, rozhodnutí je ovšem na tobě. Já nedávala ![]()
Jak je to v roce 2012 nevím, my jsme tuhle vakcínu dávali v letošním roce a pro vakcínu jsem…
My jsme neočkovali, doktorka se o tom ani u jednoho prcka ani nezmínila a mně to připadá jako zbytečná zátěž navíc v tom všem očkování… ![]()
Ja jsem neockovala, jsem proti temto komercnim nepovinnym ockovanim. A doktorka ti nema co narizovat, mela by ti povedet o vsem, co se ockovani tyka. A to jsou jak pozitiva, tak negativa, vcetne latek, ktera vakcina obsahuje.
mě právě k tomu žádný negativa neřekla, jen že je to pro něj to nejlepší…
Já jsem očkování proti rotavirům taky považovala za zbytečné,dokud moje dvojčata v 9.měs.neskončila během pár hodin po vypuknutí infekce v nemocnici s kompletní dehydratací včetně selhávání ledvin.Dostávali infuze,jenže nemočili,takže otekli a užili jsme si pár opravdu prných chvil,takže teď už rataviry jen jako otravné potíže rozhodně neberu.Někdo má jen slabý průběh,ale někdo taky ne ![]()
Bella29 píše:
Já jsem očkování proti rotavirům taky považovala za zbytečné,dokud moje dvojčata v 9.měs.neskončila během pár hodin po vypuknutí infekce v nemocnici s kompletní dehydratací včetně selhávání ledvin.Dostávali infuze,jenže nemočili,takže otekli a užili jsme si pár opravdu prných chvil,takže teď už rataviry jen jako otravné potíže rozhodně neberu.Někdo má jen slabý průběh,ale někdo taky ne
chudinky.. právě proto jsem s očkováním neváhala - ano, je to živá vakcína a tělíčko s ní bojuje - syn byl bez reakce a jsem ráda, že jsem to očkování dala.. teď právě zvažuju na doporučení doktorky jestli nechám naočkovat neštovice a pořád nevím.. prý to má teď horší průběh, jsou vysoké horečky, zůstávají jizvičky, celkově je prý horší průběh a ona to doporučuje, tak nevím.. omlouvám se za OT
Ad rotarix - já jsem dala, jezdíme hodně do ciziny, ale jinak bych to nedala. Kamarádka dala a dítě dostalo rot. infekci - prostě jiný kmen a očkování jí nepomohlo.
Ad neštovice - určitě bych neočkovala! Koho znám a dal, tak toho lituje. U hodně dětí to způsobuje nespavost, dokonce záněty mandlí, jak to tam mutuje, sousedka teď byla s dvojčaty na operaci mandlí, páč po očkování byli kluci furt nemocní a strašně nadávala, že udělala blbost.
Nestovice fakt neockovat, je to blbost a zase komercni chytak ![]()
Katchi píše:
Nestovice fakt neockovat, je to blbost a zase komercni chytak
No já právě nevím.. Myslela jsem si že je to normální nemoc kterou si má projít ale sestra u dr. mi řekla že to je jako bych řekla že si má projít žloutenkou
a prej je to teď horší ten průběh no, ale rozhodnutá pro očkování teda nejsem ještě
Tak to je stejné jako proč se očkují příušnice a spalničky? Mě to taky přišlo jako normální dětská nemoc… a dnes se očkují.
PetaP píše:Katchi píše:No já právě nevím.. Myslela jsem si že je to normální nemoc kterou si má projít ale sestra u dr. mi řekla že to je jako bych řekla že si má projít žloutenkou
Nestovice fakt neockovat, je to blbost a zase komercni chytaka prej je to teď horší ten průběh no, ale rozhodnutá pro očkování teda nejsem ještě
podle mě jizvičky a horečky byly u neštovic, co jsou neštovice neštovicema…
aspoň, co si pamatuju já…Jen mi přijde, že se to víc hrotí… ![]()