Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, včera jsme byli na očkování Priorix, které je prý povinné a kamarádka mi dnes řekla, že včera byli na poslední dávce hexavakcíny a žádný priorix prý povinný není a že jdou na další očkování až v pěti letech, nevíte jak to je? Kdyby byla pravda, že priorix není povinný tak bych byla naštvaná =(
Pokud vím, tak povinný je, ale není stanovená žádná hranice, kdy musí být naočkovaný - takže řekneš, že ho chceš odložit a odložíš. My se mu taky zatím vyhýbáme
Akorát pokud budeš chtít dát dítě do školky, tak to naočkovaný být musí.
ne tak kamarádka se jí ptala a ona jí řekla že další očkování je až v pěti letech
Tak to nevím… A dítě má zdravé? Že by to dr. z nějakého důvodu odložila a neřekla jí? Že by to zrušili se mi nezdá, protože před pár dny jsem slyšela v rádiu, že jsou děti náchylnější k chycení příušnic, že budou dělat nějaké testy a kdyžtak by přidali ještě přeočkování. Jak kdyby byla nějaká tragédie, když je malé dítě prodělá
![]()
Třeba někdo bude vědět víc ![]()
tak jsme se dočetli z internetu, že to povinné není, že to ukládá jen nějaká vyhláška k zákonu, která není povinná a nedávno skončil i soud ve prospěch rodičů, ach jo, a náš malý už na tom byl včera fujky
To by bylo skvělý, kdyby nebylo povinný. Ale bohužel to asi nehrozí. teď psali někde v novinách že by se mělo v EU víc dohlížet na to, aby očkování proti dětským nemocem bylo povinné ![]()
Jinak ty příušnice jsou zbytečné očkování, když je člověk prodělá je chráněn celoživotně. Ne jako po očkování kdy jsem je dostala v 18 ![]()
Povinny neni ZADNY ockovani! Je jen pravidelny, stanoveny vyhlaskou, ktera neni vymahatelna! A Priorix se da naockovat kdykoliv, nejlip ale po 2. roce veku, tahle vakcina je takova nedobra ![]()
Věděly jste o tom, že ty očkovací vakcíny obsahují hliník, výtažky z opičích mozků a nedonošených dětí????
Hliník v očkovacích látkách
Před výskytem hliníku v očkovacích vakcínách varují někteří odborníci, zabývající se očkováním, ale také lidé, kteří s očkováním nesouhlasí. Zastánci naopak argumentují tím, že se hliník snadno z organismu vyloučí, že neškodí, protože se vyskytuje všude kolem nás.
Důrazně před výskytem hliníku v očkovacích látkách varuje na internetových stránkách Slobodavockovani.sk MUDr. Ludmila Eleková. Podle ní má „malý kojenec nezralé a nedostatečně funkční ledviny, proto se hliníku neumí zbavit. Předpokládaný poločas vylučování hliníku z organismu po injekčním podání se odhaduje na roky“.
Trolíci píše:
Věděly jste o tom, že ty očkovací vakcíny obsahují hliník, výtažky z opičích mozků a nedonošených dětí????
Nedonosenych deti urcite ne… Kultivuje se na bunkach potracenyho plodu, ted nevim, jak staryho, par tydnu. Ani nenapisu presne, jak stary jsou ty bunky, ale uz par desitek let. Nic to nemeni na tom, ze to neni zrovna koser.
Jeden z virů, který je obsažený v Priorixu, se kultivuje na lidské buněčné linii MRC5. Byla vyvinuta v roce 1966 z plicní tkáně 14 týdnů starého potraceného plodu.
Nevím o žádné vakcíně, která by měla něco společného s opičími mozky.
Ježiš co je to za hrůzy??…my byly na očkování v pondělí tak čekám jestli bude nějaká reakce ale zatim to vypadá ok. Mě tedy vůbec nenapadlo to nechat odložit.
luon píše:
Jeden z virů, který je obsažený v Priorixu, se kultivuje na lidské buněčné linii MRC5. Byla vyvinuta v roce 1966 z plicní tkáně 14 týdnů starého potraceného plodu.Nevím o žádné vakcíně, která by měla něco společného s opičími mozky.
Diky nechtelo se mi to hledat
Jinak hnus to je, ale vyrok, ze jde o nenonoseny deti je tezce manipulativni.