Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny a zoufale potřebuji radu.V úterý jsme byli s 3měsíčním synem na 1.očkování hexavakcínou+synflorix+2.dávka rotarixu.2 dny po očko.měl jen zvýšenou teplotu ale dnes už 3.den horečky kolem 38.5po odečtení.Jak dlouho můžou trvat a neměla některá z vás stejný problém?Děkuji
no, už se mi to zdá dost dlouho. viktor měl pouze 1 den lehce zvýšenou teplotu a klárka byla bez reakcí úplně. není možné, že by lapil ještě něco jiného? asi bych zajela na pohotovst, ať ho pořádně prohlédnou. pokud nenajdou žádnou příčinu, tak klidně můžeš požadovat, ať vyplní protokol o negativních reakcích na očkování. oni to dost neradi hlásí…
Ahojky!
My měli horečky hned ten den po 1.dávce hexavakcíny, byly i vyšší, myslím, že nejvíc měl 39,3°C po odečtení. Střídala jsem Nurofen a Panadol čípky klidně po 2 hodinách, abych horečky srazila (po domluvě s naší dětskou lékařkou). Jinak po 2. a 3. dávce už byl malý v pohodě. Neboj, to je prostě jen reakce na vakcínu. Někdo ji má, někdo nemá. Bude dobře.
Dávám mu paralen čípky na střídačku s Nurofenem asi co 4 hodiny.Nechci to zakřiknout,ale teď se 6 hodin drží na 36.8,tak snad to bude dobrý a doktorce řeknem,že byla fakt velká reakce.Mě dost vyplašilo,že ty pořádné horečky přišly až 3.den,ale ten Rotarix je živá vakcína a tam to je myslím až 10dnů na reakci.V každém případě děkuji za rady a držte palce.
Dát tři vakcíny najednou je celkem brutus pro tak malé miminko. Teplotu srážej Panadolen a Nurofenem.
Ahoj, naše Mudr říkala, že horečky po očkování můžou být dva dni, kdyby byli delší dobu, tak už to nemusí být z očkování,a le mohl něco chytit
to jsou slova naši dr, my jsme měli teplotu jen ty dva dni po prvním očku, 1 den po druhém a po třetím neměl vůbec
Ahoj holky,
Mala ma vysoke horecky po ockovani, v noci mela 39,7, delala jsem ji zabal, davam cipky. Ted rano je na tom o hodne lip, ale ma natekle oci. Vicka teda jen trochu, ale vacky pod ocima o neco vic. Muze to byt k te horecce? Z place to neni, plakala jen chvilku kolem pulnoci.
@Pink Lady
může být hodně unavená z teplot. Lepší než klasické zábaly je chladnoucí koupel. Není to takový šok pro tělíčko. A teploty takhle vysoké hlásit pediatrovi a nejlépe i na SÚKL prosím.
Chladit tepny, octové ponožky. Hodně štěstí
@Pink Lady Ahojky! Naše malá má nateklé váčky pod očima asi z růstu zoubků. Bude jí rok, očkovaná ještě nebyla a při horečkách nateklá očka ani pod očkama neměla. Ale nevím, možná i to může souviset s horečkou. U nás je to, myslím, zoubkama.
@mari1912 Dekuju, doktorka o tom vi, volala jsem ji uz ve stredu. Rikala mi ze po tomhle ockovani muzou byt hodne vysoke horecky. S tou koupeli me to nenapadlo, znam jen ty zabaly a potrebovala jsem ji to srazit co nejdriv.
Ohledne octovych ponozek - mam domaci bezinkovy ocet, ale nikde jsem nenasla jak se to redi, ani nikdo ze znamych nevi, takze ji to radsi nedavam, abych ji jeste vic neublizila. Kdyby nekdo poradil, budu rada ![]()
@Pink Lady
doporučuji třeba třetinku vody a do toho víčko octa. Ne moc, aby se nepopálilo dítko. Nechat třeba deset minut a zopakovat