Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V našich podmínkách chytíš teda spíš příušnice než spalničky nebo zarděnky, ale je fakt, že spalničky můžou být pěkné svinstvo.
@Mikajelka píše:
@BellinkaX nepsala jsem, že s tím mám problém. Samozřejmě jí to bez problémů podepíšu což jsem jí řekla. Vakciny.net znám, zmínila jsem se o nich načež mi odpověděla, že to je další neočkující maniak a celý web je blbost (pochybuji že věděla, o čem je řeč páč on vakcíny celkově nezavrhuje ale doporučuje „zdravé“ očkování).
@Hellísek Ano, naše dr. je striktně tabulková, očkující a propagují Nutrilon.Ráda bych našla jinou, vstřícnější avšak v okolí jsem zatím hledala bez úspěchu.Jinak díky za odpovědi.
Sepiš si svůj revers, stručný a jednoduchý a hlavně opravdu proč to posouváš, je to tvé právo ![]()
@Mikajelka nenechala jsem naočkovat MMR hned v roce a půl - do karty jsem podepisovala že odkládám a taky nás dr. zaobaleně vyhodila že se jí nehodím do zavedených postupů ![]()
Raději anonym, protože sem chodí - nevíte, proč mi doktorka řekla, když jsem očkování odložila kvůli tomu, že malá není ve své kůži (zuby) že se to ale MUSÍ naočkovat v 15 měsících?
![]()
@Anonymní píše:
Raději anonym, protože sem chodí - nevíte, proč mi doktorka řekla, když jsem očkování odložila kvůli tomu, že malá není ve své kůži (zuby) že se to ale MUSÍ naočkovat v 15 měsících?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Protože dělá bububu? ![]()
Protože si to chce odškrtnout? Není to pravda.. Podle vyhlášky je stanovena spodní hranice - očkuje se od patnáctého měsíce. Malá má jednu dávku - kolem druhého roku, je přijatá do státní školky, druhá dávka zatím v nedohlednu, pořád má nudle a kašel - chodí do školičky, takže si to tam předávají podobně jako ve školce.
Jak říká Sibyla, doktorka si to chce odškrtnout, aby měla klid. U dcery jsem první dávku dávala po druhém roce, druhou ve třech letech. U syna plánuju taky odložit na později
Maly bude mit 2,5 a priorix nema. Dr. rekla jen, ze az ho budem chtit, mame prijit. Nahanet nas nebude.. ![]()
Takze jen strasi, nenech se o ockuj jen pokud to uz budes povazovat za vhodne..
Dcera bude mít 3 roky a Priorix nemá. V dceřiných 18 měsících jsem si sama vyžádala lejstro, kde jsem podepsala, že alespoň do 5 let dcera žádné očkování nedostane. Doktorka je tak krytá a mě nechodí každý měsíc sms, že se máme dostavit na očkování. Dceřina doktorka totiž každý měsíc posílá sms rodičům dětí, které splňují hranici 15 měsíců a ještě naočkovány nejsou. No a v dceřiných 5 letech to podepíšu znovu na pár let.
Mně přijali tříletého neočkovaného Priorixem do státní školky s tím, že první dávku dostal teď a druhou dostane za půl roku, ředitelka chtěla jen potvrzení, až bude mít tu druhou… (a první dostal Priorix až na pětileté v dubnu, moje volba) Neexistuje důvod k vnucování Priorixu.
Vys. r se na doktorku, dokud ty neřekneš očkovat, tak se dítě očkovat jednoduše nebude, tečka ![]()
(ale štvou mě tyhle lhářky neskutečně, jak si to jen můžou dovolit
)
@Anonymní píše:
Raději anonym, protože sem chodí - nevíte, proč mi doktorka řekla, když jsem očkování odložila kvůli tomu, že malá není ve své kůži (zuby) že se to ale MUSÍ naočkovat v 15 měsících?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jakoze sem vase detska chodi?
Treba se s odkladacem jeste nesetkala, to je cele… ![]()
@BellinkaX píše:
Jakoze sem vase detska chodi?
Treba se s odkladacem jeste nesetkala, to je cele…
jo, dětská. no za její x desetiletou praxi pochybuju
jako tak to čumím, já mám teda zatím půlroční, ale prostě nebyla ve své kůži, tak jsme odložili očkování skoro o měsíc a nechala to čistě na mě kdy přijdu
A nevadí, že se druhá dávka bude odkládat dlouho? synovi se rozjel po Priorixu atop. ekzem a ve 22 měs. máme jít na druhou dávku, ale chci to odložit. Dr. to zatím neví…
@Anonymní píše:
jo, dětská. no za její x desetiletou praxi pochybuju
Tak to nepochybuju, ze nemusela. Neockovani a odkladani ctes bezne na emiminu, v reale toho moc nevidis. Tak to je.