Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o informaci.
Zítra máme jít na očkování proti spalničkám…ale malý má rýmu a v noci mi kašle.
Je to důvod k odložení ?
Také, co tu čtu ohledně očkování a reakcí na spalničky, tak se mi to „časově nehodí“, ale to je až ten další důvod - spíše mě děsí ta nynější rýma, aby ta reakce nebyla ještě
horší. ![]()
Děkuji.
Rozhodně odložit, očkování je samo o sobě pro tělo dost velký záhul, měl by být úplně zdravý.
Ano!!!! Já sama ho odkládám už tři týdny..zatím. Dcera chytla opět novou infekci takže nejdeme…
Ano odlož, my jsem loni odkládali od asi října až do ledna kdy byl konečně bez rýmy.
Odkládám druhou dávku kvůli rýmě už asi tři měsíce. Takže za mě odložit i když dr. mi vždycky připomene, že rýma není kontraindikace k očkování, ale druhým dechem dodá, že mám samozřejmě na to právo.
Naše pediatrička mi vždy říkala, že děcko musí být 2 týdny před očkováním naprosto zdravé. u druhého dítěte to pak vztáhla i na sourozence, kluci si nemoci stále předávají.
KLidne odloz, protoze za
a) neni zdravy a jedna se o zivou vakcinu, ktera je dost problematicka. Za
b) neni stanovena horni vekova hranice, odkladat muzes jak chces. Za
c) je obdobi viroz, ja bych to nedala, ani kdyby bylo dite zdravy a za
d) MMR (spalnicky, zardenky, priusnice) je nejlepsi ockovat az po druhym roce, dite se s tim popere mnohem lip ![]()
Rozhodně odložte nejlépe na jaro až bude teplíčko a bude zdravý, vzhledem k věku batolátka by to neměl být žádný problém.
Odložila bych.
Já jsem očkovací, ale po přečtení všech neočko diskuzí zde jsem tak vyděšená, že jak má dítko jen náznak nějaké nemoci (byť jen trošku zachrčí, že jako rýmyčka), tak odkládám a neočkuji… Doktorka je v pohodě, nikdy neřekla ani popel.
Ahoj,
odloz, ja odkladala az do 2,5let maleho a druhou davku jsme odmitla ![]()
Děkuji za rady. Víceméně jste potvrdily, co jsem si v koutku duše myslela. ![]()
Nakonec jsem to odložila, byla jsem tam osobně, aby si nemysleli, že jsem na to zapomněla nebo tak ( prostě se mi to přišlo lepší osobně,než po telefonu). U nás to prý očkuje sestra, tak jsem mluvila jen s ní a řekla, že by bylo dobré, abychom do konce prosince přišli…řekla jsem, že uvidíme, jak na tom budem ( a myslela jsem si svý ) ![]()
Plánuju tam jít až koncem února… ![]()