Priorix - je povinný?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4244
12.12.11 13:57

tak malý byl první den hyperaktivní, spal 14hodin a v postýlce se 10 minut třásl, dočetla jsem se, že jsou to příznaky alergie na hliník a třetí den kašle, hrčí, má teploty, musí to mít všechno z toho protože jsme nikde nebyli jen doma, takže neměl co chytit =( ttínek byl u dr. a chtěl ať zapíše do dokumentace ty vedlejší účinky ale dr tam nebyla a sestra se divila že chceme nechat udělat test na alergii na hliník a řekla mu, že před příštím očkováním nám stačí diazepam, že nám napíše před tím recept =( když mluvil o tom hliníku, řekla, že mu přečte příbalový leták, že neví co je ta vakcina zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.8.12 13:54

Chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Nevíte, jestli je Priorix opravdu ze zákona povinný? Dcera má jít na očkování v 15 měsících a je hrozně drobná, nemá ani 9 kg. Mám strach, že to s ní dost zamává. Přinejmenším bych to chtěla odložit. Nevíte, jestli to jde a případně jak moc? Klidně pište i vaše osobní zkušenosti s tímto očkováním, s jeho odkládáním, reakcemi atd., budu ráda za jakýkoliv postřeh. Ač jinak nejsem nějaký extra odpůrce očkování, tak z tohoto mám prostě strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.8.12 13:55

Povinny je..ale neni stanovena horni vekova hranice do kdy musi byt…lec do skolky ti dite bez tohoto ockovani nevezmou..ja odsunula az tesne pred nastupem do skolky…sla ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.8.12 14:07

Ještě jsem si blbec přečetla toto: http://www.jajsem.com/…talsky-soud/ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.8.12 14:45

Mno na ockovani je tu spousta odbornic :-D urcite ti napisi svoje…nicmene..u tech vakcin v techto clancich vsude pisou ze je spoustec a ne ze zpusobil…tzn. pro me laicke oko a ucho ze dite autismus ma…ale neco ho spusti..tady treba ockovani…nebo na nej nekde stekne pes a lekne se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.8.12 15:01
@mikitaa píše:
Povinny je..ale neni stanovena horni vekova hranice do kdy musi byt…lec do skolky ti dite bez tohoto ockovani nevezmou..ja odsunula az tesne pred nastupem do skolky…sla ve dvou letech.
@mikitaa píše:

Tohle jsou dost nepřesné informace. Priorix stejně jako jiné očkování není povinné že zákona ale nařizuje ho vyhláška. V očkovacím kalendáři je pouze stanovená hranice 15 měsíců jako minimální pro zahájení ale není stanovena hranice maximální to znamená že se dá odkládat do nekonečna.
A to zda vezmou dítě do školky záleží na pediatrovi protože pokud napíše že je dítě očkováno individualne nemá školka právo do ockovaciho průkazu nahlížet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.8.12 15:10

Díky, holky. Zkusím se domluvit s doktorkou na odložení. Mně to právě dr. podala tak, že to nařizuje zákon :? Přímo to slovo „zákon“ vyslovila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.8.12 15:12
@fletnicka píše:
Díky, holky. Zkusím se domluvit s doktorkou na odložení. Mně to právě dr. podala tak, že to nařizuje zákon :? Přímo to slovo „zákon“ vyslovila.

tak oni ty vyhlasky jsou soucasti zakona asi ne? jinak nase dr. s odsunem zasadne nesouhlasila…ze to nedela a stejne se to dat musi..hrali jsme nemoc..pak jako ze sem zapomela..apod :-) sestra volala kazdou chvilku..jak kdyby ji kuli tomu nekdo mel utrhnout hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.8.12 15:17
@mikitaa píše:
tak oni ty vyhlasky jsou soucasti zakona asi ne?

no to nejsou zákon je zákon a vyhláška je vyhláška. Vyhlášce je nadrazen zákon a zakonu je nadrazena listina práv a svobod kde se praví že někomu nemůže být narušena osobní integrita a tudíž nelze nařídit očkování že zákona… ale to už je mimo téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
23.8.12 15:19
@mikitaa píše:
tak oni ty vyhlasky jsou soucasti zakona asi ne? jinak nase dr. s odsunem zasadne nesouhlasila…ze to nedela a stejne se to dat musi..hrali jsme nemoc..pak jako ze sem zapomela..apod :-) sestra volala kazdou chvilku..jak kdyby ji kuli tomu nekdo mel utrhnout hlavu.

Tak asi taky něco nasimuluju :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.8.12 15:24

Holky, a od kdy je Priorix povinný?

Malý má 2r a 7m, když se narodil, Dr. se mě jen ptala, zda jej chci nechat naočkovat (už to bylo hrazeno pojišťovnou), ale zároveň mi řekla, že na tom nic extra nevidí, že ona by neočkovala (stejně jako u starší dcery, kdy jsem se na to ptala s tím, že bych si to hradila sama).

Ani jedno dítko Priorixem naočkované nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
23.8.12 15:42

@danik Můj malý má 2r 1m a za něj už povinný byl a myslím, že i dlouho předtím, pokud nemáš naočkované dítě a nebudeš mít dokumentaci s důvodem proč očkované není takti je nevezou do školky. Já osobně bych byla ráda kdyby mi je dr. neočkovala, ale bohužel už naočkovaný je, udruhého se na to vyprdneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.8.12 15:46

@Trolíci, jejda, já si to spletla s Prevenarem - tím jsme neočkovali.

Priorix máme - je toho očkování už moc, ztrácím se v tom:-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
23.8.12 16:16

@danik my nic krom povinného nedáváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
23.8.12 16:36

@fletnicka Náš pediatr taky mluví v souvislosti s očkováním o zákoně, přitom oba víme, že jet o jen vyhláška. Ale onehdy, když jsem zase u Priorixu naopak vyhláškou argumentovala (tím, že nestanovuje horní hranici), řekl, že zase dle úmluva o právech dítěte říká, že dítě má právo být chráněno před nemocemi :nevim: Tady nevím, co je výš.

Ale proč hlavně píšu - dnes jsem se synem byla na 18měsíční prohlídce (s tím, že v 15 měsících jsem očkování odložila, oni řekli, že se mám ozvat, až budu chtít naočkovat, a tím jsem to považovala za vyřízené), dr. se mě zeptal, kdy naočkujeme, tak jsem řekla, že ve 2 letech (ale raději bych odkládala daleko víc) a on, že mě musí nahlásit na městský úřad, že je to jeho povinnost. Je to skutečně tak? Setkala jste se s tím některá a pokud ano, jaký byl postup? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek