Pár otázek k očkování

142
4.1.12 14:26

Pár otázek k očkování

Ahoj, chci se zeptat, jestli jste nechali děti očkovat hexou a prevenarem současně nebo každé očkování zvlášť, třeba po 2 týdnech, co je lepší a proč? (2 měsíční miminko).
Dětská dr. má názor očkovat současně. Zároveň doporučuje dát i očkování proti rotavirům. To se mi nezddá a rotaviry nejspíš nedám vůbec, přestože starší s nimi skončili v nemocnici.
Starší děti (necelé 3 roky) nemají očkování prevenarem, dr. doporučuje očkovat před nástupem do školky. Tak uvažuju, jestli očkovat. Mladšího bych raději taky očkovala prevenarem až později kdy stačí 1 dávka, ale obávám se, že starší přinesou něco ze školky, takže bude víc vystaven nemocem.
A dáváte děti očkovat proti žloutence?
Děkuji předem za odpovědi.

Příspěvek upraven 04.01.12 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
4.1.12 14:32

Na zloutenku mate jeste cas, ne?

Ja jsem nechavala hexu i prevenar najednou - odbyli jsme si jen jednu reakci a netrapila se mala nadvakrat - i tak to bylo v pohode, akorat byla ten den ufnukanejsi… jsem rada, ze jsem si to tak mohla odbyt, ockovani jeste par bude, tak nac posouvat.
Rotaviry jsem nedavala, to mi prislo zbytecne… a v deviti mesicich jsme dali TBC - u toho uz jsem si nejake veci zjistovala, zajimala se onazory a tak, a nakonec to mala snesla uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.1.12 14:33

Ahoj, já očkovala zvlášť, ale vím, že často dávají dohromady a děti to prý zvládají v pohodě. prý je to lepší, než vystavovat tolikati očkování zvlášť, ale fakt nevím. nemám vlastní zkušenost.

rotaviry jsem nedávala vůbec.

prevenar jsem dávala, až malý měl 2 roky, protože dostal jen jednu dávku a nebylo už žádné přeočkování, což se mi líbilo.

očkování proti žloutence chci dát před nástupem do školky. malý půjde ve 3,5 letech, takže ho chci nechat naočkovat ve 3 letech.

Je to komplikované s očkováním. Každé dítě na to reaguje jinak a hlavně každá maminka má jiný názor. Ale já se rozhodla takto a stojím si za tím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
4.1.12 14:34

tak z vlastní zkušenosti - hexu a prevenar zvlášť!! první dvě jsme takhle dali, navíc jsme začali s očkováním o měsíc později a dělali jsme to s doktorkou tak kvůli nedonošenosti dětí a první dvě očkování pohoda - holky měly jen jeden nebo dva dny zvýšenou teplotu a jinak nic. třetí jsme dali dohromady, protože se pořád dlouho čekalo, než se vymarodí a tak…tak jsme si řekli, že to riskneme…a ouha! reakce jako blázen, horečky, několikahodinový hysterický pláče, nechutenství, skoro nejedly a špatný noční spaní…v podstatě probdělý noci cca měsíc v kuse a i pak nějakou dobu ještě problémy s nočním spaním!! :roll: takže další hexu a prevenar jsme zase dali zvlášť a zas byla reakce v pohodě!

rotaviry jsme nedávali a naše doktorka má názro na nepovinný očkování takový „nedělejte z dětí zbytečně cedník“ :)

s dalšími dvěma dotazy neporadím neb mám ještě malý děti a budu to řešit až později…

Příspěvek upraven 04.01.12 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
4.1.12 14:34
ahoj,můžu se zeptat na to TBC?To hradí pojištovna nebo si platíš sama?Malá má 7 měsíců…
Barca12345 píše:
Na zloutenku mate jeste cas, ne?Ja jsem nechavala hexu i prevenar najednou - odbyli jsme si jen jednu reakci a netrapila se mala nadvakrat - i tak to bylo v pohode, akorat byla ten den ufnukanejsi… jsem rada, ze jsem si to tak mohla odbyt, ockovani jeste par bude, tak nac posouvat.
Rotaviry jsem nedavala, to mi prislo zbytecne… a v deviti mesicich jsme dali TBC - u toho uz jsem si nejake veci zjistovala, zajimala se onazory a tak, a nakonec to mala snesla uplne v pohode.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
4.1.12 14:35

Ahoj, nechávala jsem očkovat současně. Dr. mi vlastně ani jinou možnost nenabidla. Malá to zvládla bez potíží. Rotaviry jsem dávat nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
4.1.12 14:37

ahoj,mi jsme dávali hexu + prevenar 13 naráz,jelikož to jsou tři dávky tak jsem teda malou nechtěla trápit šestkrát,co 14 dní lítat na očkování,ale takhle jsme to měli jen na třikrát a v pohodě,i když měla dvě očkování naráz,žádná reakce,jen lehce průjem,ani teplotka nebyla.Rotaviry jsme taky nedávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.1.12 14:38
slonikova píše:
ahoj,můžu se zeptat na to TBC?To hradí pojištovna nebo si platíš sama?Malá má 7 měsíců…
Barca12345 píše:
Na zloutenku mate jeste cas, ne?Ja jsem nechavala hexu i prevenar najednou - odbyli jsme si jen jednu reakci a netrapila se mala nadvakrat - i tak to bylo v pohode, akorat byla ten den ufnukanejsi… jsem rada, ze jsem si to tak mohla odbyt, ockovani jeste par bude, tak nac posouvat.

Do dvou let myslim hradi pojistovna, potom si to musis platit sama… nam neslo o penize, ale o to, ze jsme docela casto v kontaktu s lidmi, kteri hodne cestuji, sami cestovani milujeme a tesime se az zacneme drandita v neposledni rade je tu plno „cizincu“ nasackovanych u nas… cetla jsem plno nazoru, ze v tramvaji se TBC chytit neda, ale moc tomu neverim a dala jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.1.12 14:39

Nevím, ještě jak budu dávat já, ale podle mé doktorky to záleží na reakci. Doporučuje dát první zvlášť a podle reakce se uvidí, co dál.
Rotaviry jsem dát nechtěla, ale byla jsem do toho vmanipulována (koupila nám je tchýně se slovy, dát je ale nemusíte… No a když je nedáme, tak to uslyším ještě dlouho :roll: ) Manžel sdílí můj názor.
Proti žloutence dáme než půjde do školky nebo do školy… Na to máme ještě moře času

• Citovat
  • Upravit
7213
4.1.12 14:39

ahojky,taky mame hexu a prevenar zaroven…chtela jsem pripadne,at si reakce vyzerem zaroven a v pohode…maly mel jen 37.4 stupnu,mozna trosku vic spal…

rotaviry nemame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
4.1.12 14:48

ahojky,
nejdřív jsme měli první hexu, reakce skoro žádná, jen byla malá spavá. Tak jsem dala druhou dávku hexa spolu s Prevenarem a katastrofa. Malá plakala několik hodin v kuse. Takže jsem se s doktorem domluvila, že to dáme zase hezky zvlášť. Dnes jsme měli druhý Prevenar, tak čekám, co to s malou udělá.

A rotoviry jsme dali, před Vánoci jsme měli první dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.1.12 14:49

Starší má pneumokoka s hexou, teprve dodatečně mi došlo, kolik jsem toho do něj narvala, už bych to neudělala. Mladší nemá pneumokoka vůbec, první hexu dostal (plánovaně) v 6m. Rotaviry též nebudou, starší má „odloženou“ MMR vakcínu. Pokud by někdy měl dostat mladší pneumokoka, tak bych mu dala radši tu vakcínu od 2let, která pokrývá tuším 24kmenů.
Ale zatím jediné, co mladší dostane, bude hexavakcína (a i tam mám svoje pochybnosti o některých jejích složkách…). Jakákoliv další očkování budu rozhodovat až po 3letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.1.12 14:55

Já rotaviry nedávala a hexu a pneumokoka zvlášť, mě nezabije jezdit 14 dní k doktorce a malý toho alespoň bude mít méně najednou.
To přeočkování v roce jsem dala dohromady, aby to měl za sebou najednou a byla to blbost… reakce prudká nebyla, ale byl dlouho takový zdravotně rozhozený.
O odložení MMR díky tomu taky uvažuju.

Příspěvek upraven 04.01.12 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
4.1.12 14:55

Tak my jsme očkovali hexa a prevenar, rotaviry jsme zamítli, že je to víceméně zbytečné, úplně při nejhorším si to projdeme, ale dostane se z toho.

Očkovali jsme jak píšeš, po dvou týdnech. nejdřív jsme dali hexa, pak až po měsíci dalšídávku, na to za 14. dní 1. dávku prevenar, zase měsíc pauza, a zase pak po 14 dnech. Doktorka naše rozhodnutí respektovala, a neměla s tím vůbec problém, i ona to takhle naplánovala i s tím měsíčním rozestupem. Teď půjdeme už jen na prevenar a máme to za sebou. Neměli jsme žádnou reakci. My si myslíme, že ty reakce můžou vznikat tím, jak ty vakcíny obsahují hliník, a když je to dohromady, tak to mimčo toho dostane moc na jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
4.1.12 15:00
Gladys píše:
Starší má pneumokoka s hexou, teprve dodatečně mi došlo, kolik jsem toho do něj narvala, už bych to neudělala. Mladší nemá pneumokoka vůbec, první hexu dostal (plánovaně) v 6m. Rotaviry též nebudou, starší má „odloženou“ MMR vakcínu. Pokud by někdy měl dostat mladší pneumokoka, tak bych mu dala radši tu vakcínu od 2let, která pokrývá tuším 24kmenů.
Ale zatím jediné, co mladší dostane, bude hexavakcína (a i tam mám svoje pochybnosti o některých jejích složkách…). Jakákoliv další očkování budu rozhodovat až po 3letech.

Tak máme to skoro úplně stejně. Starší taky dostala obojí najednou. Ale MMR taky odkládáme.
Mladší dostane zatím jenom hexu. Doktorka nás sice do prevenaru dost tlačila, ale odmítla jsem, že když tak v těch dvou letech jednu dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek