Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dřív bylo tuším v letáku hexy uvedeno, že pokud první dávka byla po 6.měsíci, tak stačí tři dávky, ale není to tam, ale nemyslím, že by se něco zásadního změnilo.
Jinak když přeočkuješ jen částí hexy, tak na ty nemoci bude přeočkovaná, na ostatní ne. Jestli budou protilátky, no po třech dávkách by už nějaké měli být, těžko říct, to ti nikdo na stoprocent neřekne.
A jinak dle zákona je hexavakcína povinné očkování, které musí proběhnout do 1,5r, takže počítej i s tím, že doktorka bude protestovat, případně to nahlásí na hygienu.
Já myslím, že když už má ty 3 dávky, tak tu 4 prostě dej. Zvlášť když to je očkování povinné, aby z toho zbytečně nebyly problémy, to nemáš zapotřebí ne? Co povinné není, dávat nemusíš, to je už na tobě
Můj názor.
Zadne ockovani neni povinne. Kdyz nechces davat ctvrtou davku, tak te k tomu nikdo nedonuti. Doktor te nikam hlasit nesmi. Ja neockuji nic a svet se nezbori. ![]()
peggy.sl píše:
Zadne ockovani neni povinne. Kdyz nechces davat ctvrtou davku, tak te k tomu nikdo nedonuti. Doktor te nikam hlasit nesmi. Ja neockuji nic a svet se nezbori.
A jaký problémy jsou?
Tak mu jí nedávej.Já jdu synovi dát zítra poslední dávku a pak už mu nic nedám.Žádný problémy mi dr.nedělal…Naopak…
Když jsme u toho, mě dr. tvrdil, že Matyho čeká poslední dávka hexy a zatím mu dal jenom dvě…Tak to nechápu. ![]()
U hexy existuje očkovací schéma jen na 3 dávky (takto se očkuje třeba na SK), tzn. že ochrana je už i po 3 přeočkováních. Já osobně bych 4. hexu určitě nedávala, právě po ní se dceři sesypala imunita. MMR už nemáme… Odmítla jsem dát. Jsou jí 4,5 roku v kartě u Dr. máme pouze větu, že matka žádá o pozdější očko a byla seznámena s důsledky. Podepsala jsem. Neexistuje totiž horní hranice, do kdy je povinnost mít MMR naočkováno. MUDr. nás nikam nehlásila. Pouze kdyby ona měla kontrolu z hygieny.
Majkeela píše:
U hexy existuje očkovací schéma jen na 3 dávky (takto se očkuje třeba na SK), tzn. že ochrana je už i po 3 přeočkováních. Já osobně bych 4. hexu určitě nedávala, právě po ní se dceři sesypala imunita. MMR už nemáme… Odmítla jsem dát. Jsou jí 4,5 roku v kartě u Dr. máme pouze větu, že matka žádá o pozdější očko a byla seznámena s důsledky. Podepsala jsem. Neexistuje totiž horní hranice, do kdy je povinnost mít MMR naočkováno. MUDr. nás nikam nehlásila. Pouze kdyby ona měla kontrolu z hygieny.
Doktor si v Matyho kartě taky napsal jenom OČKOVÁNÍ ODLOŽENO.A nechtěl ani nic podepsat. ![]()
Když už jsem tady,chci se se zeptat mám s ním být po očkování celý den doma?Nebo s ním můžu jít ven?Potřebovala bych si potom ještě něco zařídit.
Zakl.omlouvám se ti, že za spamování v diskuzi. ![]()
Jamuna píše:
ani hexu nemáte ? No a když nechám jen ty 3 že 4 odmítnu, měly by nějakou učinnost nebo jakoby byla k ničemu ?peggy.sl píše:
Zadne ockovani neni povinne. Kdyz nechces davat ctvrtou davku, tak te k tomu nikdo nedonuti. Doktor te nikam hlasit nesmi. Ja neockuji nic a svet se nezbori.
Ani Hexu nemame a mit nebudeme. U ockovani je ucinnost neznama, takze tri bohate staci (podle mne)…
Majkeela píše:
Školku máme soukromou, která není zapsaná v registru MŠMT. Tam ti neočkované dítě vezmou. Do státní musíš mít do nástupu do školky alespoň rozočkovanou MMR nebo hodného lékaře, který ti napíše, že očkuješ podle individuálního očkovacího plánu. Bohužel naše lékařka by mi potvrzení nedala a soukromou školku jsme stejně chtěli.
Pokud dostala tři první dávky krátce po sobě, tak tam dostatečná imunita nejspíš nebude, nebo nebude dlouhodobá, jak tu někdo psal. Musel by být mezi druhou a třetí dávkou rozestup alespoň 6 měsíců. Můžeš to probrat s mudr Petrášem z vakcíny.net, ale jestli jsou jeho informace spolehlivé, to netuším , každopádně na maily reaguje docela rychle. ![]()
Já jsem dala dceři jako poslední Infanrix hib a ještě dostane obrnu (Imovax polio). Ohledně obrny nevím, jestli by nestačily ty tři dávky, co už dostala, zkus to pohledat.
Žloutenku B jí už nedám, považuju to za zbytečnost u malých batolat. MMR jsem taky odložila ne naurčito.
Ještě můžeš čtvrtou dávku úplně odmítnout, ale možná budou problémy se školkou, doktorem atak. Záleží, jestli máš nějaké zdravotní důvody, to bych pak radši očkování už nedala.
Tay uz neockujeme. Je to jak ktera dr, nektera nahlasi,jina ne, ja kvuli tomu dr zmenila.Razitko do skoly mi dala, ale nikde se o tom nerozsiruju,v tomhle je fakt radeji byt v klidu,navic jsem s ditetem sama ani nechci vedet co by pripadna socialka tady u nas rozpoutala..
Mišanila píše:
Pokud dostala tři první dávky krátce po sobě, tak tam dostatečná imunita nejspíš nebude, nebo nebude dlouhodobá, jak tu někdo psal. Musel by být mezi druhou a třetí dávkou rozestup alespoň 6 měsíců. Můžeš to probrat s mudr Petrášem z vakcíny.net, ale jestli jsou jeho informace spolehlivé, to netuším , každopádně na maily reaguje docela rychle.![]()
Já jsem dala dceři jako poslední Infanrix hib a ještě dostane obrnu (Imovax polio). Ohledně obrny nevím, jestli by nestačily ty tři dávky, co už dostala, zkus to pohledat.
Žloutenku B jí už nedám, považuju to za zbytečnost u malých batolat. MMR jsem taky odložila ne naurčito.
Ještě můžeš čtvrtou dávku úplně odmítnout, ale možná budou problémy se školkou, doktorem atak. Záleží, jestli máš nějaké zdravotní důvody, to bych pak radši očkování už nedala.
Maminky prosím poradte, už nechci své dítě očkovat, z různých důvodů…ale nemohu se rozhodnout zda dát nebo nedát tu 4 HEXU. Když by se nedala, jsou i pak protilátky ? Nebo je nějaká mírnější varianta ? Dát třeba místo poslední hexy infanrix hib ? MMR také nedám ani nic jiného, máme jen ty 3 hexy a u toho bych ráda zůstala.Prosím maminky co neradi očkujete poradte mi
a prosím vy co očkujete prosím rději se tohoto příspěvku nevšímejte, nebo napište svůj názor ale bez rýpání. Děkuji