Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BellinkaX píše:
Az na drobounky detail, ze pokud 3 davkove schema, tak odstup mezi 2. A 3 davkou ma byt alespon pul rok a ne 2 mesice, a mezi 1 a 2 by byl lepsi 2mesicni odstup…
ano to je pravda, spletla jsem se, v roce jdeme na roční kontrolu a očkování má být až později
@Bubiii píše:
Schéma 2+1 lze očkovat i od 9. tydne. Minimalni rozestup mezi 1. a 2. dávkou je mesic maximalni pak pul roku. Mezi 2. a tzv +1 dávkou je minimalni rozestup pul roku, maximalni rok. Zdroj www.vakciny.net
Priorix (mmr) lze odkládat dle libosti, takže dítě před nástupem do školky muže mít v sobe pouze 3 ďobance, kdyz se priorix odkládá.
To pak dítě stačí celkem dobře vyloučit toxiny z vakcíny.
Hmm, to zní dobře.. Zeptám se na to dr a uvidím co mi na to řekne..
Ahojte maminy, já odmítla 4 hexu u mé malé a měla jsem problém s pediatričkou, prvně chtěla hned ode mně podepísat dokument,–nesouhlas s povinným očkováním, který jsem jí samozřejmě nepodepsala, ale dala mi domů prostudovat příbalový leták, že teda pak abych to prostudovala a podepísala. Zatím jsme tam nebyli. Veškerý zájem o mou nalou už stratila, když jsem nechtěla dále očkovat. Vadí mi ta 4 dávka, když ve více jak polovině evropy jsou jen 3 dávky, dále jsem jí oznámila, že MMR vakcínu také nebudeme očkovat a to už byla rudá a ani se se mnou nebavila, jen že jak si to představuju. Prostě nastal nás problém, bude nás asi nahlasovat a nevím jak dál…Máte zkušenosti? jak se bránit,? co dělat?
![]()
@zlodcera píše:
Hmm, to zní dobře.. Zeptám se na to dr a uvidím co mi na to řekne..
Hexu má syn očkovanou den po třetím měsíci (12 týdnů), dále v šesti měsících a poslední v 15 měsících. Takto to vyhovuje doporučením na schéma 2+1.
Píšu to jen proto, že není nutné čekat na půl roku. Já jsem čekala na pět kilo, i když doktorka strašila a vyhrožovala…
Jinak schéma 2+1 jsem si vydupala, protože měl na první hexu hnusnou reakci. Nic dalšího nedávám, MMR (první) dostane těsně před nástupem do školky (aby ho vzali).
@ivoka1
Jak mas ty 3 davky ockovane? Jake odstupy? 2+1 neni tak, ze to napichas v odstupu mesic a pak nazdar…
Proc jsi nepodepsala reverz? Mela bys klid a doktorka taky.
@rychnov3 Já se přiznám, že jsem o tom ještě přemýšlela a nakonec se rozhodla, že tu poslední dám.. Když už je to rozdělané, tak ať je to taky dodělané. Ne že by se mi to líbilo, ale cítím, že to tak bude lepší. Syn naštěstí žádné reakce neměl, tak snad ani na tu poslední nebudou! A MMR odložím taky než půjde do školky nebo do školy.. Uvidím jak to bude ![]()
@zlodcera OK. Ono když se začne brzy a dávky jsou po měsíci, těžko se pak něco vymýšlí.
Jinak naše dr. si nechává podepsat souhlas s hexou (je tam psáno, že jsem četla příbalový leták) a nesouhlas s pneumokokem. Na rotaviry nic podepsat nechtěla. Takto je krytá. Vyhrožuje, straší, nutí. Příbalový leták nemá, četla jsem ho na netu. Ostatní matky tupě podepíší. Já dřív u dcery taky
jen teď varuju, co vše je možné.
@rychnov3 No já se o to začala zajímat holt taky pozdě.. Člověk už nic nenadělá.. Kdybych se o to zajímala dřív, mohl mít 2+1 a rozhodně bych ho nenechala očkovat už v 9. týdnu.. Já nechápu proč to tak je nastavené ![]()
Dobrý večer,
chci se zeptat zkušenějších. V září máme jít na poslední 4. dávku hexy. Celou dobu jsem myslela, že očukejem 2+1 ne 3+1. Nechci nechat čtvrtou dávku doočkovat. Mám právo odmítnout? Nebo alespoň posunout?
Edit.: Ještě otázečka, bude se brát jako doočkovaný když bych čtvrtou odmítla?
@Ademe2
Pokud mas mezi druhou a treti rozestup alespon 6 mesicu, tak to je 2 +1. Pokud ne, tak doockuj, ta posilujici davka je hodne dulezita.
@Ademe2 Máš právo odmítnout. Či posunout. Doporučený max. rozestup je 12m.