Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky uvažuju, že nenechám očkovat poslední hexu a ani nic dalšího (Priorix, o nepovinných ani nemluvím). Ta čtvrtá se má očkovat do 18. měsíce.. Mám to chápat tak, že po 18. se už nedá očkovat?
Že bych to nenápadně odkládala až do 18.
Nemám nervy poslouchat výhrůžky od dr..Kdybych se o očkování zajímala dřív, tak jsem dala tu hexu až od půl roku.. Takhle jí měl malej už v 9. týdnu!! Fuj ![]()
@zlodcera píše:
Taky uvažuju, že nenechám očkovat poslední hexu a ani nic dalšího (Priorix, o nepovinných ani nemluvím). Ta čtvrtá se má očkovat do 18. měsíce.. Mám to chápat tak, že po 18. se už nedá očkovat?Že bych to nenápadně odkládala až do 18.
Nemám nervy poslouchat výhrůžky od dr..Kdybych se o očkování zajímala dřív, tak jsem dala tu hexu až od půl roku.. Takhle jí měl malej už v 9. týdnu!! Fuj
Dá se očkovat do zhruba tří let..prostě narovinu řekni, že nechceš a je to hotové.. ![]()
@zlodcera
Ockovat hexou se da do 3 let.
4.davka je nejdulezitejsi, kdyz uz, tak jsi mela vynechat prostredni z tech tri…, ted uz bych teda opravdu doockovala, jinak byly vpodstate zbytecne aplikovane vsechny 3…
Pokud ockovat nechces, podepis reverz, je to jiste ferovejsi a dospelejsi, bez hledat vymluvy.
@zlodcera já poslední dala ve 20m., protože jsem se dlouho rozhodovala, zda dát či ne. Rozestup mezi 3. a 4. dávkou tak byl 16m.
@BellinkaX No to sice je, ale nejsem zvědavá na nedospělé a neférové vyčítání a vyhrožování sociálkou
Ale zkusím to, třeba nebude tak zle.
Kazdy doctor by mel mit formular o neockovani, pripadne se da najit na netu. Pokud je doctor proti, vzdy se da preci najit lekar jiny.
Detske doktorce jsem rekla muj nesouhlas, jen vytahla papir k podepsani a vic to se mnou nediskutovala.
Bohuzel nekteri zacnou s vyhrozovanim ![]()
Dokoncovat ockovani se v zdanem pripade nemusi! V jinych zemi se normalne ockuje dle schematu 2+1, coz je psano I v pribalovem letaku.
Schema 3+1 (v CR)je snad vyhodne je pro farmaceuticke firmy ![]()
Holky asi jsem blba ale co je to MMR
tu zkratku ctu poprve… no taky uz nechci davat potom 1r 4hexu a 4prevenar13 ale nevim co mi na to mudr. rekne ![]()
@nikypiky92 píše:
Holky asi jsem blba ale co je to MMR![]()
tu zkratku ctu poprve…
Mumps-Measles-Rubeola = příušnice, zarděnky, spalničky
Není nutné doockovavat. Ani po řádném schématu častokrát nebývají protilátky, jak zjišťuji nekteri zvídavosti rodiče po kontrolním odběru protilátek. Čím min ockovani, tím lepe pro dítě i rodinu.
V severských zemích ockuji, jak to mate vy. Daji 3 dávky a šlus.
Po 6. měsíci stačí 3 hexy. My to tak máme. Očkování jsme oddalovali. První dostal v 9.měsíci, druhou v 10.měsíci. Třetí nás čeká v roce. Čtvrtá se pak dávat nemusí.
@ly-lu píše:
Po 6. měsíci stačí 3 hexy. My to tak máme. Očkování jsme oddalovali. První dostal v 9.měsíci, druhou v 10.měsíci. Třetí nás čeká v roce. Čtvrtá se pak dávat nemusí.
Az na drobounky detail, ze pokud 3 davkove schema, tak odstup mezi 2. A 3 davkou ma byt alespon pul rok a ne 2 mesice, a mezi 1 a 2 by byl lepsi 2mesicni odstup…
Schéma 2+1 lze očkovat i od 9. tydne. Minimalni rozestup mezi 1. a 2. dávkou je mesic maximalni pak pul roku. Mezi 2. a tzv +1 dávkou je minimalni rozestup pul roku, maximalni rok. Zdroj www.vakciny.net
Priorix (mmr) lze odkládat dle libosti, takže dítě před nástupem do školky muže mít v sobe pouze 3 ďobance, kdyz se priorix odkládá.
To pak dítě stačí celkem dobře vyloučit toxiny z vakcíny.
Kdy nejpozději se to může dát po třetí dát nevím, dcera dostala třetí hexu na začátku července a infanrix hib na konci září dalšího roku. Je ale klidně možné, že se to může posunout ještě o dost později, ten Petráš ti to určitě poradí. Na obrnu čekáme, nejsou vakcíny, takže čas asi teda je. Infanrix se považuje za šetrnější, pokud vím, tak ho dostávají děti se zdravotními problémy a dcera neměla naštěstí žádnou reakci.
Jestli bude mít mudr řeči netuším
, záleží jakého máš doktora, taky jaké máš pro to důvody apod. My jsme měli zdravotní důvody, takže to doktor vzal v pohodě, jinak bych asi musela dost tlačit. Každopádně rozhodnutí je na tobě a doktor ti nic nutit nemůže. Možná si budeš muset ten hib i obrnu zaplatit, my jsme neplatili nic, ale někdo prý zase jo, tak nevím, jaká jsou v tom pravidla.