Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Katˇula Ahoj
a už teda děti máš? My se od minulého září snažíme o třetí… první dvě děti (9 a 7let) se zadařily hned, ale teď to nějak vázne… v dubnu mi bylo 39 a taky cítím, že ten věk mě tlačí, nechci rodit po čtyřicítce ![]()
@Katˇula píše:
Ahoj. Jak již název napovídá ráda bych popovídala s holkama co to mají podobně. Rady, zkušenosti, podpora a tak.
Za pár měsíců oslavím 40. Ale ráda bych ještě mimčo. Máte to některá taky tak? Tak šup podělit se o svůj příběh.
Máš už dítě/děti?
Ano mám jedno 16 let.
Teď se snažíme jen pár měsíců. Ale čas je bohužel neúprosný.
Holky, doporučuju macu peruánskou a kotvičník zemní, vždycky jsem pak otěhotněla a ani vlastně nevím jak ![]()
Rok sem rok tam. Tomu dítěti bude úplně jedno, jestli ti bude 59 nebo 60, až mu půjdeš na maturiťák. ![]()
Ahoj, mám to sice trosku jinak - je mi 54 a deti dvě dospělé, dostudované, na vlastních nohách. Nedokážu si představit, ze bych měla teď doma čtrnáctiletého puberťáka nebo puberťačku s výhledem ještě cca deset let péče do konce vysoké školy. Síly totiž ubývají. Pokud mate dite sestnactileté a půjdete do miminka, taky nebudete mít na to stávající dite čas a ono se bude cítit pravděpodobně odstrcené /zkušenost ze známé rodiny/ Hodně, ale fakt hodně dobrém si to rozmyslete.
@Dlouhá punčoška když ale ti dva vztahy nevyšly a nebyly ani děti a najdeš chlapa s mozkem až ve 38 tak co ti zbývá když aspoň jedno dítě chceš
Ne nemám. Naštěstí. Dle mého je dítě ve 40 prostě hloupost, zvlášť když už nějaké máš, ale vím, že na to ses neptala a že tu dostanu čočku. ![]()
@Netopýr1 když už nějaké máš tak i přesto je to každého věc a čistě záleží pouze na těch dvou jak se rozhodnou a i přesto pokud ti MUDr řekne že není problém pak nějaké řeči či zážitky jiných ti jsou úplně v zadní části ![]()
Mám kamarádku která měla ve 40ti první dítě. Dnes ji je 46 a má děti 4.
@Lynette píše:
Mám kamarádku která měla ve 40ti první dítě. Dnes ji je 46 a má děti 4.
to je samozrejme super, manzel ma v rodine taky neco podobneho: prvni v 38, dalsi ve 41, po odebrani jedno vajecnika otehotnela ve 43 potreti. Prej se nechranili, protoze ve 43 s jednim vajecnikem nevideli duvod.
Kolegynka v praci otehotnela prirozene ve 45, ona ale jedno dite uz ma.
Jako, zazraky se deji, ale ne u kazdeho.
@Katˇula píše:
Ahoj. Jak již název napovídá ráda bych popovídala s holkama co to mají podobně. Rady, zkušenosti, podpora a tak.
Za pár měsíců oslavím 40. Ale ráda bych ještě mimčo. Máte to některá taky tak? Tak šup podělit se o svůj příběh.
Tak pokud můžu soudit dle virtuálního projevu, tak bych dítě rozhodně nedoporučovala. ![]()