Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Může to souviset, i když co si budem namlouvat, kvalita vajíček v tomhle věku je jedna velká loterie s čím dál tím menší pravděpodobností výhry (píšu z pozice ženské ne o moc mladší). Pokud už, pokusila bych se v Praze dostat k Malíčkové, ta ženská je fakt machr. Ale rozumná, já měla naopak „nález“ odjinud, tam mi nutili Prdnison, čemuž ona se vysmála - pokud tam něco blbýho je, tak běžně dávaný dávky Prednisonu tomu nijak nepomůžou. A pokud není, beru ho zbytečně. Takže si udělala svoje testy, zkonstatovala, že jsem po imunologické stránce zcela zdravá a že na předchozí imunologii to strašně hrotili.
V lázních jsem byla a to IVF po nich bylo nejhorší ze všech mých pokusů. Mně pomohl až zázrak rovný té výhře v loterii, ale to asi nechceš slyšet…
Držím palce!!!
K Malíčkové si dojdi, ale souhlasím s @ugluk, že s větší pravděpodobností je problém v kvalitě vajíček. Jaký je vývoj embryí? Já měla třeba dost oplodněných vajíček, ale k blastocystě vždy došlo jedno, dvě.. Takže bylo celkem jasno.
@Safrik no, po tom všem jsem po strašně moc letech na prahu čtyřicítky otěhotněla přirozeně
Ale to bohužel není návod, jen jsem měla ohromný štěstí.
Na tvém místě bych šla cestou PGD nebo alespoň prodloužené kultivace. Mám taky mizerný vajíčka a když mi zavedli geneticky zdravý embryo, otěhotněla jsem. Před tím jsem měla minimálně šest biochemických těhotenství a to byla jen ta, o kterých vím.
@ugluk píše:
Může to souviset, i když co si budem namlouvat, kvalita vajíček v tomhle věku je jedna velká loterie s čím dál tím menší pravděpodobností výhry (píšu z pozice ženské ne o moc mladší). Pokud už, pokusila bych se v Praze dostat k Malíčkové, ta ženská je fakt machr. Ale rozumná, já měla naopak „nález“ odjinud, tam mi nutili Prdnison, čemuž ona se vysmála - pokud tam něco blbýho je, tak běžně dávaný dávky Prednisonu tomu nijak nepomůžou. A pokud není, beru ho zbytečně. Takže si udělala svoje testy, zkonstatovala, že jsem po imunologické stránce zcela zdravá a že na předchozí imunologii to strašně hrotili.
V lázních jsem byla a to IVF po nich bylo nejhorší ze všech mých pokusů. Mně pomohl až zázrak rovný té výhře v loterii, ale to asi nechceš slyšet…
Držím palce!!!
Moc dekuji za nazor a zkusenost. Je mi jasne, ze se k Dr. Malickove bude dlouho cekat. Uz jsem na jeji jmeno narazila. Prosim byla bys tak hodna, mohla bys mi na ni poslat sz kontakt? Jeste jednou moc dekuji
@kytickaj no, asi přímo nepomůžu, je to už dost let, co jsem u ní byla. Tehdy mě tam „dohodili“ od Apolináře, kam sjem docházela do CARu, takže jsem měla termín prakticky za pár dní. Pokud vím, taky působila v Gennetu a Iscare, všecko Praha. Ale veřejný kontakt je tady:
https://ulbld.lf1.cuni.cz/…e-ambulance2
@kytickaj Zavolej na recepci ISCARE a objednej se k ní přes recepci. Čekačka 4-6 týdnů.
Jinak kontakty jsou dva - já dávala přímo do VFN (čekačky neznámé), Anonymní doporučuje ten Iscare (na www.iscare.cz bude telefon na recepci).
Ve vfn podle mě už nepůsobí, ale reaguje na uvedeném mailu. Já u ní byla vloni v prosinci a objednávala jsem se dle jejího pokynu na recepci ISCARE, jak už tu bylo zmíněno.
Taky jsem podstoupila imunologii u Malickove po nekolika potratech, po IVF jsem otehotnela, ale potratila. Zjistila mi celiakii, nemela jsem priznaky, po nasazeni diety a snizeni protilatek, jsem donosila chlapecka a dokonce otehotnela prirozene.
@Jindřiš píše:
Taky jsem podstoupila imunologii u Malickove po nekolika potratech, po IVF jsem otehotnela, ale potratila. Zjistila mi celiakii, nemela jsem priznaky, po nasazeni diety a snizeni protilatek, jsem donosila chlapecka a dokonce otehotnela prirozene.
Dekuji za info a nadeji, moc gratuluji! ![]()
@Safrik ahoj moc sem nechodím. je další rok a já stále neúspěšně. už zkouším s darovanými a stejně se nedaří, i když imunologie a vše zcela v pořádku…
@Janli děkuju byla jsem ale v několika CARech a nikde mi to ani nenabídli, dokonce ani nevyhověli, když jsem si to chtěla připlatit tedy kontrolu kvality embrya z vlastních vajíček… všude jen rychle šup šup dovnitř, ať můžou zinkasovat peníze a budou doufat, že se to nepodaří a přijdeš zoufalá znovu a znovu budeš utrácet peníze…