Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem ve 40. TT a už 4. den mě trápí silné křížové bolesti. Pod sprchou se mi vždy trochu uleví a pak nakonec bolest třeba po 7 hodinách úplně ustane. Poprvé jsem myslela, že se jedná o začátek porodu, ale bohužel. První porod jsem měla vyvolávaný, bez jakýchkoliv předchozích příznaků, průběh byl pak dost rychlý. Jak dlouho to může ještě trvat? Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Děkuji.
Já myslím, že je to individuální, já jsem ty bolesti měla ke konci pořád ![]()
Ty křížové bolesti budou v podstatě kontrakce, jen je necítíš v břiše, ale v zádech. Takže se může jednat o poslíčky. Nejlepší je dát si hned horkou vanu či sprchu, aby ses zbytečně nevyčerpávala. Když to poleví, je to dobré, když ne, tak budete nejspíš rodit:)
Jak dlouho to může trvat? Těžko říct - může to být záležitost pár hodin, než porodíš, ale bohužel mohou poslíčci trvat i dlouho a bohužel i přesto může dojít na vyvolávání.
S křížákama jsem rodila první holku - nechala jsem si dát epi, bo bych asi jinak „chcípla“. Podruhé jsem křížáky neměla, ale poslíčky jsem měla hustý asi 10 dní - říkala jsem tomu jsem ve stavu rodících. Byl to dost masakr (dlouhé hodiny velmi pravidelných kontrakcí, které nakonec ustaly), dr mě vysvobodila, když mě poslala na sál a přišla mi píchnout vodu a bylo hotovo. Ale mám dojem, že kdyby mi ji nepíchla, asi snad tahám břicho dodnes ![]()
Drž se! Snad to pak bude rychlé a hlavně přeju, ať j eto brzy, aby tě to moc netrápilo
Gabinko - jsi mi dala naději
Já měla při prvním porodu jenom křížové bolesti více než 30 hodin, žádná teplá voda, míč, masáže, nic nepomohlo
No děs běs, taky jsem skončila na epi
Teď se hrozím toho, aby se to neopakovalo, ale vidím, že to není pravidlem. Budu doufat ![]()
Hele ženský a co ve 35 týdnu,mám to už dva dny,k tomu pořádný tvrdnutí břicha ani se nemůžu pořádně nadechnout,to jako že už by to mohlo být k porodu
![]()