Ortoped mi doporučil císařský řez

260
13.8.08 15:05

plánovaný císařský řez

Ahojky,

dneska mi kvůli snížené hybnosti levé kyčle doporučil ortoped císařský řez. Hlavně protože jsem jako dítě měla levou kyčel nemocnou a strávila jsem přes rok v nemocnici a léčebně. V pátek se jedu do porodnice domluvit, kdy to bude. Nic o císaři nevím, teda krom toho co jsem si přečetla. Mám pár dotazů, snad nebudu vypadat jako blbec.

1. jak to udělají z plodovou vodou?
2. jestli po císaři, odchazí z dělohy očistky?
3. po jak dlouhý době jste byli relativně v pohodě?
4. jak potom bolí břicho?

Moc děkuji za všechny odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
13.8.08 15:18

Ahoj, já mám dceru akutním císařem.
ad 1 - nevím jak to dělají u plánovanýho, protože já už měla plodovku odteklou
ad 2 - očistky odcházejí jak po klasickým porodu
ad 3 - mě břicho bolelo tak 2 týdny po šestinedělí to bylo úplně v pohodě. Ale jizvu jsem ještě dlouho cítila při změně počasí.
ad 4 - po dobu v porodnici (5 dní) to bolelo hodně, hlavně při pohybu, doma už to bylo lepší. Při propouštění mě prohlíželi na „koze“ a nebyla jsem schopna sama z ní vstát. A na záchod jsem v porodnici musela chodit s předstihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
13.8.08 15:26

Ahoj maufko,
před dvěma lety jsem taky prodělala císaře, takže ti snad poradím.

1. co udělali s plodovou vodou netuším, asi jí během operace odsáli, ale já jsem o tom nic nevěděla.

2. očistky odchází, krvácela jsem asi 5 týdnů :roll:

3. druhý den po císaři (konkrétně 12 hodin) jsem šla se sestrou do sprchy, což bylo ještě dost bolestivý, ale každé další zvednutí z postele bylo lepší, za den a půl jsem šla na normální pokoj z JIPu a šestý den domů. Od té doby jsem se o malou starala s menšími obtížemi při zvedání ze sedu do stoje. Za dva týdny jsem byla celkem fit a za měsíc jsem o jizvě ani nevěděla, ale to je asi hodně individuální a každá maminka se hojí jinak.

4. břicho potom samozřejmě bolí a to hlavně při kašlání, smíchu atd. kdy se břišní svaly otřásají. Taky prvních několik dní bolí stahování dělohy - a to hlavně při kojení, je to jako silné menstruační bolesti.

Přeju co nejpohodovější průběh, krásné a hlavně zdravé miminko!
 Romana

""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png

""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
13.8.08 16:27

Tak já už se jen vyjádřím k plodovce, ostatní holky vysvětlily :wink:

Normálně, jak říznou do břicha, tak plodovka vyšplouchne - docela dost, jak je to tam natlakované 8O Pak se vyndá miminko a zbytek vyteče. Asi to všechno zachytěj do roušek a zbytek se utře. Viděla jsem ve škole video císaře a pamatuju si, jak me to udivilo, jak ta voda vystříkne :lol:
Ono je to totiž pro mimčo bezpečnější, když řežou břicho s vodou.
U dcerky jsem při CŘ vodu neměla a jak už byla hodně dole, tak jí maličko škrábli do zádíček.

Držím palce!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
13.8.08 17:50

Ahoj,
1 Taky nevím jak to udělají s plodovou vodou, mi odtekla
2 Očistky jsou podle mě jako u normálního porodu, krvacela jsem v porodnici jen tři dny a potom po dvou dnech se vrátilo slabé krvácení, ale jen po dobu dvou týdnů.
3 První den jsem musela jen ležet s kapačkou a po 24 hodinách jsem vstala s pomocí sestry, jizva mě bolela, ale na druhý den jsem byla celkem v pohodě, jen lézt na lůžko a z lůžka byl problém ( byly tam moc vysoké lůžka), ale dalo se to. Měla jsem už druhý den prcka u sebe a to mi pomáhalo nemyslet na nějaké bolesti.
4 břicho mě bolelo po dobu co jsem byla v porodnici, ale né nějak strašně. Jen u některých pohybu. Měla jsem strach, že nebudu moc chodit, ale s chůzi nebyl problém.

Dodávám, že u císaře se nalívají prsa později než u normálního porodu. Mě se nalili po třech dnech.

Neměj z toho strach, není to nic strašného. Přeji zdravoučké mimi a ať jsi brzo v pohodě a můžete si spolu užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.08 20:04

ja mam za s sebou dva planovane cisare, takze plodovku vysvetlila - diky - xyz prede mnou. Ja myslela, ze ji odsajou…

ocistky odchazeji - mne cca 3 nedele

cipky na bolest jsem nebrala od cca nakeho 4 dne. Jinak druhy den na JIPu, kdy te po:,–(i, postavi a poslou do sprchy - tak to jsem videla vsechny svaty…take boli vstavat/sedat, kychat, kaslat, smrkat.

ja mam dva mesice po cisari, ale jizvu zahojenou nemam. Je to tim, ze mam vlastne dve jizvy v jedne rane a pry se tam pne ta stara zhojena s novou…

kojeni bez problemu, prsa se mi nalily treti den…bolestivejsi je zavinovani delohy - prave pri tom kojeni.

Osobne - holky, co rodily ve stejny den jak ja, tak byly za dva dny ciperne, kdezto my s cisarem jsme jeste treti den chodily v predklonu…
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
1180
13.8.08 21:19

Ahoj, tak já měla plánovaného císaře.

ad 1) myslím, že ji po vyjmutí miminka odsají, já aspoň něco takového slyšela (tedy ty zvuky odsávání), ale neptala jsem se Dr.

ad 2) očistky odcházely cca 5 týdnů

ad 3) po operaci jsem kvůli spinální anestézii musela 24 hodin ležet, pak přišla rehabilitační sestra a řekla, že je nejvyšší čas vstát, napoprvé mi musela pomoct, bolelo to dost, ale spíš se mi motala hlava, pak už jsem po pár hodinách začala sama chodit a malou si vzala k sobě (nebyla jsem na JIP), to kašlání a smrkání je asi nejhorší, ale čím víc se chodí a vstává, je to lepší, po pěti dnech jsem s malou šla z porodnice domů a hned jsem začala celkem normálně fungovat, jizva pak ze začátku bolela jen při vstávání z postele, hojilo se to velmi rychle

ad 4) nejvíc mě břicho bolelo, když to po operaci přišlo k sobě a začala se zavinovat děloha, to jsem si nechala píchnout injekci proti bolesti, pak už jen ty první dny při kojení (jako silná menstruace), ale žádné léky na bolest jsem nebrala, dalo se to bez toho vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
13.8.08 21:20

Moc vám všem děkuju. Jsem ráda, že jsem si jednorázový kalhotky nekupovala zbytečně. :)

Jen ještě dotaz na to postavení se až druhý den, proč to nezkouší ještě ten den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
13.8.08 21:30

ahojky, já taky rodila plánovaným císařským řezem, až ve 43.týdnu, nedokážu si představit, že bych hned první den operace už stála na nohou. Půl dne jsem prospala a jakýkoliv pohyb v posteli mne bolel. Pak se to každým dnem zlepšovalo. Druhý den po návratu z porodnice už jsem šla na procházku s kočárem, ale moc daleko jsem nedošla, nějak nebyla síla. Teď už si ani moc neuvědomuju, že vůbec nějakou jizvu mám, jinak očistky taky kolem těch 5 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.8.08 21:50
maufka píše:Jen ještě dotaz na to postavení se až druhý den, proč to nezkouší ještě ten den?

Ještě ten den je to někde po normální celkové narkóze; u spinálu to 24h ležení funguje jako prevence možných potíží s únikem mozkomíšního moku a s tím spojených luxusních bolestí hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.08 21:56

Mně tahali ven z postele ještě ten den (měla jsem spinál), ráno v osm císař, navečer mě donutili vstát (celkem očistec) a dojít si k umyvadlu vyčistit zuby. Byl to fakt brutus, ale ráno do sprchy jsem už šla sama a od té doby jsem byla na nohou.

Maxiku
To jsem vůbec netušila, že by se mělo 24hod. ležet, rodím další sekcí za tři týdny, tak jsem zvědavá, i když si myslím, že během těch dvou let se nic nezměnilo. :nevim:

Nepřihlášená Sunnyside

• Citovat
  • Upravit
5846
13.8.08 22:06

Někde nechávají ležet jen dvanáct hodin (upřímně řečeno, poprvé mě přes všecko ležení ty bolesti hlavy chytly taky); rychle vstát je zas prevence proti žilní trombóze. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.8.08 22:12

Tak budu doufat, že mě tentokrát nechají ležet aspoň těch 12 hodin. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.8.08 22:18

Jaképak povalování - rodiček je moc, místa málo, tentokrát máš ambulantního císaře - dostaneš jen dřevěnou narkózu, vytáhnou dítě, zamáčknou ti bouli a po dvou hodinách jdeš domů :idea: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.8.08 22:22

A já si, blbka, balím tašku s pyžamem. 8O 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí