Porod se streptokokem - Podolí

2887
2.7.08 14:28

Porod se streptokokem - Podolí

Ahoj,
včera jsem se dozvěděla, že jsem pozitivní na streptokoka. Budu rodit v Podolí. Řekli mi, že jakmile praskne plodová voda nebo budu mít pravidelné kontrakce, okamžitě mám dojet do porodnice.
Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenosti s tím, jakým způsobem je podávána infúze s antibiotiky právě v Podolí?
Myslím tím, zda v intervalech, nebo stále, zda je zavedena kanyla do žíly a s tou pak budu trajdat, zda je možné hopsat na míči, jít do sprchy apod.? Asi taky záleží na tom, jak rychle bude porod probíhat…

Všem předem moc děkujiiii za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78
2.7.08 15:14

Ahoj, já rodila v listopadu 2006 v Podolí, měla jsem streptokoka v močových cestách. V sobotu ráno mi praskla voda a odjeli jsme do Podolí. Dostala jsem tři infuze antibiotik, každá trvala asi 15 minut. První mi dali v sobotu odpoledne, pak ještě dvě v průběhu noci, intervaly už nevím, hlídala to sestřička. Kanylu jsem měla nonstop, prostě do ní jenom napíchli infuzi. Porod mi vyvolávali v neděli dopoledne Prostinem. Do sprchy jsem s kanylou mohla, míč na pokoji nebyl, ten až na porodním sále.
Třeba bude mít někdo ještě čerstvější informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
2.7.08 15:15

Konkrétně v Podolí teda nevím, ale obecně se snad infuze podávají už pouze přes umělohmotnou kanylu. Antibiotika se podávají jako ochrana pro mimi při porodu a to jednorázově. Leda, že by ti praskla voda a nepřicházely kontrakce, podávají se antibiotika pravidelně od 12-24 hodin od odtoku vody tak po 8-12 hodinách až do porodu jako ochrana proti vstupu infekce do dělohy. Ty časové údaje ber s rezervou, protože je to podle zvyklosti nemocnice a podle typu antibiotik. Vykapání jedné dávky trvá jen chvilku, takže i kdyby ti nedávali kanylu ale obyč. jehlu,jde to. S kanylou můžeš dělat cokoli. Je ohebná. Můžeš to i namočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.08 15:57

Ahojky,
tak jestli můžu i já přihodím svou zkušenost se streptokokem v porodních cestách.

Nerodila jsem v Podolí, ale v Přerovské porodnici loni v únoru (2007) Míšu. Když jsem došla píchli mi kanylu do ruky a dali jednu infuzi (doba byla pokaždé jiná- jak mi to sestřička pustila rychle do žíla, ale prý se má pomalu, protože jinak to pálí- což je pravda- jednou mi to tam pustila jedna fakt rychla a já myslela, že zblázním). Pak mě odpojila- kanyla mi zůstala v ruce a já trajdala dál (balon, sprcha, žíněnky, wc......). Po 3 hodinách mi dali další antibiotika a po dalších 3 hodinách další. Celkem jsem tedy dostala 3×.
Je to kvůli miminku- né kvůli nám maminkám.

Tak hodně zdravíčka a příjemný porod přeje Martina a spol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
2.7.08 15:58

Ahoj,
rodila jsem v Podolí v prosinci 07, taky s pozitivním streptokokem.
V 11 v noci mi praskla voda, ve 2 jsem se dostala na sál a hned mi napíchli kanylu s ATB, ležela jsem u toho - vykapalo to během chvilky. Já se bála, že porod bude rychlej (u prvního to bylo od příjezdu do porodnice 3,5hodiny), tak aby mi stihli dát i tu druhou, sestřička mě ujistila, že „kdyby něco“, tak jedna stačí, ale dvě jsou standard.
Druhou jsem dostala okolo čtvrté ráno, už si to přesně nepamatuju, a malej se narodil před destátou :wink:

Všechno bylo OK, jen pak na pokoji měl monitor dechu, prý ho při pozitivním streptokoku u maminky dávají standardně.

Držím palce, ať jsi ty i mimís v pohodě! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
3.7.08 08:20

Dobré ráno, maminky.
Všem moc děkuji za rady a užitečné informace.
Vše se schyluje k porodu a za pár dní už nám tady bude hajat prďolka, tak zjišťuji, co se dá.
Hlavně, že bude malá v pořádku :lol:

Ještě jednou děkuji mooooc a přeji všem krásné dny s prckama :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
4.7.08 14:53

Ahoj,

tak nedříve ti přeji rychlý a úspěšný porod :lol: :lol:

Já taky měla streptokoka. Porodila jsem ale velmi rychle, že mi stihli dát pouze jednu dávku antibiotik. V důsledku toho malého po porodu „více“ sledovali. Pro mne to ale v praxi znamenalo jen to, že jsem mu musela měřit teplotku při každém přebalování po celou dobu v porodnici. Ostatní maminky dětem měřili teplotu jen 2× denně.

Tak ještě jednou hodně sil k porodu a pak jen samou radost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 10:37

Také jsem měla streptokoka, ale rodila císařem. Jinak není důvod k obavám, streptokoka má plno žen a vůbec o tom neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí