Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Injekce jsem taky dostávala
i obklady a prášek jsem měla jen jednou.Tak tam byli hodný a šetřili tě.Bud ráda.Já si o ten převoz řekla sama pořád jsem říkala,že je mi o.k. ![]()
Tak já mám zkušenost se spinálem. Pokud je SC plánovaný, určitě doporučuji spinál. Není cítit nic (od hrudníku jsem byla umrtvená, takže ruce pak mohly „pochovat“ a obejmout miminko) a člověk je pořád při vědomí a ví, co se s ním děje. Na sále byli všichni moc milí, povídali si se mnou a říkali, co doktor zrovna dělá. Miminko jsem viděla hned a pak po prohlídce mi ho dali na chvilku „pochovat“, zatímco doktor šil. Pak jsem tedy musela 24 hodin ležet, manžel byl se mnou celé odpoledne a měli jsme malou u sebe, až když šel domů večer, tak mi malou nosili. Druhý den jsem za pomocí rehabilitační sestry musela vstát, řekli, že čím dřív tím líp. Celou tu dobu jsem měla cévku, před tím, než jsem vstala, ji vyndali. Začala jsem hned chodit, poprvé to byla síla, jizva sice bolela, ale hlavně se mi z toho ležení točila hlava, pak už jsem trénovala a odpoledne už chodila normálně. Malou mi nosili co 3 hodiny, odpoledne zase přišel manžel a vzal malou k nám na celé odpoledne. Pak mi řekli, že jamile se budu na to cítit, dají malou ke mně. Tak jsem o to požádala večer a ráno po vizitě se již Julka stěhovala za mnou. V nemocnici jsem byla 5 dní a pak jsme už šli domů. Vše se hojilo bez problémů a jizva je hodně dole, tenká a po roce už nebyla skoro vidět. V dvoudílných plavkách vidět není. Injekci na bolest jsem si nechala píchnout jen jednou, když to přišlo k sobě a bolelo to zavinování dělohy, pak už ne.
Ahoj holky, mam VVV delohy, takze me taky ceka planovany cisar. Zajimalo by me, jestli pak mate z jizvy dren? Kdyz jsem byla na laparoskopii, tak jsem ho mela a bylo to neco hrozneho
nebo ty „zbytky“ odchazi normalne spodem?
a jeste mate nejake nasledky po epiduralu? casto pry byvaji bolesti hlavy ![]()
@Cracky píše:
Ahoj holky, mam VVV delohy, takze me taky ceka planovany cisar. Zajimalo by me, jestli pak mate z jizvy dren? Kdyz jsem byla na laparoskopii, tak jsem ho mela a bylo to neco hroznehonebo ty „zbytky“ odchazi normalne spodem?
a jeste mate nejake nasledky po epiduralu? casto pry byvaji bolesti hlavy
dren jsem neměla
ale to záleží na tom jak ti tu dělohu vyčistí už při zákroku, někde dren dávají ![]()
po porodu tě bolí úplně všechno a vysledovat jestli je to z epidurálu se moc nedá
CS 2009, drén jsem neměla..bolest hlavy ano, po dvou kapačkách bolesti odezněli
Dren jsem neměla a ani po epiduralu žádné problémy. Celkove jsem to měla v pohodě, doufám, že ted budu mit taky.
@Cracky
Jsem po CS necelé 4m, bez drenu a bez bolestí hlavy. Držím palce, ať to všechno v klidu proběhne. ![]()
@Cracky Měla jsem sice neplánovaný, ale drén mi vyndali snad 12h po zákroku a opravdu jsem měla ohledně bolesti jiné starosti, než nějakou hlavu, která by byla oproti tomu všemu PRD ![]()
Problém byl přetočení, postavení se, někam dojít (chodila jsem zhrbená, měla jsem pocit, že mě povislé bříško táhne ty stehy). Potom jsem udělala jednu věc - rozstřihla jsem si jedny M síťované kalhotky v rozkroku, navlékla na bříško jako pás - nějak mě to moc nestahovalo, ale cítila jsem se taková víc „pokupě“ a jizva mohla i přes tu síťku volně dýchat ![]()
Jinak, jestli tě čeká první císař, tak by ti mohla být prospěšná jedna diskuze, kterou jsem snad ještě v nemocnici založila. Tady : Císařky a akutní císařky
Neměla jsem dren, ale ani epidural…měla jsem celkovou a v pohodě. Očistky jsou měnší než u normoš porodu ale jsou…
@Cracky ahoooj tak já měla dokonce dreny dva…u laparky jen jeden..po pravdě je to z císaře asi ten horší zážitek…hlavně když ho tahaji nakonci ven, jsem myslela, že jsou snad až v patě
![]()
@Cracky zalezi na zvyklostech porodnice a porodnika. Takze se chce zaptat tam, kde budes rodit ![]()
Spodem odchazi ocistky stejne jako po normalnim porodu. Jen je jich obvykle mene, protoze deloha je cistena i nastroji.
Bolest hlavy muze byt po epiduralu problem, ale ze je to casta komplikace bych netvrdila. Nicmene ano stat se to muze ![]()
Jsi ve 12tt nech tomu zatim volny prubeh ![]()
Diky vsem za zkusenosti. jeste by me zajimalo, jak ten epidural pichnou, to tam pak nechaji nejakou kanylu nebo jak to je? nezavazi to potom? omlouvam se za blbe otazky, ale nemam ve svem okoli nikoho po cisari ![]()
@quinny ja vim ze sem teprv 12tt, ale kvuli vvv delohy mam cisare jisteho. a jelikoz sem doma na rizikovem, tak uz zkoumam co se da
![]()
@Cracky spinál píchají k páteři, myslím do páteřního kanálu, umrtví ti místo vpichu a pak to píchnou, lupne to, rozlije se teplo po těle a necítíš nc od prsou dolů ![]()
@Boudice23 ano ale nekde sem cetla, ze tama pak muzou dodavat vyssi davky popr. nejake tlumici leky od bolesti, tak by me zajimalo, jestli je tam nejaka kanyla nebo jestli to tam pak zas dopichuji? ![]()
@Cracky no kanylu ti zavedou než jedeš na sál, musí tam být už proto že většinou před plánovaným císařem nechávají vykapat ATB.