Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, holky chtěla jsem se zeptat, jsem 2dny před termínem a podle doktorky se nic neděje a čípek je uzavřen, že mám přijít příští týden na kontrolu a naplánují mi vyvolávačku. Toho se děsím, měla jste to taky některá a i přesto jste normálně kolem termínu porodila? Mám už tři dny bolesti a nevolnosti a tak jsem se těšila že dr řekne že už se otvírám a nic.
Já byla zavřená na sto západu až do 41+6.. Pak jsem nastoupila ráno na vyvolání a stačila tabletka a už se to rozjelo.. Malá se narodila v 16 hod, na sále jsem byla od 13.. Takže za mě se vyvolávačky vůbec nemusíš bát ![]()
Ahoj, měla jsem to stejně se všema třema dětma. Poprvé jsem teda přenášela, měla jsem vyvolávačku a teprve pak jsem se začala otvírat, ale nakonec porod celkem v pohodě. Podruhé byla sranda, byla jsem na kontrole myslím 4 dny před termínem, a doktor mi řekl, že se k porodu vůbec nic nechystá, jsem úplně zavřená, nález jako prvorodička. A že mám přijít příští týden na vyvolávání. Byla jsem z toho nešťastná jako ty a víš co? Hned druhý den ráno po té kontrole mi začaly bolesti, a večer už jsem rodila. Porod byl rychlý a úplně v pohodě. Takže neboj, stav čípku nemusí vypovídat vůbec o ničem.
Ja mela cca 41+4 tt cipek jak trezor a druhej den mi praskla voda
. Je to strasne individualni.
Pokud s evyvolavacky bojis, tak se domluv s MUDr, ze chces jeste pockat a poprosit zda by si te ohlidala. Vyvolavani neni povinost ![]()
Hlavně v klidu! To se může změnit z hodiny na hodinu! Já jsem u dvou dětí odcházela z kontroly lehce před termínem, čípek uzavřený, dlouhý a porodila jsem ještě před další kontrolou. Přiznám se, že jsem je trochu vytřepávala (taková rychlochůze, prostě jsem neseděla na zadku a nečekala až to příjde) ale to možná pomůže tam, kde je to i jinak nachystané. Takže mám kamarádky co skákaly po schodech - úspěšně porod vyvolán, vlítly na zahrádku vykopat nějakou mrkev - porod úspěšně vyvolán. To píšu spíš pro pobavení, nezabere to každé ![]()
Do čeho bych tedy nešla jsou takové ty podivné ricinovo alkoholové vyvolávací koktejly
to je myslím pro mimi dost zatěžující.
Holky děkuji moc za uklidnění
a jinak @Tamaris to co píšeš ty tak to praktikuji už týden - sex, běhání do schodů rychlochůze, každý den v pohybu od rána do večera, dokonce oškrabaná a vymalovaná garáž
Do toho ricinového bych se taky nepustila.
@Wii Ahojky ja rodila ve 40+5 tt…Malej se narodil 30.3.2011,a bolesti prisly sami, a mela jsem je cely den 29.3.2011 ale vydrzela jsem to az do toho 30.3.2011 a jela jsem o pul 5 rano do porodnice…Neboj, kazdym dnem to muze byt jiny, a muzes se otevrit!!!
Me ani voda neodtekla, tu me v porodnici napichli.
41+0 ve 3 ráno zavřená na milion západů, 41+0 v 9 ráno otevřená na 5cm.
Ahoj mě 40+0 dělali hamiltona že se nic neděje, v 40+3 jsem šla na monitor a tam taky vůbec nic nebylo a na kontrole taky nic. Večer rupla voda a ráno byl malej na světě. Neboj, to že jsi ještě teď zavřená nic neznamená a změnit se to může z hodiny na hodinu.
@micelinka píše:
41+0 ve 3 ráno zavřená na milion západů, 41+0 v 9 ráno otevřená na 5cm.
Při prvním těhotenství jsem byla 39+4 na kontrole, taky se nic nedělo a porodila jsem 40+1 takže neztrácej naději ![]()
Ahoj, tak už dva dny po druhém termínu a nic se neděje… Pokud nestihnu rodit do přístí středy tak mi budou vyvolávat porod. Ráda bych to stihla tou přírodní cestou. Porod, který je vyvoláván bolí víc? Nebo naopak míň? Probíhá jinak, rychleji? Jaký je rozdíl?
@Wii píše:
Holky děkuji moc za uklidněnía jinak @Tamaris to co píšeš ty tak to praktikuji už týden - sex, běhání do schodů rychlochůze, každý den v pohybu od rána do večera, dokonce oškrabaná a vymalovaná garáž
Do toho ricinového bych se taky nepustila.
Bez si regulerne zabehat. Ja ve 41tt behala ( mela jsme 100 kg)
a mozna, nechci to zaryte tvrdit, ale myslim si, z eto pomohlo hodne ![]()
@LadyAnnBH píše:
Ahoj, tak už dva dny po druhém termínu a nic se neděje… Pokud nestihnu rodit do přístí středy tak mi budou vyvolávat porod. Ráda bych to stihla tou přírodní cestou. Porod, který je vyvoláván bolí víc? Nebo naopak míň? Probíhá jinak, rychleji? Jaký je rozdíl?
Me osobne bolel vic a nepostupoval tak jak mel. pro me je lepsi ta prirozena cesta, ale kazdej jsme jinej.
Tak at to mas za chvili za sebou ![]()