Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mohlo. Ani né tak tlaky v podbřišku, jako ten průjem. Tělo se připravuje na porod a čistí se - takhle to příroda krásně vymyslela.
Dej vědět, za jak dlouho jsi od této doby porodila, celkem by mě to zajímalo. ![]()
Dobré poledne chci se zeptat, dnes jsem 40+3 a od rána mám silné bolesti v podbřišku (jako při MS ale nic většího než když doopravdy mám MS) ale nic co by přestalo. Prostě je mám v kuse jen občas zesílí a pak se to zase trochu uklidní. Na kontrole sem byla včera a otevřená nejsem ani na prst. V úterý bych měla jít na vyvolání když neporodím. Nechci zbytečně plašit protože takhle ty bolesti mám už víc jak týden ne Teda tak silné jako dnes ale mám je. Vystřelují do zad a občas i do třísel. Ale na porod se prý nepřipravuji. Mám jet raději do porodnice když to nepřestane?
Děkuji za radu sem prvorodicka a trochu mě vše děsí
Ja si myslim, ze kdyby to začalo bolet tak, ze nebudu schopna sedět a budu muset prodychavat, tak bych jela na kontrolu, kdyz se nemam ceho chytit - myslim rozestup mezi kontrakcemi. Nebo bych si pocitala ty rozestupy, kdy to zesílí a jestli se to zkracuje a dala bych si urcite horkou vanu. V tomhle horku nic moc, ale uvidis… zatím si myslim, ze je brzy, ze se možná připravuje nějaká akce, ale urcite to jeste nějakou tu hodku nebude ![]()
@Slivonka tak stav se mohl od vcerejsi kontroly zmenit. Ja taky nemela nijak silne bolesti, jela jsem do porodnice a porod to byl
zalezi na tobe, ja bych radsi jela. Nikdo ti nevynada.
@Tiffany1
Vanu Teda bohužel nemáme ale jdu zkusit sprchu a zkusím to počítat. Děkuji za pochopení, mám jen strach abych to nezameškala nebo něco zanedbala.
Jo a břicho mám Teda tvrdý od rána taky jako kámen, pořád :-/ jdu zkusit tu sprchu a uvidíme kdyztak pojedu pro jistotu.
Nejhorší že tyhle stavy už mám týden od odchodu hlenové zátky, ne Teda takový ale vždy podle článku na internetu už ten týden rodím 😀 a zatím nic tak uvidíme..
Děkuji za radu ![]()
@Slivonka Tak jak to popisuješ, mi to připomíná moje kontrakce u prvního i u druhého, když jsem začínala rodit. Taky jsem si nebyla jistá, jestli je to ono. Když to nepřešlo ani po horké sprše, jela jsem. A bylo to „ono“. Taky to můžou být poslíčci.
@Slivonka Zkus zjistit, jestli to jsou kontrakce. Pocitej, kolik je tech silnych vrcholu za hodinu - pokud to jsou poslicci, tak frekvence klesa, pokud kontrakce, tak naopak stoupa. Mezitim bud v klidu, uvar obed, zajdi za sousedkou na kafe, umej si vlasy… cokoliv, co bys jinak delala. Sbirej energii a silu - Pokud to jsou kontrakce, tak energii budes potreboval, tak ji neplytvej, ani na nervovani se. A pokud to jsou kontrakce, tak az budou tak jednou za 5-7 min, tak popadnete tasku a jedte ![]()
Samozrejme, pokud se budes citit spatne nebo mit pocit, ze neco neni ok, tak vyraz - to nahore je popis, kdyz je vse jinak v poradku. Drzim palce ![]()
@Daenerys91 no právě, takhle už sem plašila minulou středu, a taky to nebylo nic. Ale je pravda že dnes je to Teda mnohem silnější :-/ no když to nepřestane tak pojedu..
Tlačí mi to do zad, i do konečníku, břicho tvrdne a bolí :-/
Můžou to být poslíčci, ale taky začínající porod. I když jste včera neměla nález 😊 já 4. Neměla na kontrole nic a 5. Porodila 😆 @Slivonka
@Slivonka To nevadí, že jsi byla na kontrole. Za den se to může změnit. Když jsem čekala syna, přes den jsem měla slabé bolesti a odešla mi večer hlenová zátka. Jako prvorodička začala plašit a jela jsem do porodnice. Tam mi řekli, že se nic neděje a poslali mě domů. Bolesti pak trochu zesílily, ale já si nebyla jistá, tak jsem se svíjela celou noc. K ránu mě manžel odvezl a syn se narodil v 10:44.
Být tebou, dám si horkou sprchu a když to nepřejde, tak jedu.
Já tedy rodila zatím jen jednou a vyvolávaně, ale nonstop tvrdý břicho a MS bolesti jsem ten vyvolávací den měla. Nebylo to ale nic extra hroznýho, jen když se ta MS bolest vždy jakoby ve vlně zesílila, tak to bylo víc nepříjemný, ale co si tak pamatuju, tak mluvit se při tom dalo, nemusela jsem nijak extra prodýchávat a takhle to bylo cca 14 hodin. No a když už se mi zdálo, že to všechno polevuje (respektive ta bolest je furt spíš jak MS a nic extra se neděje a já přesvědčená, že vyvolávání se ten den nevydařilo a pokračovat se bude druhý den)), tak mi po kontrole bylo oznámeno, že jsem na 5 cm otevřená a fakt to je porod…jako je fakt, že pak už ty další cm otevírání se prodýchávat musely, ale těch prvních 5 cm bylo spíš silná MS
.
Každopádně bych řekla, že i kdyby to porod byl, tak než dojdeš do fáze, že by bylo záhodno být v porodnici, tak už to bude k prodýchávání…nicméně znám se a být tebou, tak bych také radši byla zkontrolovaná - když sjedeš do porodnice, tak natočí monitor, kouknou na kontrakce, otevření…budeš vědět, na čem zatím jsi ![]()
Moc držím palce, ať už je to ono a ať máš za chvilku mimčo u sebe - já jsem teprve 23.tt, takže tiše závidím ![]()
Ahoj omlouvam se za anonym je mi to blbe se takhle ptat ale dneska mam celi den takovi divný pocit tlaky a bolesti v podbrisku a taky prujem chtela jsem se zeptat zda by to mohlo vest k porodu