Tatínek jen v první fázi porodu

206
9.3.12 16:41

Tatínek jen v první fázi porodu

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Termín porodu mám na začátku července a tatínka u porodu zásadně nechci, prostě je to moje přání. On je mi vděčný :) je docela cíťa…takže jsme si vyšli oba vstříc. Ale teď nad tím přemýšlím, jsem prvorodička, tedy je možné že první fáze bude trvat několik dlouhých hodin. Budu rodit v Domažlicích, kde má rodička svůj pokojíček a tam i nakonec porodí. Myslíte, že by mohl být tatínek v té první fázi se mnou? Nechci tam být tolik hodin sama. Aby mi to utíkalo, pomáhal mi třeba do vany a měla prostě s kým pokecat :) Pak až by se šlo na věc by samozřejmě odešel. Myslíte, že to takhle jde vyřešit? Máte osobní zkušenosti? A pokud to jde, platí se ten poplatek za doprovod u porodu? Jak jsem psala jsem prvorodička a tohle se mi pořád honí hlavou.
Děkuji mockrát za odpovědi! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.3.12 16:46

Určitě to tak jde.
Jinak teda já to mám tak nějak naopak, na první dobu porodni chci samotu, klid. Na druhou dobu porodní jsem si ho tam ale vzala.
Pokud ho chceš mít v té první době porodní čistě z praktických důvodů pomáhání, podávání, tak je taky možnost si vzít někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 16:46

S poplatkem fakt nevím, ale ten bych asi ani neřešila. Určitě tam bude moc s tebou být jak vy dva si to budete přát. Chápu jak tebe, tak manžela. Pro mě například u porodu byla důležitější dula než manžel. Manžel je taky cíťa, ustál to, ale já o něm ani nevěděla, stál někde opodál za mnou spíš, ale dlouho jsme byli doma. K druhému porodu bych ho vlastně ani"nepotřebovala", určitě si vezmu zase dulu. Ta mi dokázala poradit jak dýchat, jak si ulevit, to by můj manžel nezvládnul ani náhodou. Nechci ho tím nijak shodit apod., vážím si ho, ale druhé rozhodnutí bude opravdu jen na něm. A kdyby na samotný porod chtěl být třeba na chodbě a přijít až bude mimčo na světě, tak bych mu to nikdy v životě neměla za zlé.

• Citovat
  • Upravit
3116
9.3.12 16:47

Já myslím, že je to jen na vás dvou - jak se domluvíte a jak si to budete přít, tak to bude :) Myslím, že je lepší, když tam s Tebou bude. A třeba pak nakonec vyplyne ze situace, že zůstane na celý porod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.3.12 17:00

Tak to bylo u nás, manžel nechtěl být na „vyprdnutí“ .. ale na tu dobu předtím jsem to ocenila, bolesti byly slabé, bych se tam unudila. Potom stejně došlo k císaři, takže na konec opravdu nebyl. Poplatek ovšem platil. Ale nějak jsme to neřešili. Maminka, co se mnou byla na pokoji dopadla stejně a proti poplatku se vzbouřili a nakonec ho neplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
9.3.12 17:03

Určitě to jde s partnerem to chceme taky tak. No spíš on já bych ho chtěla trápit celej porod ale je to ciťa takže jsme jaž takž domluvený že mi na začátku pomůže a pak uteče :lol: jen doufám že si to nakonec rozmyslí a zůstane až do konce a nepřijde k hotovímu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
9.3.12 17:04

Já to mám zatím v plánu tak, že se mnou manžel bude na první dobu porodní a pak se rozhodne, jestli zůstane nebo ne :) Hodně jsme se o tom bavili a připadalo mi, že ačkoliv by manžel k porodu šel rád, tak je z toho trochu nervózní - takže tohle mi přišlo jako dobrý kompromis. Taky si totiž moc nedokážu představit, že bych byla několik hodin sama, jen by mě občas přišel někdo zkontrolovat. A neuvažuješ i o dule? Já o ní přemýšlím, přijde mi, že by nejen pomohla mně, ale taky by uklidnila manžela :D Jinak mám pocit, že když tam se mnou chudák bude sám, bude nervózní a nebude vědět, co dělat a jak se chovat - tak mám strach, aby ty obavy nepřenesl i na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 17:07
aiko24 píše:
Já to mám zatím v plánu tak, že se mnou manžel bude na první dobu porodní a pak se rozhodne, jestli zůstane nebo ne :) Hodně jsme se o tom bavili a připadalo mi, že ačkoliv by manžel k porodu šel rád, tak je z toho trochu nervózní - takže tohle mi přišlo jako dobrý kompromis. Taky si totiž moc nedokážu představit, že bych byla několik hodin sama, jen by mě občas přišel někdo zkontrolovat. A neuvažuješ i o dule? Já o ní přemýšlím, přijde mi, že by nejen pomohla mně, ale taky by uklidnila manžela :D Jinak mám pocit, že když tam se mnou chudák bude sám, bude nervózní a nebude vědět, co dělat a jak se chovat - tak mám strach, aby ty obavy nepřenesl i na mě.

Píšu anonymně, nechci aby o těch věcech věděli mí známí a blízcí, kteří sem chodí.Dula je super věc. Mě strašně moc pomohla, byla i takový můj mozek, díky ní jsem mohla mít i polohu při porodu jakou jsem měla, opravdu jsou to lidé na svém místě. Jaké byly např. porodní asistentky nevím pořádně, protože tam bylo tolik porodů, jich bylo očividně málo na službě, takže tam lítaly ze sálu do sálu a mě připadalo, že mě to spíš znervozňovalo.

• Citovat
  • Upravit
206
9.3.12 17:08
hofka píše:
Tak to bylo u nás, manžel nechtěl být na „vyprdnutí“ .. ale na tu dobu předtím jsem to ocenila, bolesti byly slabé, bych se tam unudila. Potom stejně došlo k císaři, takže na konec opravdu nebyl. Poplatek ovšem platil. Ale nějak jsme to neřešili. Maminka, co se mnou byla na pokoji dopadla stejně a proti poplatku se vzbouřili a nakonec ho neplatili.

O to mi šlo, bůhví jak dlouho to bude trvat a nechci tam být tolik hodin sama, přítel může pomoct, rozveselit (to umí nejlíp jen on) :)
Ten dotaz na poplatek byl jen jakoby navíc, vůbec na tom nezáleží. Jen mě napadlo se na to zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
9.3.12 17:11

Já měla manžela po celý porod. Záleží na tom, jak se dohodnete a dá se rozhodnutí měnit i během porodu. Já musím říct, že při první době pro mě byl důležitý, jak kvůli pomoci, tak kvůli tomu, že jsem se taknějak necítila sama v těch bolestech. Bylo to pro mě důležité. Při druhé době porodní bych ho i oželela, ale byla jsem ráda, že byl u narození malýho :-) a HLAVNĚ BYLO SUPER, KDYŽ BYL SE MNOU PAK PO PORODU, MĚLI JSME MALÝHO NA SÁLE JEŠTĚ 2 HOD U SEBE A UŽÍVALI SI PRVNÍ CHVÍLE společně. Takže pokud se dohodnete, že to zkusíte společně, pořád může manžel kdykoli odejít, když bude chtít :-) A pak se třeba vrátit po porození miminka :-)Ale poplatek asi zaplatí tak jako tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.3.12 17:12

Tak představa, že budeš v I. dp potřebovat a chtít někoho na pokec, je značně naivní :lol: Možná tak v začátku, ale pak asi na nějaké vybavování nebudeš mít chuť. V každém případě I. dp je na porodu to nejdelší a nejnáročnější, tlačení je většinou krátké a psychicky mnohem snažší (už můžeš aktivně přispět, víš, že už je skoro konec atd.), takže to, že pak manžel odejde na samotný konec, podle mě není problém, to hlavní už splnil :)) Ale myslím si, že možná pak už ani nebude chtít odejít, když bude ten proces v plném proudu… Asi jakoby měl odejít od filmu těsně před rozuzlením zápletky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
9.3.12 17:17

No, u mě se bolesti rozjížděly dost pomalu, takže já těch prvních 15hod byla ráda za společnost. A pak když šlo do tuhýho jsem ocenila, že tam nejsem sama, i když k povídání to pak už fakt moc nebylo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
9.3.12 17:22
ivuska.h píše:
Tak představa, že budeš v I. dp potřebovat a chtít někoho na pokec, je značně naivní :lol: Možná tak v začátku, ale pak asi na nějaké vybavování nebudeš mít chuť. V každém případě I. dp je na porodu to nejdelší a nejnáročnější, tlačení je většinou krátké a psychicky mnohem snažší (už můžeš aktivně přispět, víš, že už je skoro konec atd.), takže to, že pak manžel odejde na samotný konec, podle mě není problém, to hlavní už splnil :)) Ale myslím si, že možná pak už ani nebude chtít odejít, když bude ten proces v plném proudu… Asi jakoby měl odejít od filmu těsně před rozuzlením zápletky :lol:

Přítele tam nechci mít JEN na pokec, chtěla bych aby tam prostě byl se mnou. Třeba celou dobu prokecáme, každej je jinej. Nevím co je na té představě naivního. Budu rodit poprvé, tak asi těžko můžu vědět jaké to bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 17:25

Zakladatelko buď naprosto v klidu, nikdo neví ani ty jak to budeš prožívat. Má první doba porodní trvala asi 20 hodin. Měla jsem toho víc než dost a pokec s manželem bylo to jediné příjemné. Takže se nenechej odradit. To že někdo tu dobu promlčí neznamená, že ty ji zrovna neprokecáš.

• Citovat
  • Upravit
8651
9.3.12 17:25
kacenkakz píše:
ivuska.h píše:
Tak představa, že budeš v I. dp potřebovat a chtít někoho na pokec, je značně naivní :lol: Možná tak v začátku, ale pak asi na nějaké vybavování nebudeš mít chuť. V každém případě I. dp je na porodu to nejdelší a nejnáročnější, tlačení je většinou krátké a psychicky mnohem snažší (už můžeš aktivně přispět, víš, že už je skoro konec atd.), takže to, že pak manžel odejde na samotný konec, podle mě není problém, to hlavní už splnil :)) Ale myslím si, že možná pak už ani nebude chtít odejít, když bude ten proces v plném proudu… Asi jakoby měl odejít od filmu těsně před rozuzlením zápletky :lol:
Přítele tam nechci mít JEN na pokec, chtěla bych aby tam prostě byl se mnou. Třeba celou dobu prokecáme, každej je jinej. Nevím co je na té představě naivního. Budu rodit poprvé, tak asi těžko můžu vědět jaké to bude :roll:

Klíd, já jsem to nemyslela nijak špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí