Jak daleko do porodnice?

parketka
8.3.12 22:36

Jak daleko do porodnice

Ahoj holky, měla bych pomalu začít vybírat porodnici a mám dilema. Mám rizikové těhotenství s myomem takže mi hrozí potrat a předčasný porod. Odstěhovala jsem se z Prahy, ale kvůli komplikacím jsem si tam nechala doktora a dojíždím za ním 130 km a ráda bych tam i rodila - nejspíš v Motole, ale trochu mě děsí ta vzdálenost. Když to přijde je to o čas? Předpokládám, že při normálním průběhu se tam dá v klidu dojet, ale co, když přijdou nějaký komplikace to asi je o čas? Máte někdo zkušenosti s porodnicí tak daleko?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3419
8.3.12 22:42

No ta vzdálenost je docela velká, na to že máš takhle rizikové těhotenství. Asi bych se docela bála. Já jela rodit do 52km vzdálené porodnice, byli jsme tam i s odvozem staršího klučíka k babi asi za 25-30min, celá cesta je skoro po dálnici a jeli jsme v noci, kdy je menší provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
8.3.12 22:43

Povím ti to takhle. My jeli jen 35km. Ale ke konci to nabralo pěkné obrátky a šlo to hrozně rychle. Já počítala každý patník. Nestihli mi udělat ani přípravy a malej byl ne světě. Jsem ráda, že to nebylo o 1km dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.3.12 22:47

Tak nevim, 130 km uz je celkem dost, obzvlaste jsi-li rizikova. Pres den musis v Praze taky pocitat se zacpou, v noci kdy se rodi nejcasteji uz to bude lepsi, ale stejne…

a pri kontrakcich take ta cesta nemusi byt uplne prijemna, nemuzes se moc hybat, jedes vic jak hodinu.

rozhodne bych se sichrovala porodnici pobliz soucasneho bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
8.3.12 22:51

No já si to představovala asi tak, že třeba týden před termínem odjedu k sestře nebo k někomu (máme v Praze oba rodiny) a budu tam, ale zase si řikám co když se něco stane dřív. Když přijdou komplikace tak je asi dobrý jet tam kde budu rodit, že jo? Já nevim jsem z toho vystresovaná.

• Citovat
  • Upravit
14856
8.3.12 22:56

Tak pokud tam budes mit zazemi, tak je to jina. Jela bych mozna 14 dni pred terminem, pro jistotu a kdyby to prislo driv, nebo byl nejaky problem, stejne bys musela jet do nejblizsi. Jako akutku te odmitnout nemuzou, ale radsi bych si to tam sla ocihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
8.3.12 23:02

No,ono taky zalezi po jeke jedes silnici.Z Plzne do Prahy je dalnice,ne?Jestli rodis poprve,tak to nejspis zase takovej fofr nebude.Uvidis jak to bude,jakej treba bude nalez v poradne.Kdyz by byl velky a jeste se nic dit nebude,tak bych to neriskovala.Kdyz by byl maly,tak bych jela kdyz neco zacne a moc bych necekala.Treba ti taky muze odtect voda a nic vic,pak to taky v pohode dojedete.Jinak v Plzni je urcite fakultni nemocnice,tak muzes jit rodit taky tam.Oni maji urcite taky zkusenosti s komplikovanyma tehotnyma.
Jinak ja si myslim,ze ztihnout se to da.Kamaradka nechtela rodit v Praze a rodila v Hradci Kralove,to je 100km a dojeli v pohode.Za asi 50 min byli v Hk.Tak zalezi,za jak dlouho tam budete.
Drzim palce,at to ztihnete.Jo,jeyte se muzes kouknoit,jestli neni nejaka porodnice cestou,kdybx neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
8.3.12 23:03
suik píše:
Tak pokud tam budes mit zazemi, tak je to jina. Jela bych mozna 14 dni pred terminem, pro jistotu a kdyby to prislo driv, nebo byl nejaky problem, stejne bys musela jet do nejblizsi. Jako akutku te odmitnout nemuzou, ale radsi bych si to tam sla ocihnout.

Já to mám nejblíž do Plzně. Ale právě řešim jestli je potřeba, když mám komplikace, aby o mě něco věděli předem nebo prostě stačí průkazka? Jak jsem tak pochopila tak se chodí před porodem do poradny do nemocnice kde se pak rodí.?

• Citovat
  • Upravit
201
8.3.12 23:06

Takhle jsem to řešila při druhém porodu, že se nastěhuji 14 dní před termínem k našim do Prahy, máme to 35 km do Prahy, ale stejně jsem se bála. Nakonec jsem měla strach být doma, takže jsem šla k našim 15 dní před termínem a dobře jsem udělala, porod mi začal hned tu první noc v Praze:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
8.3.12 23:11

Nemusi se nutne do poradny do porodnice.Kdyz mas komplikace nebo rodis,tak te vzit musi.Registrace a komplikace s prijetim jsou snad jen v Praze.Kdyz neco,tak te vezmou.U nas staci jen prukazka.Kdyz je to akutni vezmou te pri nejhorsim i bez ni,ale s je to lepsi.Jestli mas jeste nejaka vysetreni navic na zprave a ne jen v prukazce,tak by jsi je mela vzit s sebou taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
8.3.12 23:15
martalex píše:
Takhle jsem to řešila při druhém porodu, že se nastěhuji 14 dní před termínem k našim do Prahy, máme to 35 km do Prahy, ale stejně jsem se bála. Nakonec jsem měla strach být doma, takže jsem šla k našim 15 dní před termínem a dobře jsem udělala, porod mi začal hned tu první noc v Praze:)

No to ti to pěkně vyšlo :) já vim, že Plzeň je taky velký město, ale prostě Praha je Praha a já jsem už 2× o mimi přišla tak jsem trochu vystresovaná. Dneska mi vůbec neni dobře tak mě právě napadlo co by se dělo, když bude potřeba jet do nemocnice hned.

• Citovat
  • Upravit
parketka
8.3.12 23:19
martalex píše:

Takže myslíš, že i když mě nebudou znát dopředu a já se tam dovalim s tim, že se něco děje tak je to jedno. Já vim, že mě musí přijmout jen spíš řešim nakolik je to, že mě neznají na překážku myslim v péči nevim jestli mi rozumíte.

• Citovat
  • Upravit
514
8.3.12 23:23

Kdyz by se neco delo,zak jed urcite do Plzne.Oni maji i novorozeneckou JIP a urcite tam resi ty nejzavaznejsi pripady ze zapadnich cech.To se nemusis bat.S myomem v deloze si urcite poradi.Kdyz se nic dit nebude,tak jed klidne do Prahy.Ale kdyby se neco delo,tak urcite do Plzne do fakultky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
8.3.12 23:25

Tak pokud máš Plzeň blíž, jela bych rozhodně do FN na lochotíně v Plzni. Je tam neonatologické oddělení, takže kdyby s miminkem něco bylo jsi s nim v jedné nemocnici, já tam ted ležela týden na rizikovém oddělení a paráda a upřímně se těším, že si tam za necelý měsíc hodim druhej porod. Myslim, že to rozhodně neni o tom, že Praha je Praha, i v Plzni najdeš dobrou nemocnici. Ano bejt na rizikovém, tak rozhodně nejdu třeba v Plzni k Mulačům, ale porodnice na lochotíně je s klidem srovnatelná s Prahou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.3.12 23:26
parketka píše:
martalex píše:
Takže myslíš, že i když mě nebudou znát dopředu a já se tam dovalim s tim, že se něco děje tak je to jedno. Já vim, že mě musí přijmout jen spíš řešim nakolik je to, že mě neznají na překážku myslim v péči nevim jestli mi rozumíte.

Ahoj, ze Te neznaji, neni na prekazku pri akutnich problemech, to se neboj.
Ja dostala akutni problemy ve 24tt na dovolene v Jesenikach, v Jeseniku me normalne prijali a dostali z nejhorsiho. Pak jsem si „přelehla“ domu do Prahy, kde jsem tedy naproti porodnici bydlela.
Ja byt Tebou tak se preregistruju na blizsi misto rovnou, jezdit pak 130km na monitory apod neni nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí