Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Malej to měl taky a tak mě hnaly na vyšetření nevím na jaképřesně ale šlo nejspíš o prů§toky pupečníku.. Dnes jsme se s mým 4 měsíčním chlapečkem vrátili z nemocnice kvůli viróze, malej měl napojený monitor něco jako ekg no a když plakal a měl horečku lítalo to taky přes dvětsě… ![]()
tak řekni, ž máš obavy a že chceš mluvit s doktorem..když jsou sestry protivný..:-(
A necítila jsi zrovna pohyby, když to tak vylítlo? Můj měl taky přes dvěstě, když se vrtěl
Pokud to bylo jen chvíli, tak není co řešit, je to normální, pokud by to bylo často, tak by to znamenalo problém, nehysterči a věř jim, i když jsou protivný ![]()
Hehe už si teda nepamatuju, jak jsem to měla, ale když říkají, že je to normální, tak jim věř. Takovou věc by nezanedbali, kdyby bylo nějaké ohrožení, měli by pádný důkaz proč něco udělat, takže ono to bude v pořádku ![]()
navíc na KTG se točí záznam, který kontroluje lékař, takže kdyby bylo něco ok, tak to uvidí.
V jakém jsi týdnu?
Podobný dotaz jsem psala ve 32 týdnu, kdy jsem začala chodit na ctg. Chvílemi to bylo i 220, chvílemi zas pod 130, lítalo to nahoru dolu, pak se zas malá úplně ztratila. Bylo to tím, že byla moc malá a přístroj ji nesmímal správně, bylo to o nervy. Teď jsme ve 39 týdnu a ctg máme už nějakou dobu úplně ok. Při změně polohy (např když mě otočí, posadí, postaví), tak to vylétne nahoru, to je přirozené… Hlavně žádný stres ![]()
Tak já měla také takhle vysoké ozvy. Monitor pořád varovně pípal a strašně jsem se bála o mimi. Doktor zkoukl záznam a nařídil sednout si v klidu, najíst, napít a za hodinu zopakovat (bylo to v červenci a velká vedra). Za hodinu už byl záznam normální, tak jsem jela domů a za pár hodin začaly kontrakce a v noci jsem porodila…(byla jsem už tři dny po termínu). Tak nevím, jestli už to bylo blížícím se porodem anebo mimi prostě bylo vzhůru a řádilo, každopádně naše holčička je úplně v pořádku, takže pokud záznam viděl lékař, nebála bych se..
Ahoj maminky
Omlouvám se za anonym ale mám k tomu důvod. Jinak chtěla jsem se zeptat, když jdete na ozvy jak vám dají ten pás na bříško a díváte se na ten papírek jestli tam jsou i stahy, tak (sestra) byla na záznamu a malé bušilo srdíčko strašně moc měla tam skoro 200 čísla mají barvu zelenou ale jak jí to měřilo srdíčko sčervenalo to. Děje se něco sestrička tvrdila že je to tím že leží na pravém boku při záznamu. Leží teď na porodním a sestry jsou šíleně protivné a neochotné. Mám strach aby něco nezanedbaly. Prosím napište jestli máte někdo zkušenost, chci vědět jestli je to bušení srdíčka když má skoro 200 nebezpečné?! Děkuji