41. tyden,CS2, tedy PREINDUKCE

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
483
18.11.04 18:11

41. tyden,CS2, tedy PREINDUKCE

Zdravim vsechny tehulky, maminky i cekatelky,
dnes koncim 41. tyden a na dnesni kontrole byl muj nalez takovy, ze pry vubec nejsem pripravena na porod. CS mam 2 a v pondeli mam nastoupit do porodnice na preindukci. Jde pry o to, ze jsem tak malo pripravena,resp muj cipek :) , ze je treba asi tak 2 dny provadet pripravu na samotne vyvolani porodu.

Nemate s timto nekdo nejake zkusenosti? Treba i konkretne v Podoli? Jak dlouho to tak muze trvat, nez se pristoupi k samotnemu vyvolani porodu apod.? Byla jsem z toho tak nejak vysokovana, ze sem se ani poradne na nic nezeptala. 8O

Mejte se krasne a dekuji.
Evcza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
18.11.04 18:44

Ahoj Evczo,

mně vyvolávali porod už na začátku 38. týdne, protože jsem měla zdravotní potíže, ale přesně jako u tebe nic neukazovalo na to, že by se schylovalo k porodu (doktoři řikali, že nemám zralý nález nebo tak nějak). Takže jsem nastoupila do porodnice k Apolináři na indukci. Nechci tě strašit, ale u mě to trvalo 3 dny než se něco začalo dít. Zavádějí ty nějakou speciální látku přímo do hrdla, aby čípek „dozrál“ a aby došlo ke kontrakcím. První 2 dny po zavedení látky do hrdla se u mě skoro nic nedělo, jen mě chvíli pobolíval podbřišek a pak to odeznělo. 3. den mi dali Propes, a to byl pořádnej driják, protože mi začaly ukrutný bolesti zad a břicha, že jsem skoro nemohla chodit. Odpoledne to bylo lepší, měla jsem kontrakce po cca 7 min, podle monitoru to ale nebyly ty pravé kontrakce k porodu. Až druhý den ve 3 ráno mi praskla voda a v 6 jsem porodila.
Takže od prasknutí vody to byla rychlovka, ty bolesti prasknutím se daly vydržet.

Držím palce, aby všechno dobře dopadlo a měla si svoje mimčo co nejdřív v náručí.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
18.11.04 19:52

Ahoj Evczo,

ráda bych Tě uklidnila, stres Tvému mimískovi určitě nesvědčí, takže tady je moje zkušenost.
Když jsem byla v 41. tt na kontrole, měla jsem CS 1-2 (úplně zachovalý čípek), tudíž dle lékařky nic nenasvědčovalo tomu, že v dohledné době porodím. Domluvily jsme se tedy ještě na jeden monitor za dva dny a v případě, že všechno bude v pořádku, ještě odjezd domů, s nástupem do porodnice následující den k vyvolání porodu.
Jenže Áňa to vyřešila jinak (teda trochu jsme ji s manželem k rozhodnutí vykouknout „postrčili“ :wink: ). Ještě ten den před půlnocí mě probudily pravidelné kontrakce po 10 minutách za dalších 11 hodin mi položili Áňu na to obrovské už trochu splasklé břicho.
Takže hlavu vzhůru, všechno se může změnit i z hodiny na hodinu (já jsem dojela do porodnice už se spotřebovaným čípkem).
A jak mi ke konci těhu říkala jedna kolegyně - když se dostalo dovnitř, dostane se i ven.

Držím palce a přeju zdravé miminko a co nejlehčí porod!

Lajka + Áňa (10,5 m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.04 20:47

Ahoj,
je to tak, pekny sex a pekny orgasmus udela svoje, ja byt Tebou, tak na to s partnerem rychle hupnu a treba tu preindukci ani nestihnes. Jana

• Citovat
  • Upravit
31
18.11.04 20:47

Ahojky,
sama jsem byla v obdobné situaci před 9,5 měsíci, stejně jako Ty jsem chodila do Podolí.O víkendu jsm se snažila praktikovat přirozené metody vyvolání porodu-s manželem jsme se k sobě tulili, několika mým kamarádkám to pomohlo, také jsem zkoušela stimulaci bradavek.Ale nic.Dodneška se směju tomu, že jsem do porodnice jela tramvají-ostatní jezdí autem, sanitkou, taxikem-já s manželem 17 :lol: Nastoupila jsem tam mezi 7-8 hod.Nejprve mi zavedli nějaký lék na změkčení čípku-první den mírné kontrakce, ale nic moc se nedělo. Další den mi dali prostaglandiny- opakovali ráno a odpoledne-nastaly kontrakce, začala jsem se mírně otvírat, ale pořád ne na porodní sál…Nejhorší bylo, že okolo mě chodily maminky neustále na porodní sál a já nic…Přes noc se mi čípek otevřel na 6 cm a já mohla na vysněný porodní sál…Tam mi dávali oxytocin a i když jsem původně nechtěla, tak jsem rodila s epidurálem.Výsledek stál za to.
Jestli můžu poradit, tak se nenervuj, užij si hezký víkend, vše se může ještě změnit…Má to i svá pozitiva-nestane se Ti, že by Tě v Podolí odmítli(někdy mívaj plno).A hlavně, jen pokud Ti to trochu půjde se tam vyspi(pokud k tomu dojde).A ještě, se mnou tam byla paní, která byla na vyvolání porodu se stejným nálezem, přišla ráno jako já a večer už byla na porodním sále.
Hodně štěstíčka a radost z maličké(ho)
Kolovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
18.11.04 22:49

Milá Evczo,
hlavně se na to pomalu připrav, představuj si hladký porod, mimíska v náručí a tak. I to je skvělá příprava. Neměla jsem to štěstí co vy holky, padla jsem na blbce co mi nedal ani vteřinu na přípravu.
U malé před tím mi pomohlo to, že skoukli vodu v pátek zda je v pohodě, řekli „dobrý a když neporodíte, přijdete v pondělí na vyvolání“. A malá se umoudřila :-). Bylo to také ve velké porodnici v Praze.
Tak pěkný víkend přeji, co nejhezčí chystání, když budeš v pohodě, bude všechno úplně v pohodě :-). Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
19.11.04 12:46

Ahoj,
já rodila v Podolí 40+6tt a dr mi řekl,že by mě tam nerad na kontrole viděl ve čt v ambulanci a na mě přišly stahy ve st večer a ve čt se narodil náš mimísek…Jinak je to u každého individual..Dokud je vše ok,tak nic nedělají..v Podolí je to asi 14dní od TP..o vyvolávání se mnou nemluvili ani náhodou…ani kontrolní UTZ,zda mimčo nemá šňůru okolo krku atd.Nakonec jí měl,ale okolo pasu…ale nijak mu to neublížilo… :D
Taky jsi mohla mít ovulaci později a máš tudíž špatně vypočítaný termín,dokud ti nic neříkají,tak je určo vše ok… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.11.04 13:29

Ahojky,prosím tě hlavně se nenervuj,mimi potřebuje klid a ty taky,já taky rodila v Podolí - dvakrát. U druhého těh. mi porod vyvolávali-otvírala jsem se dřív a měla ke konci těh. preeklampsii. Mě vpravili čípek k děl. čípku a pak jsem si šla na třičtvrtě hod. lehnout a pak šla na monitor. Musím podoknout že kontrakce jsem měla už předtím, tak se hned malé objavili. Kontrakce mi začali už v noci a pak v devět mi začali po vyvolání po dvou minutách a takhle trvaly až do porodu. Porodila jsem v šestvečer a tři minuty a mám zdravého kluka. Otvírala jsem se pomalu,sestřičika mě prohlídla a říkala že ještě nejdu na sál, že počkáme na sedmou na monitor a pak půjdeme na sál. Došla jsem na pokoj,lehla si, dostala dva silné stahy praskla mi voda- přiběhli sestřičky a urychleně mě odvezli na sál,protože se mi už tlačila hlavička. Dojeli jsme na sál ,já vylezla na por. lůžkko- tři kontrakce a malý byl venku. Jen mě mrzelo že to nestihl manžel,jel akorát ze služebky a malý ho zastihl na půl cesty. Byl tak šokovaný že už je mimísek na světě,že musel zastavit a chvíli rozdýchával že je tátou. První dítě jsem taky přenášela ,chodila jsem na monitory a taky uvažovali o vyvolání ale nakonec jsem po po prohlídce vylezla kopec z Podolí na Vyšehrad a do hodiny se mi porod rozběhl. Jen trval docela dluho-porodila jsem sž druhý den večer kolem půl. osmé večer. Porod byl taky rychlý asi čtyři kontrakce a narodila se mi holčička. Jinak jsem byla v Podol :wink: :winkmoc spokojená- nejen na rizikovém ale i pak na šestinedělí. Sestřičky se mi věnovali naprosto perfekně,byly ochotné a neměla jsem s nikým žádný problém. Pokud si ještě někdy pořídíme mimíska jdu rodit zase do Podolí. Vydrž ničeho se neboj-není to tak strašné jak to vypadá,přeju ti rychlý a bezproblémový porod a až budeš mít mimi v náručí na všechno zapomeneš. To jak ti pak dají mimíska pochovat hned po porodu je to nejkrásnější-já brečela.K čertu s bolestmi. Tak se držte a ozvi se co se narodí. Pa a držím moc palečky . pa Kikina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
20.11.04 00:19

Ahoj mám ještě tip na bezva čaj. Mám ho od porodní asistentky. Já ho začala pít pár dní před termínem a taky když mi praskla voda a neměla jsem kontrakce. Nakonec jsem první mimi rodila jen pět a půl hodiny. Ten čaj pomáhá připravit hrdlo a čípek. Takže:
1 litr vody
2 celé skořice
10 hřebíčků
kousek zázvoru
2 lžíce verbeny (sporýš)
10 minut povařit a 15 minut odstát.
Chutná dost hnusně, ale já to v konečné fázi do sebe lila co to šlo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...