Bolesti prsou spojené s PMS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1177
5.11.04 08:02

Bolesti prsou

Dost mě trápí bolest prsou spojná s PMS. Začalo mě to zlobit, když jsem brala HA (celkem cca 3 roky) a kvůli bolesti prsou jsem ji třeba jednou za půl roku musela měnit. HA už dobré 4 roky neberu, a rok a půl po vysazení HA mě prsa začala znovu pobolívat. Tedy ? týden před MS to je snad běžné, o tom bych se ani nezmiňovala. Pak to začalo již 14 dnů před MS, prakticky ihned po plodných dnech. Ale tento měsíc, to je už vrchol ? jen 3 dny po skončení MS začaly bolet! Těsně před MS to je už vždycky k nevydržení, prsa cítím i při chůzi (na to, že bych měla třeba běžet ani nepomyslím). A to si vybírám jen takové podprsenky, které mi od bolesti uleví. Nehledě na to, že mám prsa minimálně o číslo větší a taková jako by nateklá. Když jsem se ptala na to své gyndařky, řekla mi, že mám otěhotnět a když mě to bude bolet, tak že si mám vzít Paralen. Ale já přece nemůžu více jak polovinu života trávit na Paralenu! A navíc, jestli je to nějakou nerovnováhou hormonů, může to mít vliv na početí? S manželem se už téměř rok snažíme a miminko pořád nikde. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste se s takovým problémem náhodou nesetkaly.

Hasmandka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
14.11.04 13:20

Bolesti prsou

Ahoj, já jsem začala mít bolesti prsou hned po vysazení HA, spíše mě bolely bradavky asi tak 14 dní před menstruací. S manželem jsme se snažili o miminko 2 roky a když jsem otěhotněla, tak mě bradavky začaly bolet hned po menstruaci. Není možně, že jsi těhotná?
Martina :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.11.04 19:23

Hasmandko já mám taky tenhle problém. Při HA byl klid, jak jsem ji vy:,–(ila, začaly bolet, ale tak 4-5dní před ms. Teď už druhý cyklus okamžitě od ovu, snad i den před ní !!! Myslela jsem, že to přece způsobují hormony luteální fáze, ale takhle brzo??? Manža se mě nemůže dotknout, ječím :-)) a trpím i při chůzi. No dneska se mrcha dostavila a okamžitě úleva, už jenom bradavky. Chystám se na to zeptat, až půjdu k doktorovi. Beru Gynex, tak jsem mu to připisovala, ale koukám, že to asi nebude tím :-)).
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.11.04 19:26

Hasmandko já mám taky tenhle problém. Při HA byl klid, jak jsem ji vy:,–(ila, začaly bolet, ale tak 4-5dní před ms. Teď už druhý cyklus okamžitě od ovu, snad i den před ní !!! Myslela jsem, že to přece způsobují hormony luteální fáze, ale takhle brzo??? Manža se mě nemůže dotknout, ječím :-)) a trpím i při chůzi. No dneska se mrcha dostavila a okamžitě úleva, už jenom bradavky. Chystám se na to zeptat, až půjdu k doktorovi. Beru Gynex, tak jsem mu to připisovala, ale koukám, že to asi nebude tím :-)).
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
225
15.11.04 14:19

Hasmandko,
mě prsa taky trápila, gynekolog mi zjistil vyšší hladinu prolaktinu. Prsa jsem měla jako balóny, bolestivé a i další nepříjemné příznaky. Teď beru léky a vše se pomalu zpravuje. Zkus se domluvit s tvou dr., aby ti udělala hormonální profil, pokud nebude chtít, najdi si někoho jiného. Navíc, pokud budeš mít hormony v nepořádku, těžko se ti podaří otěhotnět.
Kočulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.11.04 15:52

Holky,

vy jste mě úplně dostaly. Jak můžou bolet prsa, když je vysoká hladina prolaktinu? Ta přece brání ovulace a pras bolí díky hormonu, který se vytvoří až po ovulaci. Není to nějak podivný? Myslela jsem si, že bolest prsou je záruka, že Ovu proběhla, tak jak to tedy je?

Alenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.11.04 22:48

Tak já jenom dodávám, že mě bolest opustila pouze na ten jeden den. Jsem po ms (13DC) a prsa bolí dál, v noci se budím :-((. Myslím, že to způsobuje opravdu hormon luteální fáze-progesteron. Ten taky způsobuje všechny ty pocity před ms a zvýšenou bazální teplotu. No a u mne zřejmě porucha, neboť právě bt mám i po ms stále 37,3.
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.12.04 14:00

Holky, díky za rady. Už jsem si připadala jako exot, že si pořád stěžuji na bolestivá prsa. A prsa jako balóny - to je to pravé přirovnání. V jednom deníčku mi jedna holčina radila, že prý se ke zmírnění těchto problémů osvědčil Wobenzym (3-5 dnů před začátkem MS a během MS). Ale zítra jdu ke gynekologovi (ke gyndařce, která neuměla udělat ani UTZ už naštěstí nechodím), tak se ho na to pořádně přeptám. Jinak kromě bolesti prsou mám z dalších příznaků PMS šílené migrény. Tak 1 den před a 2 dny po začátku MS. Takže jsem si zvykla nosit při sobě Ibalgin. Ale na www.rodina.cz jsem četla, že Ibalgin může způsobit oddálení ovulace. A když může způsobit tohle, říkám si, jaké další vedlejší účinky může mít? Až mi to někdy přijde jako začarovaný kruh.
nepřihlášená Hasmandka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.12.04 14:03

Jo, a graf BT mám přímo ukázkový a podle pravidelné mojí MS by se dal téměř sestavit kalendář. A těhotná taky nejsem.

Hasmandka

• Citovat
  • Upravit
52
6.2.05 17:50

Dotaz

Ahoj holky mám dotaz-nenarazily jste někde na netu na tabulku nebo graf na zaznamenávání - a třeba i vyhodnocování BT a ovulace? Existuje anglická verze, která je pro mě ovšem nepoužitelná, protože má angličtina je dost slabá :cry: . Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.05 21:29

Jasně, na www.rodina.cz jsou články ohledně měření BT a jsou k tomu i grafy ke stažení a vytisknutí ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.2.05 21:35

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho může luteální fáze trvat? Myslím hl. tu nejkratší možnou dobu, děkuji! :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.2.05 22:29

pro Alenku

No, mě teď naposledy asi 14 bolely prsa přesně tak jak píše pisatelka úvodního příspěvku. I při chůzi, děs :-) Mám problém s menstruací, je velmi nepravidelná a ta bolest byla předzvěst…dostala jsem MS asi po 3 měsících a OVU na 100%! nebyla. Tyto bolesti, kromě jimého (MS, těhotenství) mohou být i v souvislosti se zvýšeným prolaktinem.
Opisuji z gyn.cz:
„Hlavním význam prolaktinu spočívá v tom, že způsobuje změny v prsní žláze a produkci mléka-laktaci. Normálně (fyziologicky) je hladina prolaktinu zvýšená v těhotenství a při kojení. Jeho zvýšená hladina mimo těhotenství je častou příčinou neplodnosti a amenorei “

• Citovat
  • Upravit
52
7.2.05 08:29

Ahoj Lionett, tak podle toho co píšeš jsme na tom dost podobně já mám taky dost nepravidelnou menstruaci a problémy s ovulací. Teď mám momentálně opět 14 dní zpoždění a žádný příznak blížící se MS. Vzhledem k tomu, že se snažíme o mimi mi absence ovulace dělá starosti a už mi bylo navrhnuto umělé oplodnění. Mám jedno dítě a nemůžu se smířit s tím že to předtím šlo bez problémů a teď máme takovéhle problémy. Chtěla jsem se tě zeptat jestli ti tvůj gynekolog třeba neporadil něco jak si srovnat MS a co s tou ovulací. Víc hlav víc ví. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
7.2.05 09:26

Ahoj holky, zkusila jsem brát 1 měsíc Sarapis (2×denně 1 tabletu) a úleva byla obrovská. Začala jsem jej brát cca týden před MS - bolesti prsou se do druhého dne zmenšily o 60% a při MS mě vůbec nebolelo v podbřišku. Teď, při další MS mě sice v podbřišku už bolelo jako obvykle, ale prsa jsem měla citlivá jen týden před MS a bolestivější pouze 2 dny. Ale i při tom jsem mohla třeba hopsat ze schodů, což bylo dříve nemyslitelné. A prsa jsem neměla ani tolik nateklá jako dříve. Takže úleva obrovská (i pro peněženku - 1 balení stojí cca 450,– Kč). Jinak hormony mám v pořádku.
Hasmandka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital