Prolaktin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
2.11.04 17:48

Prolaktin

Ahojte, velmi dlho som mala vysoky prolaktin, takze som neovulovala. Asi take tri mesiace ho mam uz v poriadku a chcela som sa opytat niekoho kto mal podobny problem kedy zacal{a} ovulovat, respektive za ako dlho otehotnela po upraveni prolaktinu. Pozorujem na sebe, ze mam uz priesvitny, natahovaci hlien, ale bazalnu teplotu mam stale nizku. Dakujem, Meduska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.11.04 18:48

Ahoj Meduško,
já Ti !bohužel-bohudík neporadím. Ale jjen se chci optat. jak Ti zjistili ten zvýšený prolaktin? Něco Ti bylo? Víš, mi se snažím o mimi a zatím pořád nic, tak se jen ptám … Dík. Lucka

• Citovat
  • Upravit
6
2.11.04 19:11

Nebolo mi vobec nic. Zistili mi to z krvi z hormonalneho rozboru, ked sme sa dlho snazili a nic.Potom mi rok trvalo, kym sa mi liekmi znizil no a teraz by uz malo byt vsetko ok , tak uvidime.Meduska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.11.04 21:28

ahoj Meduško,

mám 6-ti letého syna, kterého jsme počali do měsíce, těhotenství probíhalo sice s nějakými problémy, pak se syn narodil předčasně, ale vše dopadlo dobře. Teď mám 8m starého syna, na něj jsme čekali skoro dva roky. Nejdříve jsem měla taky vysokou hladinu prolaktinu, zjistili to po půl roce marného snažení, a to jsem prvního syna nekojila ( nenaučil se sát z prsu) , po dalším půl roce se prolaktin spravil, pak mi dávali léky na zvětšení ovulace a protože nebyla pořád dost velká začali jsme píchat injekce, nakonec až po druhém IUI se nám to podařilo. Těhotenství sice bylo taky problémové, ale všechno dobře dopadlo. Možná proto, že jsem to už ke konci všechno vzdala se teď můžu radovat i ze svého druhého syna. Vím, že je to moc těžký, já jsem probrečela nejednu noc, ale věř, že se to podaří. Mysli jenom na to krásný a ostatní se dostaví samo. Přeji Ti pevné nervy, úsměv na rtech a drž se ten testík zaproužkuje neboj

• Citovat
  • Upravit
36
3.11.04 07:10

Neodpoviem na Tvoje otazky, Meduska, bohuzial, ale ja mam problem podobny. Prolaktin 54 jednotiek, tusim norma je 29, ak sa nemylim.

Zatial som 2 mesiace na medokryptine a duphastone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
3.11.04 10:22

lucka,
zvyseny prolaktin sa moze prejavit tvorbou mlieka. alebo silnym predmenstruacnym syndromom (tak nejak sa to vola). aj muzi mozu mat zvyseny prolaktin a tak isto ovplyvnuje ich plodnost. ale ked bt je ok tak prolaktin zvyseny nemas.
alebo mas menej progesteronu(ten ovplyvnuje zvysenu bt v 2.1/2cyklu) alebo zvyseny testosteron(moze sa prejavit nadmernym ochlpenim-napr ciara od pupku dole, alebo na zenskyc netipickych miestach.)
vsetko ti zistia z krvi.
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.11.04 17:36

Dakujem za vase odpovede. Ja nadalej beriem preventivne pol tabletky denne Parlodelu, aby to uz nestupalo. Trikrat som bola stimulovana Cloctylbegytom a Pregnylom, ale ziaden pozitivny vysledok, len mi to rozhadzalo cyklus. Tak to teraz nechavame tak a dufame , ze sa to podari.Uz som bola aj na laparoskopiu a vsetko v poriadku.Aj manzel je ok.
Clovek by neveril, kolko prekazok moze byt na ceste za dietatom, kym to sam neokusi. Meduska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.11.04 15:06

Ahojky,

i já mám zvýšenou hladinu Prolaktinu. Beru na to Mysalfon už rok. Hladina se mi upravila asi po 3 měsících. Hladinu jsem měla asi 800 jednotek, normál je kolem 50-100 - tuším. Paní doktorka mě skoro posílala na vyšetření mozku, hladina byla extrémně vysoká. Nyní dobírám poslední balení, beru 0,5 tablety denně. Pan doktor mi říkal, že si přece nebudu ničit játra. Doufám, že se hladina pak nezvýší. No, chce to hlavně klid a nemyslet na to, že se nedaří. Když chce člověk moc, chce příliš. Držím všem pěsti.

Nepřihlášená Alenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.11.04 15:31

Ahoj holky, jsem tady nová a hledala jsem konkrétně tento problém. Já mám hladinu prolaktinu v 1. fázi cyklu u horní hranice normy, ale v 2. fázi pak zvýšený 32 jedn. a ve středu mi dr. na:,–(il léky.Tak jak čtu Vaše odpovědi, tak čísla poněkud nesedí, dokáže k tomu někdy říct něco bližšího. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1938
17.12.04 13:33

Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli se někomu po vysazení léků na zvýšený prolaktin, prolaktin zase zvýšil, nebo jak to bylo? Asi za měsíc budu končit po roce s Mysalfonem, lékař mi jej už nechce předepsat, abych si neničila játra. A já mám obavy, zda se mi ta hladina nezvýší znovu. Ačkoli během toho roku, kdy jsem pilule papkala, jsem stejně neotěhotněla, takže by asi nebyla žádná změna :cry: , ale asi mě chápete, že? Chci prostě mimčo.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.12.04 21:10

Prolaktin

Ahojte všichi,
s prolaktinem mám ,řekla bych dlouhodobé zkušenosti.S vysokou hladinou bojuji již několik let a řekla bych ne moc úspěšně.Hodnoty mám i 4200 při normě do 490.Je pravdou,že mě v mozku našli adenom-nezhoubný nádor který produkuje prolaktin ve vysokém množství.
Dvě dětičky již máme,13 a 11 let,otěhotněla jsem bez problémů.Ale mám pocit že tenkrát jsem prolaktin vysoký neměla.
Projevy jsou jednoznačné-velké!!!bolesti prsou,občas vytéká nažloutlá tekutina,prodlužování intervalů menstruace-i 9 měsíců.Hromadění tekutin v těle,občas hrozná únava.
Jezdím pravidelně na kontroly na Karlovo náměstí,užívám léky, po kterých mě není zrovna dvakrát nejlépe,ale lepší už opravdu neexistují.Mívám časté a těžké záchvaty migrény.Operace je prý až to poslední krajní řešení.
A doporučení pana profesotra-těhotenství.Prý je velká šance na úpravu stavu a i adenom by mohl hormonálními změnami zmizet.
Vždy jsme s manželem říkali,že 3 děti chceme.Ale čím je člověk starší,tím víc přemýšlí nad tím aby bylo mimčo zdravé.Těhotenství jsem měla obě komplikovaná-první časté krvácení,předčasný porod,druhé jsem proležela od 6.týdne do porodu,se stehem a na injekcích do 38.týdne.A to mezitím u obou byla několikrát hospitalizace.Vše dobře dopadlo,dětičky jsou moc šikovné,dobře se učí a dělají jen samou radost.
Takže často a ráda pročítám tyto stránky a odhodlávám se k těhotenství-jsem doma ten poslední, kdo váhá,všichni ostatní jásají.Mimčo hrozně chci,jen překonat ten strach.O porodu ani nemluvím-dcera měla 4540 g a 51 cm-ještě dnes mě všechno bolí když si na to vzpomenu.Ještě že jsem měla manžela u porodu-byl skvělý,bez něho bych to asi nezvládla.

• Citovat
  • Upravit
7
1.1.05 17:02

Mně také zjistili zvýšený prolaktin a tak už skoro rok beru Medocriptin (po Mysalfonu mi bylo nějak divně). Hladina prolaktinu se upravila asi po dvou měsících a nic mi není a nebylo, Ms mam pravidelně. Také jsem někde četla, že to může být protože je člověk nějak nemocný, ale nic mi nezjistili, tak nevím, trochu jsem o tom něco hledala na webu, ale nenašla jsem nic rozumného. Každopádně jediné, co mně na těch práškách vadí, že mně způsobují zácpu, tak baštím víc zelí a švestek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.05 12:23

Slunko,
ještě lepší než Medocriptine je Dostinex. Bere se jen drakrát týdně a nemá žádné vedlejší účinky. Mám taky zvýšený prolaktin (adenom hypofýzy) a tak mám již nějaké zkuušenosti:))))) Byla jsi na magnetické rezonanci mozku aby zjistili, jestli je hypofýza v pořádku?
 Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí