Spinkání v jedné posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
847
17.10.04 11:47

Spinkání v jedné posteli

Ahojky,

chtěla bych se zeptat na radu jak naučit 19 měsíční dceru spát sama v postýlce. Až téměř do 1 roku spala sama v postýlce, i když se častěji budila, pak jí měla na hlídání babička a té nechtěla za žádnou cenu usnout v postýlce, tak si ji vzala k sobě do postele. Od té doby nechce spát sama - zkoušela jsem i metodu „nechat ji uřvat“ nicméně jsem docílila jedině toho, ž se tam z toho vzteku pozvracela a bylo mi jí tak líto (a ty výčitky!!), že jsem rezignovala a od té doby spí se mnou. I když bych jí do postýlky položila spící, tak se v noci probudí (dost sebou mele) a neusne pokud neni u mne. Navíc spí nalepená na mě, ruce okolo krku no prostě přísavka. Pokud s ní spí babička, tak jí to neděla a ani se jí nebudí, to samé s tatínkem (i když toho se někdy lekne a dost brečí). Nevím co s tím. Poradíte mi někdo ??

Díky a ahoj Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
18.10.04 09:48

Ahoj Bublino,
spaním sama v postýlce myslíš v jejím pokoji, nebo ve vaší ložnici? Asi bych nejdřív zkusila aby spala v postýlce vedle tvojí postele a nenechávat ji uřvat opuštěnou, ale hladit ji, být s ní, povídat jí, ale nechat ji v postýlce. Na večerní uspávání se mi to neosvědčilo, ale při nočním probuzení to funguje většinou dobře, syn chvilku pláče (do pěti minut max, spíš jen minutu), pak se uklidní a zase usne. Jinak nevím, je to těžký. Já bych malého (15 měsíců) ale nemohla nechat spát se mnou, nevyspala bych se, hrozně se vrtí a každou chvíli mi ručička šmejdí v obličeji.
Hodně štěstí a trpělivosti přeje
 Eva

• Citovat
  • Upravit
2133
18.10.04 10:16

Ahoj Bubino,
jak naucit bezbolestne spat v postylce, to asi neporadim, ale napisu ti, jak to mame my :-)))
Ondra od peti mesicu do roku spal s nama - tak nejak se postupne prestehoval. V roce jsem se rozhodla, ze uz mne to vecny nocni kojeni nebavi, a ze postylka by se mohla pouzivat. Takze jsem z ni odmontovala jednu postranici a ted ji mame prirazenou k nasi posteli. Ondraska do ni pokladame, kdyz usina a on v ni vydrzi vice mene celou noc, protoze ma pocit, ze spi s nama (je to vlastne jenom rozsireni te nasi, ale nemusi byt mezi nama a mame kazdy svuj vlastni prostor). Postupne si na to docela zvykl, myslim, ze kdybych tam ted tu postranici vratila a dala ho tam spiciho, tak by se asi taky pomale naucil…nechystam se k tomu, ale to je jine tema :-)))
Od jeho nocni zavislosti na mne (potazmo mem prsu) ho odnaucoval manzel, ja jsem se na noc vzdycky odstehovala do obyvaku a on mu zpival a pevne objimal a Ondra, kdyz videl, ze tam nejsem, a od tatinka ze mlicko asi nebude, tak se proste zacal budit min a min…
Treba ti to k necemu bude.
Ahoj Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
18.10.04 12:10

Ahoj Bubino,
u nas je to obdobne. Nas Luka spal sam asi do osmi mesicu uplne bez problemu, i sam usinal. Pak jsme ale cestovali, a vsechno se mu to nejak rozhodilo a zacal spat s nama. Taky od te doby sam neusina, ale musime s nim byt v loznici. Asi od roku a pul spal ve sve postylce. Naucili jsme ho to tak, ze jsme ho dali do postylky, ktera je u nasi postele a pres sprusli ho drzeli za ruku. Potom pomalu jsme ruku dali pryc - postupne se to proste naucil. Ale musime s nim byt v loznici, nez usne. Pak spal skoro tri ctvrte roku uplne v pohode. Ted uz ma ovsem zase odbobi, ze s v noci probudi a chce se prenest do nasi postele. Pokud je to nekdy nad ranem, tak ho tam vezmu, behem hluboke noci opet praktikujeme ruku pres sprusli :) Doufam, ze to je jen prechodne obdobi (kvuli zubum) a ze ho to zase brzy prejde. Preji hodne stesti a pevnou vuli v nauceni holcicky mit rada svou postylku :D
Ahoj,
Kristyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí