Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky.o)))
rozhodla jsem se, že se zkusím touto cestou informovat, jestli někdo nemáte recept na koutky.
Opar jsem v životě neměla a koutek mám po 4-tý v životě, ale dává mi pěkně zabrat. Vím neumírá se na to.o), ale už mě to tak trošku vytáčí. Mám ho už asi měsíc, nepomáhá ani Framykoin. Nevíte jak na něj?
Ano uznávám, je to i má chyba - ráno zapomenu - zívnu a ačkoliv se chtěl užuž zahojt, tak se na mě zase pěkně rozšklebí - no a na jablka jakbysmet. Beru těhu vitamíny a prokládám to občas ještě pangaminem, ale asi se mu u mě líbí.
Nevíte jak s tou mrchou zatočit????
Díky za tipy.
Markéta 17+4
Ahoj Markét,
já jsem na koutky vždycky dost trpěla. Ale teď, co jsem snažilka, beru Calibrum Babyplan (třetí měsíc) a koutek jsem neměla ani nepamatuju. Vždycky mi na to zabíral B-komplex - dvojitá dávka - ale to teď asi nemůžeš, kvůli převitamínování, viď? No a ještě jsem si ho vždycky hodně natřela. Nejlepší je nějaký krém na ruce nebo na obličej, radši spíš hydratační než mastný. Všechny pomády a mazání na rty jsou v tomhle případě docela na …
Snad to trošinku pomůže.
Milli
Ahojky,
asi to bude znít divně, ale mně pomáhla pasta Fluora. Sice to prvotně štípe, ale pomůže to ![]()
Peta
Markéto, můj kamarád na koutky dost trpěl. Jako první pomoc používal tu zelenomodrou pastu na zuby Fluora a v lékárně kupoval zinkovou mast a před natřením si to omýval heřmánkem, nebo desinfikoval lihem. Co vím, opravdu na to zabírá vitamín B, ale vzhledem k tomu, že bereš těhu vitamíny, tak bych to moc nedoporučovala. Ale bacha na to, ty koutky můžeš mít rozbolavělé taky kvůli přebytku „Béčka“. Jo, taky jsou na to dobré kvasnice - jako obklady i jako polívky nebo pomazánky (právě proto,že je v nich taky béčko, ale v přijatelnější formě pro tělo, než tabletky). Nezbývá, než vyzkoušet, co ti bude pomáhat, ale opary jsou fakt daleko horší. Takže kvasnicím zdar a bacha na jablíčka ![]()
super. Moc děkuju všem za tipy. Koupím Fluoru, zinkovou mast mám doma tak uvidím jak to zabere.
Právě že z braní toho dalšího b-čka mám strach tak to nepřeháním - ten Pangamin jsou v podstatě pivovarnický kvasnice - a taky je beru jen občas.
Jo holt tělo bylo zvyklý na přísun pivíčka se spoustou b-ček a to se mu ted nedostává.o)))
Markéta
Ahoj holky, nechápu proč se bojíte brát vitamín B. Ten je přece rozpustný ve vodě a tak se nadbytečné množství vyčůrá pryč a je to.
Samozřejmě jiný problém nastává u vit. A,D,E,K - ty jsou rozpustné pouze v tucích a v těle se většinou kumulují v játrech.
Ale v těhu vitamínech je B poměrně dost - beru Calibrum mamavit nebo tak nějak se jmenuje a vím, že když jdu na záchod tak bezpečně poznám, kdy mám Béčka nadbytek ![]()
mě nikdy nic jinýho nezabíralo…
ahojte, mozno sa vam to bude zdat smiesne alebo nechutne, ale ja mam taku babsku radu:
niekde som sa docitala, ze na kutik sa ma naniest usny maz - teda vycistit si spachtlickou s vatickou ucho a tym potom kutik potriet. kutikmi trpel moj manzel, nic mu nepomahalo a toto fakt zabralo. dokonca fungoval aj moj, kedze on si odmietal strcit spachtlu do ucha ![]()
fakt sa nesmejte, zabralo to.
Víš, Katinko, je spousta „nechutných“ zůsobů léčení. Moje babička třeba nikdy nepoužívala na rány peroxid, ale bebí počurala. Dávala si na krk proti angíně počuraný hadřík a zabalila to do ručníku…možná i na ten koutek by to pomohlo, ale k něčemu takovému se člověk dlouho a těžko odhodlává. Jo, jak píšeš o tom ušním mazu, ten je dobrý i na akne pupínky ![]()
Markéto, ještě mě napadlo, zkoušela jsi koutek potírat vitamínem E? Koupíš kapsličky s vitamínem, kapsli propíchneš a tím to natři. Já si ho míchám do pleťového krému a je to fakt dobře hojivé.
Ahoj holky,
mě začala puberta zřejmě od dvaceti,protože podobnými nesmysly jako opary,koutky a pupínky velikosti mexického dolaru,které se nemůžou mačkat,jsem do té doby neznala
..
Před 3lety jsem se dočetla o Tea Tree oil od Australian bodycare a zkusila ho..Je ho sice maličko,ale ta lahvička 7,5ml mi vydržela skoro 2roky a stojí okolo 100Kč v lékárně..Sice smrdí,ale doba hojení těchto nepříjemných kožních problémů se zkrátila min. o polovinu..
Takže fujtajblům třikrát zmar…
holčiny, teď jsem dotelefonovala s mamčou - ona je na bylinky a říkala, že si na koutky, opary atd. přikládá na noc okvětní lístky lilií - no teď je už asi neseženete.
Tak říkala, že apoň potřít lihem na vysušení a poťukat vývarem z řepíku. Ten používáme celá rodina. No a nafedrovat se Béčkem.
Len tak narýchlo, ak máš možnosť, zožeň si niekde B-vitamín injekcie. Tým roztokom si natieraj kútiky. Kútiky vznikajú pri nedostatku B-vitamínov.
Holky supr, díky za rady! Na koutky trpím a od toho, co jsem těhotná mám vlastně pořád jeden nebo oba natržený. Děs!!!
Pangamin nezabírá, krémy také ne, ani heřmánková mast. Pak kamarádka poradila nechat vysušit a také nic moc. Spíš to bolí a udělal se mi až do krvava. Zkusím koupit přímo ten B-komplex jestli bude lepší než pangamin a Flóru.
Ušní maz mám zatím na posledním místě ![]()
Zuzka 14tt
Ahoj me vzdycky pomuze na 100% Tea Tree oil od Australian bodycare jako Kokhine.. jak na koutek i na opar.. paaa
Maty
Můj pomocník číslo jedna je oční mast ophthalmo septonex. Mám to od kamarádky. Hned jak cítím, že se mi dělá koutek, tak to máznu touto mastí a většinou mi ani nepropukne. Horší je, že se mast musí po krátké době vyhodit. Ale mně to za to stojí. ![]()