Půlroční snažení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
665
1.9.04 17:11

Půlroční snažení

Milé holky,

chtěla jsem se s Vámi podělit o mé věčné zklamání. Dnes je to přesně 1/2 roku co se s manželem snažíme o miminko a ono stále nepřichází :cry: . Vím není to tak dlouho, ale i tak to bolí s každým dalším měsícem neúspěchu.

HA jsem vy:,–(ila v březnu 2003, před naší svatbou, to jsme zatím s manželem o mimi neuvažovali. Chtěla jsem, aby si tělo trochu odpočinulo po těch 5-ti letech s hormony. Začlo to letos v únoru, kdy se má MS zpozdila o 14 dní. Měla jsem typické těhu příznaky: bolest v kříži, únava, ranní nevolnost, pořád naměkko, prsa nalité a bolavé tak, že jsem ani nemohla nosit nic uplého. Test však byl negativní a po 14-ti dnech jsem to bohužel dostala :( (MS byla velice silná a bolestivá jako nikdy). To jsme si s manželem poprvé řekli, že miminko moc chceme. Nevadí, všechno se přece nemusí zadařit napoprvé, shodli jsme se. A tak začlo naše opravdové snaženíčko. Bohužel každý měsíc a není tomu tak ani dnes, vždy MS v přesném termínu přišla. Dokonce ani dovolená u moře před 14 dny nepomohla, MS si dnes na den přesně naklusala :twisted:
Má doktorka mi řekla, že je to zcela normální a že až to bude tak rok až rok a půl tak ať přijdu, že se podívá v čem je problém. Nepomohlo ani to, že jsem od června do srpna mívala MS 2× za měsíc (naštěstí se to teď urovnalo, snad je to tou dovolenou a nemocenskou, kterou už končím). I s tímto mě odbyla :?: , že to je jen stres, aniž by se na mě koukla, zda není něco v pořádku. Proto až mi skončí MS, jdu k jinému lékaři, protože se mi takové jednání nelíbí :evil:

Vím, že nás je tady na emimču spousta, které zatím čekáme na to naše štěstíčko. Proto touto cestou hledám nějaké rady jak pomoci těhulkovství či Vaše nározy na jednání mé DR.

Děkuji snažilka Lucka :wink:

PS: Neznáte dobrého gynekologa v Havířově??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.9.04 18:05

Milá Lois,
ohledně Tvé lékařky: ta MS 2krát za měsíc mohla být opravdu jen stres, ale přece jen se tvá doktorka na tebe měla podívat, od toho tam přece je, ne? Jestli s ní nejsi spokojená, tak určitě zkus jiného doktora. Prohlížet se má, znám totiž případy, kdy se to dost vymstilo. Moje doktorka prohlíží „hlava nehlava“ každého, kdo se jí dostane do ordinace, a to i tehdy, když žádné potíže nepociťuješ :)
S tím miminkem - my se začali snažit na začátku ledna, a vím, jak jsem z každé přišlé MS byla nešťastná. Už po 2 měsících jsem obvolávala kámošky, za jak dlouho se to povedlo jim. Připadala jsem si už snad skoro neplodná.
Pak jsem dostala takovou radu: právě ve chvíli, kdy se s manželem snažíte, aby to miminko vzniklo, tak se na to nesmí myslet. Tak jsem to tedy zkusila - na chvíli jsem si prostě úplně zakázala myslet na miminko a při „tom“ jsem si fakt jenom užívala ty příjemné pocity, které při tom člověk má. A vyšlo to :o)
Poradila jsem to i kámošce a taky se povedlo.
Já sama věřím, že tohle není žádná rada zbůhdarma. Jedné naší známé to totiž řekl sám její lékař - snažili se o mimčo už rok a nic. A on jí místo léčby pro začátek poradil tohle, a za chvíli otěhotněla.
Já vím, není to žádný extra návod, ale tady v okolí jsem pozorovala lidi, kteří si už byli tak strašně jistí, že nemůžou mít miminko, že si děťátko adoptovali. Znám už celkem 3 případy, kdy hned po té adopci maminky otěhotněly, fakt.
Tohle je prostě zázrak přírody, jak se říká. Možná si s náma někdy jen tak hloupě hraje, ale věřím, že když jí dáme volný průběh, tak si poradí.
Tobě přeju, abys zažila ten šimravý pocit ze dvou čárek na testovacím proužku a všechno to, co přijde potom :o)

Tak hodně zdaru!
Petra 28tt

• Citovat
  • Upravit
665
1.9.04 18:24

Ahoj Petruš,
velký dík za odpověď a radu, ale bohužel i já si zakázala na to nemyslet (to bylo na dovolené na Djerbě, kde jsem si naše tuleníčko užívala a vůbec jsem nepomýšlela na otěhotnění). Všechno jsem hodila za hlavu a až dnes, když přišla MS mě napadlo, že se to vlastně nepovedlo.
Ale i tak dík a třeba se to zadaří.
 Lois

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.9.04 19:18

Jojoj,
tak na Džerbě to nevyšlo, ale jo, určitě se zadaří. No v každym případě kdyby byla někde chybka, ať u tebe nebo u manžílka, tak se to dá zjistit a dneska už přece i pomoct. Tak kdybys náhodou přešla k jinému lékaři, zkus trochu zalhat a řekni, že už se prostě snažíte rok a můžeš požádat o nějaký zevrubný vyšetření, třeba by pak měla tvoji dušička větší klid.
Možná je tohle blbost, moc na to nevěřím, ale holky prý mají na hřbetu ruky - pod malíčkem - takový ty hlubší čáry, a prý to ukazuje počet dětí. Já mam na každý ruce dvě, takže jsem zvědavá, jestli to bude pravda ¨ :-))) - babičkovský klepy.

pa Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.9.04 19:30

Bohužel, já mám na ruce taky dvě čárky, takže se musí zadařit. Na malou lež jsem už taky pomýšlela. Přeju Ti pohodový zbytek těhulkovství, tak i pozdější roli maminky :D

• Citovat
  • Upravit
2518
1.9.04 20:07

Milá Lucinko,

my máme s přítelem 10.9.2004 výročí… rok snažení! Vím, jak se trápíš, ale nejlepší je na to nemyslet!!!
Povětšinou Ti lékaři řeknou, že po roce snažení se začnou o Tvé tělo zajímat (aspoň mě to bylo řečeno). Je to obvyklý postup, protože půl roku je krátká doba.
V první řadě by měli vyšetřit Tvého partnera a poslat ho na spermiogram, stejně tak Tebe poslat na krev, aby věděli, zda dochází k ovulaci a udělat další různá vyšetření.

Zkus se podívat do snažilkovského deníčku „Holek z diskuze těhule?“. V 10-tém díle je směs čajíčku, která pomáhá k početí, pijeme to tam skoro všechny snažilky:-). Stejně tak pomáhají vitamínky. Pro muže vitamín E a pro ženu kyselina listová. Já jsem si koupila Calibrum Baby Plan, tak uvidím, zda se nám konečně zadaří!!!

Držím Ti moc palečky, aby se Vám mimi co nejdřív povedlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.9.04 20:16

Ahoj holky,
i my se snažíme už nějakou tu dobu a zatím nic. Ach jo. Někdy si říkám (jako určitě každá z Vás), že jsem snad neplodná. Přítel mi na takové blbosti zakazuje myslet, tak snad ví, o čm mluví. Držím nám všem pěsti aby do roka a do dne jsme každá chovala svého drobečka. Tfuj, tfuj, tfuj. Lucka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.9.04 21:06

Ahoj holky, i já se s váma musím podělit o naše zatím marné snaženíčko o drobečka. Po vysazení HA/po 7letech 12/03/, mě moje doktorka řekla že máme cca 2 měsíce počkat at se tělo dá dohromady. Jenže ouha po půl roce /v květnu 2004/ jsem šla na kontrolu a hlavně s problémem že moje MS chodí tak jednou za dva měsíce. Moje doktorka mě odbyla slovy že to chce čas a že mám přijít/ když se to nepovede/ v litopadu. Tak jsem si řekla dost a našla jsem si v květnu v Podolí doktora/ přes známého/ a ani jsem mu nenusela lhát že se snažíme „teprve“ půl roku a hned mi začal dělat nespočet vyšetření, protože se mu to zdálo divné./vyšetření horm. profilu, ultrazvuku, manžela poslal na spermiogram/, a nakonec bylo zjištěno, že při tak dlouhých cyklech nedochází k ovulaci, tak mi na:,–(il Clostibegyt, /na vyvolání ovulace/, který akorát začínám brát. Tím chci závěrem říct, že jsem moc ráda ,že se mnou zavčas začal někdo něco dělat, i pro můj klid.
Takže vám mooooooooc všem přeju příjemné snaženíčko, se dvěma čárkami nakonec.
Mějte se pa pa Lenka.

• Citovat
  • Upravit
14
2.9.04 08:13

Ahoj holky, i když do této diskuze asi již nepatřím, nedalo mi to abych se s Vámi nepodělila o své zkušenosti. V den mých 30. narozenin jsme se s manželem rozhodli, že by bylo fajn mít prcka (to bylo loni v prosinci). Tak jsem asi po 12 letech vy:,–(ila HA a začali jsme se „snažit“. MS byla však nepravidelná - nebo spíš pravidelná přesně po 6 týdnech. Když se nám asi 3 měsíce nedařilo (už jsem pomalu propadala panice - nepravidelná MS a tím pádem menší šance na otěhotnění, 30 let na krku apod.), šla jsem ke svému lékaři a ten mi doporučil měření a zaznamenávání bazální teploty. Zároveň mi lékař předepsal k užívání 2-krát denně kyselinu listovou. Každé ráno (od dubna) před vstáváním jsem si tedy změřila teplotu v pochvě a zaznamenala do menstruačního kalendáře. Když teplota vyskočila nad silnou čáru (bohužel si již nepamatuji hodnoty teploty, ale lékař Vám to jistě vysvětlí - bylo to jen 2 dny v cyklu - v mém případě až na přelomu 5 a 6 týdne), měli jsme plodné dny a tak jsme se „snažili“. Měli jsme ale asi obrovské štěstí, protože hned první měsíc jsme zjistili, že teplota neklesá zpět, což byla známka těhotenství. Udělali jsme si tedy baby test a objevily se 2 čárky - to bylo radosti. Takže teď si užíváme těhotenství a prcka čekáme v polovině ledna.
Chtěla bych Vám všem popřát hodně pohody a ujistit Vás, že Vám všem budu strašně moc držet palce - určitě nakonec každá z Vás zažijete takový nezapomenutelný den jako já, kdy se Vám objeví ty magické a tolik očekávané „dvě čárky“.
Zdraví Hanka 20.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.9.04 09:55

Milá Lucinko a ostatní snažilky,

nedá mi to, abych Vám nenapsala mojí zkušenost, snad Vás trošku povzdbudím. S přítelem jsme se snažili o miminko asi půl roku, už jsem pomalu začínala panikařit a bála jsem se, že to asi nepůjde, že jsem divná a tak dále, to asi všechny známe. Potom jsme se přestěhovali a kolem nového bytečku bylo šílený práce, předělat elektriku, oškrábat zdi, vymalovat, vysekat odpady, vybourat dveře atd atd atd (prostě moc toho bylo), na miminko jsem dočista zapomněla, byla jsem spokojená, že budujeme svoje hnízdečko a když jsem si říkala, jak jsem šťastná, a že pokud tak za rok se podaří to miminko, budu nejspokojenější člověk na světě, ani jsem si nevšimla že MS se potvůrka nějak opozdila.

Nakonec jsme na miminko nemuseli čekat a naopak máme honičku,abychom všechno stihli než budu mít místo břicha obří balon. Nemusím asi ani psát, že jsme ohromně šťastní a na to naše medvíďátko se moc těšíme.

Holčinky, ono to opravdu asi chce pustit z hlavy, vrhnout se na něco jinýho, naplánovat si dovolenou na lyžích nebo nějakou bláznivou sportovní aktivitu, která v těhotenství opravdu provozovat nejde a ono to určitě přijde. Moc vám držím palce.

Zdraví Míša s Medvídětem (20 tt).

• Citovat
  • Upravit
107
2.9.04 12:33

Neplodnost?

AHoj holky, taky mi to nedá abyh nereagovala… O mimi jsme začali mluvit v zari lonského roku ale načisto bez ochrany jsme na něm začali pracovat až od nového roku.. Bláhová jsem si myslela že se to hned povede, takže menstr. byla velkým zklamaním.. a když to bylo jeste další měsíce byla jsm si jistá, že jsem neplodná bud já nebo přítel.. Známá které jsem se s tím svěřila má známéhodoktora v snatoriu pro léčbu neplodnosti, tak mne k němu dohodila.. Pro začátek mne vyšetřil běžnou kontrolou a stery z čípku, zda nemám zánět a vzal na mne vnitřní ultrazvuk k vůli cystě. Byla jsem zrovna asi 9 dni od menstr., takže se zaradoval a vyzkousel rovnou metodu měření folikulů (vajíček), a řekl mi, že podle velikosti by ovu měla proběhnout za 3-4 dny, takze 4 a 5 den naordinoval snaženíčko.. Holky, snažili jsme se za ten měsíc opravdu jen ten 4 a 5 den a povedlo se !! Nyní jsem 15+1tt..
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
2.9.04 13:33

Ahoj holky,
velký dík za vaše reakce. Moc mě povzbudily, protože jsem pomalu začínala být docela nervní z toho, že se nedaří. Vím je nás mnoho co stále čekáme na ty vytoužené 2 //, ale věřím, že i nám se to jednou povede a budeme se radovat :D

Míšo: taky máme nový byteček a první 3 měsíce snažení jsem měla hlavu jen pro novou kuchyň a dokonce jsme teď absolvovali dovolenou, kde jsem taky byla myšlenkama jinde, ale asi se přece jen ten červík do mé hlavinky zavrtal moc hluboko, že to nestačilo :wink: Ale určitě to jednou přijde, teď se chci přihlásit do Tai Chi.

pa Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.04 08:36

Ahoj Lucí,

juj nová kuchyň, o té mi ani nemluv, my s ní máme takových problémů, že se jí snad nedočkám, už přes měsíc kolem toho lítám a pořád vyvstávají nějaké problémky, ale bude krásná (doufám) kombinace buk s vanilkou a k tomu takové sluníčkově oranžové dlaždičky, už se těším :)

Vytoužené miminko určitě přijde, nevěš hlavu, myslím si, že pod vánočním stromečkem bude nastávající tatínek rozbalovat balíček, ze kterého vykoukne fotečka fazolky, moc bych ti to přála. Jen se mi trošku nezdá chování tvé dr. ty jsi žena a její pacientka, ppokud cítíš, že něco není v pořádku (což MS 2× měsíčně není), měla by tě prohlédnout, vyšetřit hladinu hormonů, za více než půl roku po dobrání HA by se tělo už snad mělo dostat do normálu. Také zkus brát kyselinu listovou a vitamín E, moje Dr říká, že je to vitamím plodnosti. Držím palce a těším se na pozitivní zprávy od tebe. Hlavně si užívej tuleníčko na plný pecky, prý to má taky vliv :). Přeji stálý úsměv na tváří.
 Míša.

PS.: Ještě malý návod, mám známou, která se snažila více než rok, potom na radu kohosi vyzkoušela tulení v období MS. Třeba to stojí také za pokus. Každá jsme holt jiná.

• Citovat
  • Upravit
665
3.9.04 10:12

Ahoj Míšo,
no však nás ta kuchyň stála mnoho sil. Jen příprava (bourání, voda, elektrika, vymalovat …) nám vzala 3 měsíce, protože si vše dělal manžela sám, no a montáž, ta trvala jen půl dne. Ale stojí to za to, je fakt nádherná (světlá olše s nerez spotřebiči a doplňky). To se mi to vaří :P
No na jednání mé doktorky už kašlu, po skončení MS jdu jinam.
Tak pa a díky za rady a povzbuzení :D

Lucka

PS: tuleníčko si užíváme, už jsme vyzkoušeli tolik triků, ale asi na to moc myslím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.9.04 20:14

Ahoj Lucko i ostatní snažilky,
chci se s vámi podělit o dobrou zkušenost s „lady fertility testerem“, který jsem si objednala přes internet, ale už nevím přesně, na jaké adrese, ale určitě to vyhledáte - je to mikroskop na určování plodných (neplodných) dnů. Měla jsem delší cyklus (34dní), a tak jsem si chtěla určit termín ovulace - no a vyšlo to při 3. cyklu!! Nyní jsme v radostném očekávání, přestože máme už mimi po umělém oplodnění a lékaři nám řekli, že má manžel hodně sníženou plodnost. No a vitamíny pro manžela taky zřejmě udělali své (kombinace Zinek, Selen, E, koenzym Q10 … od firmy NordPharma). No a hlavně jsme si prostě užívali a na nějaké „následky“ moc nemysleli. Teď budeme mít honičku, ale jsme šťastní.
Hodně zdaru!!!
 Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí