Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Slnecnica,
jestli je to takhle, tak by to vypadalo nadějně. Moje kamarádka měla test pozitivní až deset dnů po vynechání MS.
Další test za pár dnů je určitě dobrý nápad! A jestli ani tam se ti nic neukáže, zkus zajít za Dr. na agolutinovou injekci - pokud budeš těhu, tak to mimíska podpoří a pokud ne, tak to alespoň urychlí příchod MS, aby jsi se mohla zase začít snažit.
Držím palečky, aby to byly //
Milli
Milli, dakujem za povzbudenie a radu. Ozvem sa bud.tyzden.
pekny vikend
Slunecnica,
pokud chceš, připoj se k nám. Je nás pár v Deníčku holek z diskuze Těhule? v sekci snažilek. Je fajn, když si můžeš popovídat s holkama, který řeší podobné otázky. A pak se s námi můžeš podělit, až budeš dvoučárková ![]()
Milli
Miilli, velmi pekne dakujem za pozvanie, ked budem mat trocha viac casu v praci, tak sa urcite pripojim
Ahojky, mám k Vám vše velkou prosbu. S manželem se snažíme o miminko už přes dva roky a zatím bezúspěšně. Dnes jsem na gynekologii dostala Clostilbegyt. Nemáte s ním náhodou nějaké zkušenosti ?? Co negativní účinky???? Povedlo se Vám otěhotnět a za jak dlouho ????????? Díky moc za odpovědi.
Matyska
Ahoj holky,
tak jsem si ve čtvrtek došla pro výsledky krve. Doktorka mi hned píchla vyvolávačku (Agolutin), i když MS meškala jen 2 den. Ale to prý aby mohla začít léčba rozházených hormonů. Napsala mi Orgametril, ale po přečtění návodu jsem zjistila, že to spíše zabraňuje MS a špinění, tak nevím co chce vlastně léčit
. No MS zatím nepřišla a až dorazí mám volat doktorce a ona mi řekne jak brát ty prášky.
Nemáte některá z Vás zkušenosti s tím Orgametrilem a za jak dloho by měla přijít MS po injekci
?
Díky Lois
Ahoj Lois,
s tím Orgametrilem zkušenosti nemám, tak Ti neporadím. Já beru na srovnání měsíčků Duphaston.
Mě když dlouho nepřicházeli měsíčky, tak mi sestra píchla Agolutin a říkala, že to dostanu do 10 dnů. Dostala jsem to den 8.
Přeji brzké těhulkovství (i my se snažíme už 6 měsíců
).
Pááá Lucka
Jo a ten Clostilbegyt je na ovulaci. Dost holek po něm otěhotnělo! Mrkni do témat na diskuzy, určitě tam o něm někdo psal. Také přeji co nejdříve bříško
.
Lucka
Ahoj, no tak se k mému snaženíčku přidaly další komplikace
Dnes jsem musela k doktorce, protože se mi přes víkend zduřely uzliny na krku a děsně bolí. Tak mě hned hnala do nemocnice na vyšetření, kde mi zjistili větší výskyt uzlin a vzali krev na testy: Mononukléozy, toxoplazmozy, toxokarozy a dalších infekcí. V pátek budou výsledky, tak se modlím ať to není ta toxoplazmoza, protože to bych ji měla napořád. Sice to nedělá „skoro“ žádné potíže, až na to, že kdybych otěhotněla, tak bych chodila po doktorech, zda je mimi v pořádku či nikoliv. Taky hrozí potraty či vrozené vady, tak ať to je jen něco neškodného ![]()
Nemáte nějakou radu na zduření uzlin a jejich bolest? Nechci do sebe pořád cpát brufeny a doktorka mi zatím nic nedala, než budou výsledky.
Tak papa holky a držte se a množte se ![]()
Lucka
AHoj Milli, ako som povedala, ozyvam sa. Vcera som bola u lekara, dal mi vyvolavacku, pretoze mi MS meskala 2 tyzdne. Povedal, ze to na tehotenstvo nevyzera. Skoda.
Teraz si pockam na MS a potom dufam zacnem zase normalne fungovat. Tiez mi odporucil merat si bazalnu teplotu, ze to mozme po case vyhodnotit a uvidime.
vsetkym snazilkam prajem skore //
Ahoj Slnecnica, to je mi líto, že to nevypadá na //. Já si měřím BT už půl roku a zatím jsem vždycky měla OVU, ale dosud se nám nezadařilo. Ale teď jsem zaznamenala jednu změnu. Od zkončení poslední MS piju speciální bylinkový čaj pro snažilky a cyklus se mi najednou zkrátil z obvyklých 45-49 na asi 30 dnů. Mršku čekám o víkendu, tak uvidíme. Jestli chceš, napíšu ti recept na ten čajík.
Milli
Ahoj Mili,
mě by ten čajik docela zajimal, napiš ho prosim Tě, nebo mi dej vědět, kde ho najdu.
Čau Lina
Milli, ten recept by aj bodol. Dakujeeeeeem.
Inak je 6.den po Ag. inekcii a MS stale nikde.
Stalo sa uz niekomu, ze i napriek nepredpokladanemu tehotenstvu a Ag.inekcii sa predsa len potvrdilo tehotenstvo? Inak nemam ziadne ine priznaky.
pekny den, ![]()
Ahoj holčinky,
omlouvám se za to, že mi to trvalo trochu déle, ale dostanu se na net jen v práci. A tady je ten recept:
100 g třezalky
100 g kopřivy
100 g kontrihelu
50 g hluchavky
30 g měsíčku
20 g řebříčku
Všechno se smíchá (je toho docela kýbl) a pije se to mimo MS. Takže začít první den po skončení MS a třikrát denně spařit půl lžíce čtvrt litrem vody, nechat 15 min. vyluhovat a pít. Je to z knihy od Marie Treben, takže se nemusíte bát, že by to byl nějaký nesmysl. Mě to, jak už jsem psala, pomohlo na výrazné zkrácení cyklu (piju první cyklus) a momentálně jsem DC32 a zatím nic. Tak uvidíme.
Doufám, že vám ten čajík bude k užitku.
Slnecnica, já jsem dostala MS za tři dny po Agolutinu, ale prý můžeš MS dostat do 14 dnů. Takže ještě bych asi pár dnů vyčkala a pak můžeš zkusit testík. Já jsem se tentokrát obrnila trpělivostí a testovat budu až DC35.
Milli
AHoj Milli, moj cyklus je priemerne 29 dnovy, niekedy aj 33 dní. Zatial sa nesledujem pocas cyklu, aj som si citala BT, viem o OVU testoch, ale nechcem to takto silit zatial. Rada by som, aby to bolo nahodne a spontanne bez akychkolvek priprav.
Milli, myslis, ze sa mi oplati robit este raz test niekedy bud. tyzden?
diky.