Spermie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
20.7.04 10:24

Spermie

Ahoj holky…Může te mi některá poradit ?

Manželův spermiogram vyšel…
Množství 1,4 ml
Počet 35 mil/ml
morfol. 30% normy
Asthenospermie

Co to všechno znamená a co si o tom myslíte?
Máme naději na přirozené oplodnění??

Děkuji Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.7.04 11:37

Ahoj Jadelka,
množstvo v ml a 35mil/ml je ešte v norme/ t.č. považuju normu do 20mil/ml/, horšie je to s morfologiou- len 30 % zo všetkych spermii je v poriadku/ostatne maju rozne tvarove anomalie/,asthenospermia-znamena horšiu pohyblivosť- a to je najväčši problem…Mam manžela s podobnym problemom, po na:,–(ení zinku, selenu a koenzymu Q sa počet zvyšil na 80 mil/ml,pohyblivosť sa zlepšila na normu,ale napriek tomu som po 4. neúspešnej IUI.....ale nevzdavam sa, zistili sme s lekarom, ze to nie je uplne beznadejne,HCG mi minule zacalo stupat, len potom predsa prisla MS…takze verim, ze sa raz stretne ta spravna spermijka a vajicko a bude z toho zdrave miminko a my budeme najstastnejsi na svete.....Prajem vela stastia a skoro // nam obom.
Ahoj zuzka

PS: vyvoj spermie trva asi 80-90 dní, počet sa sice začne zvyšovať pomerne skoro, ale pohyblivost až pri vytvoreni novych spermii- takze uplne zlepšenie spermiogramu mozno ocakavat nasjor po 3 mesiacoch

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.7.04 20:17

Ahojky
děkuji za informace, docela mě potěšily. Koupila jse manželovi zinek, selen a vitamín E, kterému se prý říkalo Vitamín Lásky. Zkusím jěště koupit koenzym. Tak uvidíme. Zatím to ani jeden z nás nevzdává. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.8.04 09:45

Poradíte prosím?

Ahojte žáby.

Můj dotaz souvisí se spermiogramem, ale nenavazuje přímo na tuhle diskusi. Taky už se s manželem nějaký měsíc snažíme a bezúspěšně. No a tak nás napadlo, že by si manžel mohl jít nechat vyšetřit spermie. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte, musí-li mít manžel doporučení od obvodního doktora, nebo jestli se toto vyšetření hradí. Prostě jak na to. Jsme oba z Brna. Případně, jestli někdo máte zkušenosti, kam je nejlépe v Brně zajít.

Díky

Jitka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.10.04 07:35

Ahoj Jitko,

doporučení na spermiogram by ti měl dát tvůj gynekolog a je to hrazené pojišťovnou.

Míša

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.10.04 18:48

Nevíte náhodou, čím podpořit funkci spermií ??? Aby byli čilejší a dostali se snáze k vajíčku. Slyšela jsem, že výborný je vitamin E, ale jaký ?? Který je nejsilnější?? Pak selen ?? No nevím.
Máte někdo zkušenosti, co Vás dovedlo k vytouženému miminku ???

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.10.04 08:55

Ahoj.

Dík za info Míšo. Nakonec jsme s manželem usoudili, že zajít k mému gynekologovi bude nejrychlejší. Tak jsme to udělali a zjistili jsme, že máme málo pohyblivé spermie a hodně jich je tvarově špatných. Žádná sláva, ale zase je tam aspoň něco. Doktor doporučil užívat multivitamín Calibrum a Carnitargin, nebo Neo carnitargin. Taky jsem měla tendenci okamžitě do manžela nacpat samotný zinek, sele, E a menší dávky A. Asi je to individuální. Můj doktor na to řekl, že komplex vitamínů je lepší, obsahuje i hořčík, měď a tak a že někdy vysoké dávky jednoho prvku mohou spíše uškodit. Kontra k tomu v prodejne vitamínů mi řekli, že dávky zinku, E a Selenu nejsou tak velké, aby uškodily. Čert se v tom vyznej. Takže zkoušíme vytamíny, být v pohodě a doufat. Začali jsme uvažovat i o homeopatovi a nebo o nějakém osvědčeném bylinkáři. Nemáte někdo nějaké informace o někom toho typu v Brně?

Jitka

• Citovat
  • Upravit
12.2.15 16:05

spermie

Ahoj devcata mam dotaz, jak dlouho se udrzi spermie v tele z pritelem sem mela styk prej 3-4 dnema a nestihl vytahnout penis a vsechno slo do me poradte :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2498
12.2.15 16:11

@nikolka1997 ahoj..kdyz maji vhodne prostredi pry i 2-3 dny..nektere dokonce i 5dni.. 8o mas ted nekdy ovulaci? Nebo kdyz si si nebyla jista mela sis zajit pro tabletku proti zabraneni pripadnemu otehotneni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.15 19:31

Zannkaa

Delala jsem si test 2× ale vysel negativni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.15 22:54

ahoj

Ahoj chtela bych se zeptat, uz je to asi tiden co SME z pritelem meli pohlavni styk. nestihl vytahnout penis, jak dlouho trva nez zistim jestly sem tehotna, porad me boli brycho a je my na bliti dekuji moc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí