Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
chcela by som sa spytat, co je pravda na tom, ze v zaujme bezpecnosti plodu sa doporucuje prerusit uzivanie antikoncepcie 3 mesiace pred planovanym tehotenstvom. Naozaj musim cakat taku dobu a az potom sa mozem snazit? ![]()
Dakujem za odpovede.
Ahojky,
moje doktorka mi řekla, že se můžeme snažit hned, že ta antikoncepce obsahuje nízkou dávku hormonů…Brala jsem 5 let Logest a otěhotněla jsem hned a nemám s mimčem problémy. Jsem 32tt.
Gabča
mne sa to sice nezadarilo hned po vy:,–(eni, ale myslim ze pri lieceni neplodnosti je aj toto jedna z metod. na 3 mesiace sa na:,–(i antikoncepcia a potom sa zene odporuci hned otehotniet. ale asi to zalezi aj od druhu ha.
danka
Ahoj,
závisí to na druhu HA kterou užíváš. Mě doktor po 7 letech braní Triregolu doporučil 2 měsíční pauzu. Než jsme se rozhodli pro druhé dítě, brala jsem 1 rok Cilest a to mi doporučil začít se snažit hned po vysazení. Takže se asi zeptej svého gynekologa jestli je nutná pauza u Tvojí HA.
Katka 31tt
Ahojda,
napíšu svůj názor. Mě byl doporučen 1 měsíc, tělo se „rovnalo“ tak ten jeden cyklus, teď už mi dobře a cítím se perfektně.
U dlouhodobého užívání -což byl i můj případ - se doporučuje urovnat cyklus, aby jsi příliš brzy nehonila tělo z jedné hormonální nerovnováhy ( a to užívání HA určitě je) do druhé „těhotenské“.
Ale je to věc silně individuální. Někomu to problém nedělá jako třeba Gabče, někdo má problémy 1 měsíc, a někdo chodí ještě za půl roku na vyvolávačky.....:-(
Léčebný efekt nasazení HA na zvýšení plodnosti funguje jen u krátkodobého užívání, jak jsou již zmíněné ty tři měsíce.
Doporučuji ti nechat tomu ten 1 měsíc, aby přišli první měsíčky, aby
jsi věděla, že funguješ správně ![]()
A pak vzhůůůůru do snaženíííííčka !!!!
Tereza
Mě můj lékař řekl,že stačí počkat jeden cyklus a pak hurá do snažení.
Brala jsem asi 6 let Cilest,pak 3 roky Triregol.Otěhotněla jsem 3.měsíc po vynechání,takže vlastně na druhý pokus.První cyklus jsme se chránili.
Myslím si,že co lékař,to názor.
Ale ten 1 měsíc bych počkala,je to výhodné i pro stanovení termínu porodu podle měsíčků.I když,vlastně dnes se většinou všichni řídí ultrazvukem.
A ještě k vícečetnému těhotenství.Sestřička mi říkala,že nemají nárůst dvojčat a vícečat po HA.Je to pořád 1:80.samozřejmě při přirozeném oplodnění.
Hodně štěstí ve snažení
![]()
Ahojky,
ještě je tu jeden názor mého gynekologa. Říká, že otěhotnění těsně po dobrání HA může způsobit vícečetné těhotenství. Prý jich neni málo.
Ahoj Štěpík
Potvrzuji vícečetné těhotenství. Otěhotněla jsem ihned po vysazení HA (tenkrát Neogest), neplánovaně. Uvolnila se dvě vajíčka a já mám dvojvaječná dvojčata. V rodině byla dvojčata sice u praprababičky, ale jednovaječná. Tak bych to spíš přisoudila tomu uzrání více vajíček po vysazení Neogestu. Doktor to nevyvrátil. Možná jsou dnes léky jiné, ale ta možnost tady určitě je.
Pajdule
Dakujem Vam vsetkym za odpovede. Urcite sa poradim teda so svojim gynekologom, ci cakat alebo nie a dufam, ze sa potom zadari ![]()
Este raz dakujem
Ahojte ![]()
Do tématu antikoncepce bych chtěla přispět otázkou, jakou používáte po porodu antikoncepci? Mám 3 týdenní holčičku a tak pomalu přemýšlíme jak na to?
Někde jsem četla, že problémy žen, které nemohou v současnosti otěhotnět, jsou důsledkem toho, že jejich matky užívaly hormonální antikoncepci. Nevím, moje mamka byla vždycky zá:,–(ně proti hormonům a já pokaždé naštěstí otěhotněla vždycky když jsem si zamanula
. Nepřála bych si, aby moje dcera měla jednou problémy s otěhotněním, ale stejně svažuji možnost hormonální antikoncepce. Na našem trhu jsou údajně pouze 2 preparáty: Depo provera (včera jsem o ní četla samé špatné věci - má někdo jiný názor) a Exluton, který jsem brala při synovi, ele měla jsem obrovské problémy s pletí, závratěmi a bolestmi hlavy. Po 2 měsících (než mi došlo že je to Exlutonem) jsem ho vy:,–(ila a 4 měsíce jsem se vzpamatovávala. Takže zjišťuji, že na trhu není nic, co by mi vyhovovalo finančně, fyzicky a abych mohla plně kojit bez obav. Jak řešíte antikoncepci a koje ní vy? Nebojíte se o své holčičky? A o kluky samozřejmě taky? Ví některá z vás ještě o nějaké jiné antikoncepci? Jo, ještě mě napadá, že jsem někde četla o nitroděložních tělískách, ale to nemůžu, protože moje tělo je extrémně citlivé na všechny cizí předměty, takže se všemu brání hnisáním. Nemůžu mít ani piercing
Ach jo, já jsem samý problém… ![]()
Dobrý den, beru antikoncepci sidreta a v pátek jsem si vzala poslední prášek a následuje 7 denní pauza. bohužel jsem si neuvědomila že příští pátek jedeme s přítelem na dovolenou a to už bych menstruaci mít nechtěla. dnes jsem dostala MS, vadilo by něčemu když si vezmu první prášek místo pátka už zítra? děkuji za odpověd.
Dobrý den, beru antikoncepci sidreta a v pátek jsem si vzala poslední prášek a následuje 7 denní pauza. bohužel jsem si neuvědomila že příští pátek jedeme s přítelem na dovolenou a to už bych menstruaci mít nechtěla. dnes jsem dostala MS, vadilo by něčemu když si vezmu první prášek místo pátka už zítra? děkuji za odpověd.
Dobry den, mam dotaz na lečbu silne menzes, hormonalni anti, Qlairou. Menzes mam silnou tak že musim 3× za noc vstat a jinak přes den každou hodinu menit. Nemužu nikam v tyto dnya do to se mi to zpojilo s padanim vlasu.Moje ženska lekařka stale tvrdi že je to normalni a to i to že mam 2× do mesice a nic jineho než anti na to neexistuje. Řikala sem ji že se anti bojim že už ted me boli lytka a natikaji že semi delaji metličky. To pry neni duvod anti nebrat a bat se ji.Pak mela by vam nabrat mudr jaterni testy před tim než se začina brat anti nebo se nabira až když se začina brat.