Antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
30.7.04 08:03

Antikoncepce

Ahojte,
chcela by som sa spytat, co je pravda na tom, ze v zaujme bezpecnosti plodu sa doporucuje prerusit uzivanie antikoncepcie 3 mesiace pred planovanym tehotenstvom. Naozaj musim cakat taku dobu a az potom sa mozem snazit? :?
Dakujem za odpovede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
30.7.04 09:17

Ahojky,
moje doktorka mi řekla, že se můžeme snažit hned, že ta antikoncepce obsahuje nízkou dávku hormonů…Brala jsem 5 let Logest a otěhotněla jsem hned a nemám s mimčem problémy. Jsem 32tt.
 Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
30.7.04 14:34

mne sa to sice nezadarilo hned po vy:,–(eni, ale myslim ze pri lieceni neplodnosti je aj toto jedna z metod. na 3 mesiace sa na:,–(i antikoncepcia a potom sa zene odporuci hned otehotniet. ale asi to zalezi aj od druhu ha.
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
30.7.04 14:54

Ahoj,
závisí to na druhu HA kterou užíváš. Mě doktor po 7 letech braní Triregolu doporučil 2 měsíční pauzu. Než jsme se rozhodli pro druhé dítě, brala jsem 1 rok Cilest a to mi doporučil začít se snažit hned po vysazení. Takže se asi zeptej svého gynekologa jestli je nutná pauza u Tvojí HA.
Katka 31tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.04 14:56

ha

Ahojda,
napíšu svůj názor. Mě byl doporučen 1 měsíc, tělo se „rovnalo“ tak ten jeden cyklus, teď už mi dobře a cítím se perfektně.
U dlouhodobého užívání -což byl i můj případ - se doporučuje urovnat cyklus, aby jsi příliš brzy nehonila tělo z jedné hormonální nerovnováhy ( a to užívání HA určitě je) do druhé „těhotenské“.
Ale je to věc silně individuální. Někomu to problém nedělá jako třeba Gabče, někdo má problémy 1 měsíc, a někdo chodí ještě za půl roku na vyvolávačky.....:-(
Léčebný efekt nasazení HA na zvýšení plodnosti funguje jen u krátkodobého užívání, jak jsou již zmíněné ty tři měsíce.

Doporučuji ti nechat tomu ten 1 měsíc, aby přišli první měsíčky, aby
jsi věděla, že funguješ správně :-)
A pak vzhůůůůru do snaženíííííčka !!!!

Tereza

• Citovat
  • Upravit
2793
30.7.04 16:16

Mě můj lékař řekl,že stačí počkat jeden cyklus a pak hurá do snažení.
Brala jsem asi 6 let Cilest,pak 3 roky Triregol.Otěhotněla jsem 3.měsíc po vynechání,takže vlastně na druhý pokus.První cyklus jsme se chránili.

Myslím si,že co lékař,to názor.
Ale ten 1 měsíc bych počkala,je to výhodné i pro stanovení termínu porodu podle měsíčků.I když,vlastně dnes se většinou všichni řídí ultrazvukem.
A ještě k vícečetnému těhotenství.Sestřička mi říkala,že nemají nárůst dvojčat a vícečat po HA.Je to pořád 1:80.samozřejmě při přirozeném oplodnění.

Hodně štěstí ve snažení :P :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
30.7.04 21:46

Ahojky,
ještě je tu jeden názor mého gynekologa. Říká, že otěhotnění těsně po dobrání HA může způsobit vícečetné těhotenství. Prý jich neni málo.
Ahoj Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.04 22:17

Potvrzuji vícečetné těhotenství. Otěhotněla jsem ihned po vysazení HA (tenkrát Neogest), neplánovaně. Uvolnila se dvě vajíčka a já mám dvojvaječná dvojčata. V rodině byla dvojčata sice u praprababičky, ale jednovaječná. Tak bych to spíš přisoudila tomu uzrání více vajíček po vysazení Neogestu. Doktor to nevyvrátil. Možná jsou dnes léky jiné, ale ta možnost tady určitě je.
Pajdule

• Citovat
  • Upravit
17
2.8.04 07:16

Antikoncepce

Dakujem Vam vsetkym za odpovede. Urcite sa poradim teda so svojim gynekologom, ci cakat alebo nie a dufam, ze sa potom zadari :)
Este raz dakujem
Ahojte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
10.8.04 09:08

Do tématu antikoncepce bych chtěla přispět otázkou, jakou používáte po porodu antikoncepci? Mám 3 týdenní holčičku a tak pomalu přemýšlíme jak na to? :wink: Někde jsem četla, že problémy žen, které nemohou v současnosti otěhotnět, jsou důsledkem toho, že jejich matky užívaly hormonální antikoncepci. Nevím, moje mamka byla vždycky zá:,–(ně proti hormonům a já pokaždé naštěstí otěhotněla vždycky když jsem si zamanula :oops: . Nepřála bych si, aby moje dcera měla jednou problémy s otěhotněním, ale stejně svažuji možnost hormonální antikoncepce. Na našem trhu jsou údajně pouze 2 preparáty: Depo provera (včera jsem o ní četla samé špatné věci - má někdo jiný názor) a Exluton, který jsem brala při synovi, ele měla jsem obrovské problémy s pletí, závratěmi a bolestmi hlavy. Po 2 měsících (než mi došlo že je to Exlutonem) jsem ho vy:,–(ila a 4 měsíce jsem se vzpamatovávala. Takže zjišťuji, že na trhu není nic, co by mi vyhovovalo finančně, fyzicky a abych mohla plně kojit bez obav. Jak řešíte antikoncepci a koje ní vy? Nebojíte se o své holčičky? A o kluky samozřejmě taky? Ví některá z vás ještě o nějaké jiné antikoncepci? Jo, ještě mě napadá, že jsem někde četla o nitroděložních tělískách, ale to nemůžu, protože moje tělo je extrémně citlivé na všechny cizí předměty, takže se všemu brání hnisáním. Nemůžu mít ani piercing :( Ach jo, já jsem samý problém… :cry:

• Citovat
  • Upravit
34
20.1.15 12:18

Dobrý den, beru antikoncepci sidreta a v pátek jsem si vzala poslední prášek a následuje 7 denní pauza. bohužel jsem si neuvědomila že příští pátek jedeme s přítelem na dovolenou a to už bych menstruaci mít nechtěla. dnes jsem dostala MS, vadilo by něčemu když si vezmu první prášek místo pátka už zítra? děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.1.15 12:18

Dobrý den, beru antikoncepci sidreta a v pátek jsem si vzala poslední prášek a následuje 7 denní pauza. bohužel jsem si neuvědomila že příští pátek jedeme s přítelem na dovolenou a to už bych menstruaci mít nechtěla. dnes jsem dostala MS, vadilo by něčemu když si vezmu první prášek místo pátka už zítra? děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
17.2.15 19:34

Dobry den, mam dotaz na lečbu silne menzes, hormonalni anti, Qlairou. Menzes mam silnou tak že musim 3× za noc vstat a jinak přes den každou hodinu menit. Nemužu nikam v tyto dnya do to se mi to zpojilo s padanim vlasu.Moje ženska lekařka stale tvrdi že je to normalni a to i to že mam 2× do mesice a nic jineho než anti na to neexistuje. Řikala sem ji že se anti bojim že už ted me boli lytka a natikaji že semi delaji metličky. To pry neni duvod anti nebrat a bat se ji.Pak mela by vam nabrat mudr jaterni testy před tim než se začina brat anti nebo se nabira až když se začina brat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí