Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
omlouvam se, jestli zakladam diskusni tema, ktere se tady uz nekde vyskytuje, ale nenasla jsem uplne to, co bych si predstavovala. MAm takovy problem - po vysazeni HA mi nenaskocil cyklus, musela jsem na vyvolavaci injekce. Dnes jsem zrovna jednu dostala ;-( Navic mi Dr. predepsala na 3 mesice Utrogestan - na upravu cyklu. Chtela bych se vas proto zeptat, jake s nim mate zkusenosti, pripadne, jestli se nektere po jeho uzivani zadarilo. Budu moc rada za vase zkusenosti. Diky, Katka
Ahoj Katko,
začala jsem brát Utrogestan z naprosto stejného důvodu jako ty, musím říct že jsem na něj reagovala dobře, ale je fakt že jsem po něm přibrala asi 3 kg. Cyklus se mi po něm opravdu upravil. Miminko jsme ale počali až půl roku po jeho užívání, přirozenou cestou. Tak nevím jestli měl na tom nějáký podíl. Každopádně za vyzkoušení a úpravu cyklu stojí.
Ahojky
Petra + brouček 20+5
Ahoj Katko,
mám stejný problém, taky mi po vysazení HA nenaskočil cyklus, dokonce ani injekce nepomohly. Užívala jsem pak Gynex a Sarapis a pak šla nadalší injekci a pak až to dostala. Doktor mi předepsal Proveru, kterou když jsem dobrala, tak zase žádná MS, prostě jsem na ni nijak nereagovala. Teď zkoušíme Clostilbegyt, je i na vyvolání ovulace. První měsíc užívání mám za sebou a dneska jsem 33DC dostala MS. Nevím, jestli je to zásluhou toho Clost… nebo už je ta menstruace „přírodní“. Každopádně jsem ráda, že nějaká je. A každé ráno si měřím BT a podle všeho ovulace proběhla. Tak snad další měsíc bude plodnější:)
Ten Utrogestan myslím že mi doktor slíbil napsat až když Clostt… nezabere, teď ještě 2.měsíc a pak když nic tak taky budu brát ten Utrogestan, je prý hodně dobrý na úpravu cyklu.
Nevím, jestli jsem ti pomohla, ale toho jsou mé vlastní zkušenosti.
Daria
Holky, moc dekuju. Aspon male povzbuzeni
Dario, moc drzim palce, at uz pristi mesic zadna ms neprijde!
Katka
Ahoj,
já jsem brala utrogestan jako prevenci proti potratu v prvním trimestru, před tím jsem mívla bolesti v podbřišku, po utrogestanu se to úplně uklidnilo, byla jsem s ním moc spokojená.
Binisi
ahoj, já jsem Utrogestan ještě nebrala (budu jej užívat po přeléčení Prednisonem), ale moje kamarádka s ním má dobrou zkušenost.Po 5 letech neúspěšných pokusů a to i v centru, přešla k jinému gynekologovi-porodníkovi a ten ji na:,–(il Utrogestan a za měsíc byla těhotná.Smutné je, že na to v centru nepřišli.Já mám bohužel s centrem taky špatné zkušenosti, protože tam nikdo nepátrá po příčině neplodnosti, zajímá je jen to jedno-vydělat na umělém oplodnění.Ale to už je jiná kapitola.Ať se ti daří, Helinka
Ahojky,já jsem brala Utrogestan také jako pravenci proto potratu v prvním trimestru,předtím jsem přišla o mimi 3 krát ,nakonec se zjistilo,že s imunologických příčin,baštila jsem tedy Prednison a Utrogestan,ten jsem ale zaváděla do pochvy a výsledek je 6 měs. chlapeček. Takže přeju brzké těhotnění a brzké mimísky do bříška. Pa Kikina ![]()
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. Beru Duphaston (ale je v podstatě stejný jako utrogestan) už sedmý měsíc. Miminko na cestě pořád není a já mám cykly pořád (i po pravidelném braní Duphastonu) 33-36 dní. Beru ho vždy od 17 DC, ale začlo mi vrtat hlavou, že i v návodu je psané, že se musí brát ož po ovulaci. Ale já mám cykly dost dlouhé, takže teoreticky by ovulace mohla být třeba až 20 DC, ale to já už baštím Duhpaston. Takže mě tak napadlo, že asi řeknu doktorce, že už ho nechci, že to chci zkusit bez něj. Co myslíte, přemýšlím dobře
?
Dík a mějte se. Lucka
ahoj Lucko, tak mě napadá- měříš si bazální teplotu? Víš, kdy míváš ovulaci? Pokud ano, a pokud je to po 17 DC, tak to řekni Dr. Jestli neměříš, tak začni, abys to zjistila. Třeba ti pak Dr. naordinuje brát léky až po ovulaci, ale to bys ji musela znát. Já si měřím BT už 10 let a jsem ráda, že mám ve svých cyklech přehled. Držím ti palečky, ahoj Helinka