Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
já jsem na tom stejně a podle Dr. je to úplně normální. Prsa mě nikdy nebolela, ale po vysazení antikoncepce začala. Vždy tak 14 dní před MS mě začnou bolet. Prý je to následek proběhlé ovulace. Tělo se srovnává s tím, že se vajíčko neuhnízdilo.
Ahojky, to přece není pravda, že prsa bolí proto, že se vahjíčko neuhnízdilo. prsa bolí následkem hormonu, který produkuje žlutý tělísko, který vzniká puknutím folikulu. Prsa tě pak budou bolet i když budeš těhulka. ale nemusí. Ale rozhodně to neber tak, že se mimísek neuhnízdil.
Alenka
Souhlasím, protože jestliže prsa začínají bolet cca 2-3 dny po OVU, tak v žádném případě nemůže být vajíčko ještě uhnízděné, jelikož to trvá až týden.
Hasmandka
Ahoj, no, já jsem bohužel takový vyjímečný případ: nemenstruuji pořádně „odjakživa“, brala jsem různé léky, pak HA (po vysazení přišla 2× a pak rok! nic… pomohla až vyvolávačka), pak zase léky (Utrogestan), po jejich vysazení MS párkrát v prodlužujících se intervalech no a teď s těmi bolestmi po 3 měsících. Se mnou zatím Dr. nic dělat nebude, musím zhubnout min. 15 kg, podle krevního testu mi nic není.
Jinak co vím, tak na vyvolání ovulace se dají brát léky. Zkoušela jsi něco přírodního? Nad podobnými přípravky můj doktor mávl rukou, nicméně já teď sázím na bylinný čaj na úpravu cyklu, speciální směs, kterou v prodejně namíchají a není zrovna levná ![]()
Pro Lionett-no já už se chytám toho pomyslného stébla-u nás to dost spěchá-čeká mě už druhá operace vaječníků a pak už budu mít s dětmi útrum-takže děláme možné i nemožné ale snad to dopadne. Uvidíme zatím díky a měj se.
Ahoj holky, pokusim se ozivit diskuzi. Mam nasledujici problem. 12 let jsem brala HA a nikdy me prsa nebolela. Vysadila jsem, tri roky bez HA, prsa nebolela. Potom tehotenstvi, na jehoz zacatku me prsa bolela priserne, porod, navrat k menstruaci, cyklus kratsi nez pred otehotnenim. Po porodu mam uz skoro tri roky, tehotna nejsem a presto me posledni tri mesice „podivne boli“ obe prsa. Prijde mi, ze od ovulace az do zacatku menstruace mam prsa citliva a pokud je „zmacknu“, tak to boli. Na pravidelnou prohlidku ke sve gynekolozce mam jit az v unoru, tak nevim, zda mate nektera podobnou zkusenost a cim by to mohlo byt. Hormonalni zmena? Neni to bolest, ktera by me obtezovala, ale na zmacknuti to citim, coz se mi nikdy nestavalo ![]()
Mne se cyklus ruzne promnenuje. Na jare par cyklu spineni vzdy tyden pred ms, celkove po odstavu ditete nejdriv intenzivni PMS ted zase celkem dobry, nejsemjak sud strelnyho prachu, za to me zaclo bolet bricho pri ms, to jsem driv nemela.
Pripsalabych to ruznorodym hormonalnim hladinam a nevsimala si toho
Já bych řekla, že je to prostě příroda, věk, hormonální změny, změny ročního období. Já měla období, kdy jsem umírala bolestí bradavek, když jsem trošku prochladla.
Ahoj,
Jdu se zeptat na nazor. Po vysazeni HA nemam uz pul roku menstruaci. Ted beru 14 dni Gynex, asi pred 5 dny jsem mela velke krece do podbrisku a bazalni teplotu 36.8, ted me dva dny boli prsa, je to vic a vic…pred tim cely ten pul rok zadne oriznaky. Myslite, ze to muze znamenat blizici se menstruaci? Diky ![]()
@Saroya keeeeeeez by!!! Akorat doufam, ze prijde do tydne, protoze dyl to nevydrzim ![]()
@Saroya ja netusim jestli ovulace byla…merim nepravidelne…prijde mi, ze me i skrti podprsenka. Po takovy dobe bych tu menstruaci brala vsema deseti!