4,5 měsíce a nebere hračky do ruky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.5.13 13:33

4,5 měsíce a nebere hračky do ruky

Ahoj maminky, mám holčičku 4,5 měsíce a nechce brát hračky do ručiček. Nejlépe jí je když je má nacpaný v pusince, nebo si v ručičce drží muchlovací plínku ale hračku - špendlík nebo kroužek nechce. Dávám ji i pod hrazdičku a tam taky dlouho nevydrží a do hraček ani nebouchá. Mám se nějak znepokojovat? Do poradny jdeme v pátek se zeptám. Je narozená ve 36. týdnu, tak i jestli toto může být důvod?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lo
6285
29.5.13 13:41

Já se začala strachovat, když to syn ndělá ve 3 měsících..do hraček bouchá, uchopí, ale jen ty, které jsou nad ním na hrazdičce..
Když mu ale dám do rukou chrastítko, kouká na něj, dává si ho do pusy, udrží ho opravdu dlouho, ale sám si ho ještě nevezme.
Zkoušela si to malé dát do rukou?
Jinak tedy prý samovolý úchop hraček má být právě nějak okolo 5. měsíce, ale každé dítko je jiné
To jsem se dozvěděla, kdy jsem tu zakládala diskuzi, od kdy děti lezou, sedí, chodí..děti se mezi sebou lišily i o 3 měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
29.5.13 13:41

Tak v 36tt takze to ji je fakticky 3,5 ne? :nevim: to se mi zda vyvojove normalni..a kliiid kamaradce se napriklad syn pretaci a muj na to porad z vesela prdi ;) kazde dite ma svuj rytmus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
29.5.13 13:46

Nevidím důvod, proč by si ve čtyřech měsících mělo umět samo vzít hračku :nevim: Neboj, až bude skutečně samo po hračce toužit, naučí se to. Je to nejlepší motivace. Teď bych to nelámala přes koleno. Spíš bych se zneklidňovala, kdybych měla pocit, že nevidí nebo neslyší, takže bych spíš zkoumala to - otáčí se za hodně barevnou hračkou? Otáčí se za nenadálým zvukem? A to, že ji zatím nebere hrazdička a jednotlivé hračky bych nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
29.5.13 13:49

@Amys Ten zrak malýho jsem si taky ověřila, byl na hrací desce, já od něj cca 2 metry a byla jsem potichu jako myška, když se pak otočil, jen jsem na něj koukala a nic neříkala, on koukal na mě a pak se zasmál a něco brumlal směrem ke mě… :) A sluch, hm, slyší, zrovna dnes jsem ho měla na klíně a pustila si muziku, boužel to bylo nastavený nahlas a on se lekl chudák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
29.5.13 13:49
@Anonymní
Každé dítě je jiné, nestrachuj se. Naše malá skoro 8m taky není tabulková, vlastně všechno dělá mnohem později než se kde píše. Dávěj jí ty hračky do ruky, časeml, až se bude nudit, si je podá sama, neboj
  • Citovat
  • Upravit
20777
29.5.13 13:58

@Lo No vidíš a tudíž je vše OK a nemusíš se bát :palec: Hele taky jsem u prvního dítěte neustále všechno řešila, ale fakt je to zbytečné. Vývoj nezastavíš, ale ani nepopostrčíš. Každé dítko má své tempo a zvlášť když se narodí o trošku dřív :kytka: Hlavně se nestresovat, pak není ve stresu ani dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
29.5.13 14:51

Ahoj. Mám kluka 5 měsíců a týden. Ještě před asi 2-3 týdny jsem mu hračky dávala do rukou já nebo jen to co vyselo. Teď se pořádně přetáčí tak už si bere hračky sám. Taky jsem na ten den čekala ale nechej jí ona až na to bude připravená tak si je vezme asi ještě nejeví tolik zájem ale to příjde věř mi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.6.16 08:50

Taky mám podobný „problém“. Korigovaně 4 měsíční syn nebouchá do hraček. Položí na to ručičky, otlapkává si hračku opatrně, svírá ji v pěstičkách a dívá se na to. Občas snaha si to dát do pusinky, ale že by bouchal aktivně do hračky, to ne. Snad se nemám znepokojovat. Když se mi na to ptala neuroložka, jestli už bouchá do hraček, tak jsem řekla, že jo a až doma jsem si uvědomila, že vlastně je jen otlapkává, nebouchá do nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
16.6.16 09:14

@belladonna Zdravím, moje malá si také s kračkama hrála s tylem, že si je prohlížela, ochmatávala a ochutnávala, bouchání jako takové snad nikdy nebylo. Teď je jí skoro 14 měsíců a samozřejmě když nějakou kračku má, tak s ní o něco tříská, ale jako malinou jí bouchání nelákalo. Podle mě není nutné, aby bouchal, ale že si s hračkama v ručičkách hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
16.6.16 09:55

Moji dva kluci do hraček nebouchali nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
16.6.16 10:04

Taky si moc nepamatuju, že by to malou bavilo pod hrazdou, a myslim, ze mlátit začala až nás, že hračky asi přeskočila…nejsem neurolog, ale řekla bych, že pokud něják na tu hračku reaguje, tak je to dobrý 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.6.16 11:08

Na rehabilitaci/neurologii zkoumali, zda dítě nabídnutou hračku uchopí, prohlédne, přendá z ruky do ruky a pak případně strčí do pusy - soukhru ruka-oko-ústa. úchopu předchází období, kdy se dítě snaží hračku uchopit/strefit se alespoň rukou, tam kde hračka je = vypadá to jak bouchání, boxování do hraček na hrazdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí