4,5měsíční se strašně vzteká u flašky

231
20.8.14 07:53

4,5 msíce, strašně se vzteká u flašky

Ahojky holky, potřebuji poradit. Máme 4,5 měsíčního chlapečka a už asi 2 měsíce máme problém při pití. Skoro od začátku jsme na UM a nebyl problém. Až teď ty poslední cca 2 měsíce je u jídla rodeo. Vždycky (kromě snad prvních dvou krmení dopoledne)když si ho vezmu do náruče a chci mu dát flašku začne ječet a kroutit se a napínat a vztekat se. Nebo si dá dva loky a začne vyvádět taky. Takhle bojujeme třeba 10-30 minut s šíleným řevem, až si ho vezmu na houpací balón a houpáním ho napůl uspím a potom mi pije bez problémů a vypije skoro celou flašu. Tak jsem ráda aspoň za to, ale to rodeo, co je před tím, je šíleně vyčerpávající.
Vždycky jsem si myslela, že to jsou třeba prdy, ale nevím no. Tchánovci mě včera trošku vystrašili, když mluvili o střevní neuróze, tak se začínám bát, aby to nebylo něco vážnějšího :-( Děti co známe, když chytnou flašku tak jedou a vyžahnou ji bez problému celou.
Jinak jsme prostřídali několik druhů UM tak tím to asi nebude.
Prosím, jestli máte někdo podobnou zkušenost, napište mi o co by se mohlo jednat, jak jste to řešili nebo za jak dlouho to přešlo. Budu vám za vaše názory moc vděčná.
Jinak v pátek jdem k doktorce, tak to s ní určitě proberu, ale není nad názor někoho, kdo se setkal s tím samým. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
20.8.14 08:03

@elunaH napadlo mě a nemáte už malou dirku? Že to neteče a tak se vzteká? :-)
Emička taky pila málo, fakt maličko jak vrabeček, nějaké vyžahnutí flašky se nekonalo do dnešního dne..
Ale váhově prospívala, tak jsem to neřešila :-)

S doktorkou to prober a uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.8.14 08:17

@elunaH
Napadlo mě přesně to samé, nemáte malou dírku? Neboli málo dírek? Ono je to sice odstupňované podle věku, ale některá mimča prostě chlasčí více. :)
Jinak bych to zkusila řešit s doktorkou, třeba ho vážně bolí bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.8.14 08:18

@elunaH mě tohohle začala dělat moje 4 měsíční, před 2 měsíci. Vyměnila jsem dudliky o hodne se to zlepšilo. Ještě jsem vypozorovala, že dcerka tyhle tance dělá po třech hodinách od posledního krmení, když ji nakrmim po 4 hod. normálne to vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
20.8.14 08:24

Holky díky, já to mám s dudlíkem řešený tek, že jsem dírku nastřihla nůžkama. Myslíte, že dudlík s větší dírkou by měl jinej efekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.8.14 08:26

@elunaH
Nůžkama? A nemá jí spíš až moc velikou? Taky mu může jít vzduch do bříška. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
20.8.14 08:30

@elunaH jaký dudan máš teĎ? Jestli to byla ta velikost 0 tak je fakt na prd. To vůbec neteče. Já to vždycky vyzkoušela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
20.8.14 08:33

Mám čtyřměsíčního a předvádí to samé, co popisuješ a u nás to je teda zubama. Už mu leze třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
20.8.14 08:34

Dudan máme ten nejmenší, myslím, že tam bylo 0-6 měsíců, proto jsem to nastřihla těma nůžkama. Nepřijde mi, že by to malýmu teklo moc, spíš to pití i tak jde pomalu, ale možná mu díky tomu jde víc vzduch do bříška, jak píše anairda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
20.8.14 08:35

@elunaH no to bude asi fakt tím dudlem, protože to je strašný ten nejmenší. My jsme ho ani nepoužili, vůbec to neteklo. Malá byla taky zlá a naštvaná.
nejhorší je mít hlad a místo napapání se, trápit se s takovým dudákem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.8.14 08:40

@elunaH
Zkus koupit nějaký jiný dudel prve, aby si ho nemusela upravovat nůžkama a tekl pěkně.
A @digi_v má taky pravdu, to mě nenapadlo, nelezou zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
20.8.14 08:44

Zuby mě taky napadly, ale je zase fakt, že malej vyvádí už takhle dlouho a pořád nic. Dásně taky nateklý nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
20.8.14 09:02

Tak u nas byl stejny problem, zaprve jsem prostrihla savicku, ted ji to tece jak potrebuje a asi hodne protoze ma ted flasku vypitou behem 2 minut a taky prodlouzit interval mezi krmenim, muze mit v brisku jeste trochu natraveneho mlika a ikdyz se tvari, ze ma hlad, tak jim to pak dela problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
21.8.14 00:43

Teď jde ještě o to, jakou značku používáš. Například u saviček MAM je to rozdělené po dvou měsících. Velikost dírky je stejná, ale rozdíl mezi nimi je, pokud se podíváš z profilu, tak 2 (od dvou měsíců) má zploštělou část o trochu delší než 1 a 3(od 4 měsíců) zase o něco víc než 2. Taky jsem si nejdřív říkala, že je to akorát tahání peněz, ale ten tvar má své opodstatnění. Jinak takhle nějak se mi malý vrtěl, když měl zhruba období spurtu a nebo když neměl takový hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí